NRK Meny
Normal

Begynte å kjekle med finnene allerede på startstreken

LAHTI (NRK): Det var isfront mellom Norge og Finland etter kollisjonen på oppløpet, men Johannes Høsflot Klæbo kan fortelle at den opphetede stemningen oppsto lenge før.

startstreken

PRØVDE Å PSYKE UT: Sami Jauhojärvi innrømmer at han prøvde å psyke ut Klæbo da de ble stående ved siden av hverandre på startstreken. Småkranglingen fortsatte både under og etter løpet, som fikk en dramatisk slutt da Emil Iversen og Iivo Niskanen kjørte inn i hverandre på oppløpet.

– Jeg mener finnene ikke har noe å være rasende for, sier Klæbo.

Han forklarer at for det første mener han Emil Iversen ikke gjorde noe direkte galt da han og finske Iivo Niskanen kjørte inn i hverandre på oppløpet av dagens lagsprint.

For det andre er han synlig irritert over finnenes oppførsel. Det startet allerede på startstreken, der Klæbo sto ved siden av Sami Jauhojärvi.

Utpsyking

– Jeg var utrolig motivert i dag, men da vi sto på startstreken begynte Jauhojärvi å bable om at alt publikummet var der for ham, sier Klæbo.

– Han prøvde å psyke deg ut?

FINLAND NORDIC SKIING WORLD CHAMPIONSHIPS 2017 FIS Nordic World Ski Championships 2017

Iivo Niskanen (t.v) og Sami Jauhojärvi tok bronse på lagsprinten.

Foto: MARKKU OJALA / Epa

– Ja, og jeg svarte med min medisin. Å gå det jeg kan i løypa.

Klæbo legger ikke skjul på at han ble provosert - og revansjelysten. Han gikk derfor bort til finnen igjen etter sisterunden. Da hadde Klæbo kjørt Jauhojärvi halvt i senk og skaffet Norge et solid forsprang.

– Jeg måtte spørre ham hvor det ble av ham på sisterunden der da vi faktisk kjørte. Det at det er de som står og sutrer og er sinte, det føler jeg blir litt feil. Niskanen kjører på Emil bakfra, selv om det er vanskelig å si hvem sin feil det var, sier Klæbo.

– Du tok rett og slett et oppgjør med Jauhojärvi?

– Ja, jeg synes at når han står og skal slå på meg før start og si at alt publikummet er der for ham, da må jeg i alle fall sette ham på plass i løypa, slår Klæbo fast.

Det er en særegen teknikk.

Stikk til Iversen

Jauhojärvi bekrefter at han prøvde å psyke ut Klæbo på startstreken.

– Det merket han, ja! Det er psykologisk spill. Da de introduserte meg, så begynte publikum å skrike riktig hardt. Jeg gikk til Johannes og sa, hører du, de skriker til meg, sier han og smiler lattermildt, før han legger til:

– Men det overrasker meg ikke at han gikk fra meg. Norge har en kommende stjerne.

Jauhojärvi sender også et stikk i retning Iversen.

– Jeg husker han kalte oss dobbeltmoralistiske i høst. Kanskje må han trene mer så han ikke får så mye laktat, så han kan ta riktige beslutninger, sier han.

Finnen sikter til da Iversen via Dagbladet uttalte seg kritisk til at finnene brukte en ny type pustemaskin.

Kjeklingen og det psykologiske spillet hjalp ingen av dem til gull. Etter kollisjonen endte det med norsk fjerdeplass og finsk bronse. Etter løpet måtte partene skvære opp, og nordmennene sa unnskyld.

– Jeg er ikke fornøyd med bronsen. Det føltes som vi kjempet om en gullmedalje. Jeg ble ekstremt skuffet over det Emil gjorde, sier Jauhöjarvi.

Klæbo mener Iversen ikke kunne noe for hendelsen.

– Jeg hadde trolig gjort akkurat det samme som ham. Jeg skal backe ham opp så godt jeg kan.

Emil Iversen falt rett før oppløpet i lagsprintfinalen søndag, og mistet dermed muligheten for medalje.

Siste nytt

 • VG: Brækhus avlyser kamp

  Cecilia Brækhus dropper å bokse under stevnet i Las Vegas 15. september, skriver VG.

  – Jeg satte en grense nå. Det har vært et krevende år med to kamper på hver sin side av kloden i løpet av tre måneder, sier Brækhus til avisen.

  Cecilia Brækhus
  Foto: Kristine Hirsti / NRK
 • Deumeland utskrevet

  Starts Jonas Deumeland ble fraktet bort på båre under klubbens oppgjør mot Strømsgodset i går. Klubben melder på sin nettside at tyskeren ble skrevet ut fra sykehus litt etter 23.30 i går kveld. – Jeg har litt smerter, men det går bra, sier keeperen.

  Jonas Deumeland
  Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
 • Ruud faller på verdensrankingen

  Tennisspiller Casper Ruud går fem plasser ned på den siste ATP-rankingen og er nå på 143. plass. Rafael Nadal beholder posisjonen som verdensener. Nordmannen er for tiden i USA og forbereder seg til kvalifiseringen til US Open.

  Casper Ruud
  Foto: Daniel Bockwoldt / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Morgensport og musikk
NRK Sport Live
NRK Sport Live
NRK Sport Live
Sport i dag
4-4-2 Eliteserien: Bodø/Glimt - Odd