NRK Meny
Normal

Begynte å kjekle med finnene allerede på startstreken

LAHTI (NRK): Det var isfront mellom Norge og Finland etter kollisjonen på oppløpet, men Johannes Høsflot Klæbo kan fortelle at den opphetede stemningen oppsto lenge før.

startstreken

PRØVDE Å PSYKE UT: Sami Jauhojärvi innrømmer at han prøvde å psyke ut Klæbo da de ble stående ved siden av hverandre på startstreken. Småkranglingen fortsatte både under og etter løpet, som fikk en dramatisk slutt da Emil Iversen og Iivo Niskanen kjørte inn i hverandre på oppløpet.

– Jeg mener finnene ikke har noe å være rasende for, sier Klæbo.

Han forklarer at for det første mener han Emil Iversen ikke gjorde noe direkte galt da han og finske Iivo Niskanen kjørte inn i hverandre på oppløpet av dagens lagsprint.

For det andre er han synlig irritert over finnenes oppførsel. Det startet allerede på startstreken, der Klæbo sto ved siden av Sami Jauhojärvi.

Utpsyking

– Jeg var utrolig motivert i dag, men da vi sto på startstreken begynte Jauhojärvi å bable om at alt publikummet var der for ham, sier Klæbo.

– Han prøvde å psyke deg ut?

FINLAND NORDIC SKIING WORLD CHAMPIONSHIPS 2017 FIS Nordic World Ski Championships 2017

Iivo Niskanen (t.v) og Sami Jauhojärvi tok bronse på lagsprinten.

Foto: MARKKU OJALA / Epa

– Ja, og jeg svarte med min medisin. Å gå det jeg kan i løypa.

Klæbo legger ikke skjul på at han ble provosert - og revansjelysten. Han gikk derfor bort til finnen igjen etter sisterunden. Da hadde Klæbo kjørt Jauhojärvi halvt i senk og skaffet Norge et solid forsprang.

– Jeg måtte spørre ham hvor det ble av ham på sisterunden der da vi faktisk kjørte. Det at det er de som står og sutrer og er sinte, det føler jeg blir litt feil. Niskanen kjører på Emil bakfra, selv om det er vanskelig å si hvem sin feil det var, sier Klæbo.

– Du tok rett og slett et oppgjør med Jauhojärvi?

– Ja, jeg synes at når han står og skal slå på meg før start og si at alt publikummet er der for ham, da må jeg i alle fall sette ham på plass i løypa, slår Klæbo fast.

Det er en særegen teknikk.

Stikk til Iversen

Jauhojärvi bekrefter at han prøvde å psyke ut Klæbo på startstreken.

– Det merket han, ja! Det er psykologisk spill. Da de introduserte meg, så begynte publikum å skrike riktig hardt. Jeg gikk til Johannes og sa, hører du, de skriker til meg, sier han og smiler lattermildt, før han legger til:

– Men det overrasker meg ikke at han gikk fra meg. Norge har en kommende stjerne.

Jauhojärvi sender også et stikk i retning Iversen.

– Jeg husker han kalte oss dobbeltmoralistiske i høst. Kanskje må han trene mer så han ikke får så mye laktat, så han kan ta riktige beslutninger, sier han.

Finnen sikter til da Iversen via Dagbladet uttalte seg kritisk til at finnene brukte en ny type pustemaskin.

Kjeklingen og det psykologiske spillet hjalp ingen av dem til gull. Etter kollisjonen endte det med norsk fjerdeplass og finsk bronse. Etter løpet måtte partene skvære opp, og nordmennene sa unnskyld.

– Jeg er ikke fornøyd med bronsen. Det føltes som vi kjempet om en gullmedalje. Jeg ble ekstremt skuffet over det Emil gjorde, sier Jauhöjarvi.

Klæbo mener Iversen ikke kunne noe for hendelsen.

– Jeg hadde trolig gjort akkurat det samme som ham. Jeg skal backe ham opp så godt jeg kan.

Emil Iversen falt rett før oppløpet i lagsprintfinalen søndag, og mistet dermed muligheten for medalje.

Siste nytt

 • – Emery blir ny Arsenal-trener

  Tidligere PSG-trener Unai Emery kommer til å bli presentert som ny Arsenal-trener, skriver blant andre BBC. Mikel Arteta har vært favoritt til å erstatte Arsène Wenger, men nå skal Arsenal ha ombestemt seg i siste liten. Emery kan bli vist frem som klubbens nye trener innen uken er omme, skriver BBC.

  FBL-FRA-LIGUE1-CAEN-PSG
  Foto: CHARLY TRIBALLEAU / AFP
 • Børufsen ordnet kjærkommen seier

  Start gikk aggressivt ut og fikk raskt uttelling mot Bodø/Glimt. Espen Børufsens tidlige scoring holdt til 1-0-seier i lagets første kamp uten Mark Dempsey, som fikk sparken som Start-trener tidligere i uken.

 • Tromsø snudde VIF-trenden

  Tromsø har slitt mot Vålerenga siden 2012, men søndag klaffet det endelig for «gutan». Simo Valakaris mannskap banket VIF med 3-0 på Alfheim. Antonsen, Wangberg og Berntsen skåret målele for Tromsø.

Sendeplan

Kl. Program Kanal
NRK Sport Live
NRK Sport Live
NRK Sport Live
Sport i dag
Sport i dag