Hopp til innhold

Begynte å kjekle med finnene allerede på startstreken

LAHTI (NRK): Det var isfront mellom Norge og Finland etter kollisjonen på oppløpet, men Johannes Høsflot Klæbo kan fortelle at den opphetede stemningen oppsto lenge før.

startstreken

PRØVDE Å PSYKE UT: Sami Jauhojärvi innrømmer at han prøvde å psyke ut Klæbo da de ble stående ved siden av hverandre på startstreken. Småkranglingen fortsatte både under og etter løpet, som fikk en dramatisk slutt da Emil Iversen og Iivo Niskanen kjørte inn i hverandre på oppløpet.

– Jeg mener finnene ikke har noe å være rasende for, sier Klæbo.

Han forklarer at for det første mener han Emil Iversen ikke gjorde noe direkte galt da han og finske Iivo Niskanen kjørte inn i hverandre på oppløpet av dagens lagsprint.

For det andre er han synlig irritert over finnenes oppførsel. Det startet allerede på startstreken, der Klæbo sto ved siden av Sami Jauhojärvi.

Utpsyking

– Jeg var utrolig motivert i dag, men da vi sto på startstreken begynte Jauhojärvi å bable om at alt publikummet var der for ham, sier Klæbo.

– Han prøvde å psyke deg ut?

FINLAND NORDIC SKIING WORLD CHAMPIONSHIPS 2017 FIS Nordic World Ski Championships 2017

Iivo Niskanen (t.v) og Sami Jauhojärvi tok bronse på lagsprinten.

Foto: MARKKU OJALA / Epa

– Ja, og jeg svarte med min medisin. Å gå det jeg kan i løypa.

Klæbo legger ikke skjul på at han ble provosert - og revansjelysten. Han gikk derfor bort til finnen igjen etter sisterunden. Da hadde Klæbo kjørt Jauhojärvi halvt i senk og skaffet Norge et solid forsprang.

– Jeg måtte spørre ham hvor det ble av ham på sisterunden der da vi faktisk kjørte. Det at det er de som står og sutrer og er sinte, det føler jeg blir litt feil. Niskanen kjører på Emil bakfra, selv om det er vanskelig å si hvem sin feil det var, sier Klæbo.

– Du tok rett og slett et oppgjør med Jauhojärvi?

– Ja, jeg synes at når han står og skal slå på meg før start og si at alt publikummet er der for ham, da må jeg i alle fall sette ham på plass i løypa, slår Klæbo fast.

Det er en særegen teknikk.

Stikk til Iversen

Jauhojärvi bekrefter at han prøvde å psyke ut Klæbo på startstreken.

– Det merket han, ja! Det er psykologisk spill. Da de introduserte meg, så begynte publikum å skrike riktig hardt. Jeg gikk til Johannes og sa, hører du, de skriker til meg, sier han og smiler lattermildt, før han legger til:

– Men det overrasker meg ikke at han gikk fra meg. Norge har en kommende stjerne.

Jauhojärvi sender også et stikk i retning Iversen.

– Jeg husker han kalte oss dobbeltmoralistiske i høst. Kanskje må han trene mer så han ikke får så mye laktat, så han kan ta riktige beslutninger, sier han.

Finnen sikter til da Iversen via Dagbladet uttalte seg kritisk til at finnene brukte en ny type pustemaskin.

Kjeklingen og det psykologiske spillet hjalp ingen av dem til gull. Etter kollisjonen endte det med norsk fjerdeplass og finsk bronse. Etter løpet måtte partene skvære opp, og nordmennene sa unnskyld.

– Jeg er ikke fornøyd med bronsen. Det føltes som vi kjempet om en gullmedalje. Jeg ble ekstremt skuffet over det Emil gjorde, sier Jauhöjarvi.

Klæbo mener Iversen ikke kunne noe for hendelsen.

– Jeg hadde trolig gjort akkurat det samme som ham. Jeg skal backe ham opp så godt jeg kan.

Emil Iversen falt rett før oppløpet i lagsprintfinalen søndag, og mistet dermed muligheten for medalje.

Siste nytt

  • Messi-fans får 50 prosent refusjon etter Hongkong-fiaskoen

    Fans som kjøpte billetter for å se Lionel Messi i Hongkong får tilbakebetalt 50 prosent av billettprisen etter at argentineren mistet treningskampen.

    Det er riktignok kun så lenge de ikke iverksetter rettslige skritt mot arrangøren.

    Et utsolgt stadion betalte fra 880 Hongkong-dollar (1200 norske kroner) for å se den åttedobbelte gullballvinneren i aksjon 4. februar. Da ble det spilt en treningskampen mellom Inter Miami mot en utvalgt Hongkong XI.

    Reaksjonene var sterke da Messi ble sittende på benken gjennom hele kampen på grunn av en skade.

    Det ble ikke bedre da han tre dager senere spilte en halvtime da laget hans møtte japanske Vissel Kobe i Tokyo. Da kom anklagene om at Messis «no show» i Hongkong var rettet mot Kina.

    Arrangør Tatler Asia tilbød mandag 50 prosent refusjon for «de som kjøpte billetter gjennom offisielle kanaler til kampen».

    De som vil ha noen av pengene tilbake, må godta vilkår og betingelser som inkluderer at de ikke kan ta rettslige skritt mot arrangøren.

    Messi på benken under kampen i Hongkong
    Foto: AFP
  • Curling-VM: Norsk storseier over Tyrkia

    De norske curlingkvinnene slo knallhardt tilbake etter to strake tap og knuste Tyrkia 11-5 i curling-VM i Canada.

    Skip Marianne Rørvik fronter det norske VM-laget sammen med Kristin Skaslien, Mille Haslev Nordbye og Martine Rønning.

    Etter fem VM-kamper står de med to seiere og tre tap. Det gjør at Norge ligger på en delt 6.-plass. Sveits topper tabellen med fem av fem seire.

    Senere tirsdag venter det nok en kamp mot storfavoritt Sveits.

    Curling VM Norge
    Foto: Darren Calabrese / AP
  • Fire argentinske fotballspillere arrestert for voldtekt

    Fire profesjonelle fotballspillere i Argentina ble mandag pågrepet for å ha voldtatt en kvinnelig sportsjournalist på et hotellrom tidligere denne måneden. Den 24-år gamle kvinnen sier hun ble med på et hotellrom med en av dem, sovnet, og ble voldtatt, melder AFP.

    Toppklubben Velez Sarsfield har suspendert de fire og satt i gang en intern etterforskning.

Sendeplan

Kl. Program Kanal