NRK Meny
Normal

Bendtner til NRK etter ny tremålsseier: – Godt å score

SANDEFJORD (NRK): Nicklas Bendtner har scoret to mål på sine to første RBK-kamper. Mot Sandefjord trengte han bare elleve minutter på å sette ballen i nota.

Eliteserien fotball 2017: Sandefjord-Rosenborg

JUBEL: Nicklas Bendtner feirer 2-0-målet med Milan Jevtovic, som hadde den målgivende pasningen.

Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix

Laster innhold, vennligst vent..

– Det var godt å score, sa Nicklas Bendtner da han møtte NRK og resten av pressen omtrent en time etter kampåslutt i Sandefjord.

Dansken var benket fra start, men kom inn etter 63 minutter. Elleve minutter senere satte han inn 2–0.

– Da tenkte jeg at det var avgjort. Det var deilig; da kunne jeg sette meg ned, sier en meget fornøyd Kåre Ingebrigtsen til NRK.

– Blir jævla bra

– Jeg synes synd på de andre når vi leder 1–0 og setter inn Bendtner, sier Pål André Helland, som satte 3-0-målet.

Bendtners scoring kom etter et knallhardt innlegg fra Jevtovic. Det var en klinisk goalgetter-avslutning fra RBKs nummer ni.

– Han er bra, sier RBK-trener Ingebrigtsen og smiler lurt.

– Er det alt du vil si om Bendtner?

– Og han blir jævla bra. Vi må matche han litt forsiktig, og i dag var det bra at han ikke spilte 90 minutter. Det gjør at han er ferdig ladet til lørdag, svarer Ingebrigtsen.

3-0-seier for andre gang i år, og Rosenborg har fått en knallstart på eliteserien 2017.

Sparket bort ballen – fikk rødt

Etter en målløs 1. omgang brukte trønderne kun fire og et halvt minutt av 2. omgang på å ta ledelsen mot Sandefjords ti mann. Fredrik Midtsjø kom seg ned til linja og slo ut i feltet til Matthías Vilhjálmsson. Islendingen stakk fram pannebrasken og satte inn 1–0 like før 50 minutter var spilt.

Det var like før pause at Sandefjords Viktor Demba Bindia så rødt. Backen sparket bort ballen etter at dommer Trond Ivar Døvle hadde blåst, og fikk marsjordre.

Victor Demba Bindia

SÅ RØDT: Victor Demba Bindia fortviler etter å ha blitt utvist.

Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix

– Det er to gule, så det er greit, meldte NRKs fotballekspert Tom Nordlie om hendelsen.

– Jeg synes han bør lese spillet litt, dommeren. Jeg tror ikke han gjør det med vilje når han har gult fra før. Det er litt dumt, men vi får bare gå utpå der og ta kampen i andre omgang, sa Sandefjord-kaptein Håvard Storbæk til Max i pausen.

Siste nytt

 • Fossum i ellevill Bundesliga-kamp

  Iver Fossum startet sin første kamp siden 21. oktober, og spilte samtlige minutter for Hannover i 4-4-festen mot Leverkusen i Bundesliga. Julian Korb sikret poengdeling sju minutter før slutt.

  Foto: Peter Steffen / AP
 • Liverpool knuste Bournemouth 4-0

  Liverpool imponerte mot Joshua King og Bournemouth. Dermed har de heng på lagene som ligger og vaker bak Manchester City. King måtte ut med skade i den første omgangen.

  Philippe Coutinho
  Foto: Andrew Powell / Liverpool FC via Getty Images
 • Kaká legger opp

  Spillerkarrieren til Kaká (35) er over. Den bekreftet den tidligere Milan-stjernen til brasiliansk TV søndag. Han ble kåret til verdens beste spiller i 2007, som den siste spilleren før Messi og Ronaldo tok over.

  Kaká
  Foto: Scott Audette / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Sportsrevyen
Sportsrevyen