Hopp til innhold

Basket NBA 2021/2022

  • Curry leia Warriors til NBA-tittel

    Stephen Curry heldt fram storspelet då Golden State Warriors slo Boston Celtics 103–90 på bortebane. Med det vann Warriors sitt sjuande NBA-meisterskap.

    Curry blei delt toppscorar i kampen med 34 poeng, jamt med Celtics' Jaylen Brown. Warriors vann finalen 4–2 i kampar.

    – Eg er så stolt av denne gruppa, sa 34-åringen med tårer i auga etter kampen.

    Meisterskapen er det fjerde Warriors har vunne med kjernen beståande av Curry, Klay Thompson og Draymond Green sidan 2015. Også 38 år gamle Andre Iguodala, som returnerte til Warriors før sesongen, vann for fjerde gong.

    Men dei siste årea har ikkje vore enkle for San Francisco-laget. Dei tapte finalen mot Toronto Raptors i 2019, og skader på Thompson var blant det som medverka til at dei ikkje ein gong kom til sluttspelet i 2020 og 2021.

    – Vi trefte botnen med skader. Det har vore ein lang veg med mykje jobbing for å komme hit, sa Curry.

    Han har storspelt gjennom serien, og blei fortent kåra til mest verdifulle spelar (MVP) i sluttspelet. Det er første gangen han har vunne kåringa.

    Stephen Curry
    Foto: Steven Senne / AP
  • Warriors med ny seier – leder 3-2 i NBA-finalen

    Golden State Warriors vant femte finalekamp i sluttspillet i den amerikanske basketballigaen NBA mot Boston Celtics med stillingen 104-94. Sammenlagt leder Warriors nå 3-2 i kamper. Allerede fredag kan Warriors sikre seg sluttspilltittelen om de vinner sjette kamp. En eventuelt sjuende kamp spilles førstkommende mandag.

    NBA: Finals-Boston Celtics at Golden State Warriors
    Foto: Kyle Terada / Reuters
  • LeBron James ønsker å eie sitt eget NBA-lag

    Basketballstjernen LeBron James avslører en drøm om eierskap i et lag i NBA. Det skal etter stjernens planer være basert i Las Vegas.

    Det forteller Lakers-spilleren ifølge NBC.

    – Jeg vil eie et lag. Jeg vil ha et lag i Vegas, sier den firedoble NBA-mesteren.

    Ifølge kanalen er det snakk om at det en gang skal komme et lag til gamblingbyen, og James har intensjoner om å kjøpe det. NBC melder imidlertid at det er Seattle som per nå er mest aktuelt for å få sitt eget NBA-lag.

    James kan uansett ikke eie et lag så lenge han selv spiller. I mai uttalte 37-åringen at han fortsatt føler seg pigg, og at han har planer om å fortsette en stund til.

    I tillegg er James åpen om sitt ønske om å spille sammen med sønnen Bronny, som fyller 18 år i oktober. Han vil være tilgjengelig for NBA-draften i 2024.

    – Mitt siste år vil være sammen med sønnen min. Uansett hvor han er, så vil jeg være der og spille med ham. Jeg vil gjøre hva som helst for å spille med ham i ett år. Pengene har ingenting å si på det tidspunktet. (NTB)

    The London 2012 Olympic Games
    Foto: Kimmo Mäntylä / NTB
  • Celtics til NBA-finale

    Boston Celtics heldt unna mot Miami Heats sluttspurt og vann 100–96 i kamp sju i semifinalen. Det gjer at laget er i NBA-finalen for første gong sidan 2010.

    Sigeren i den siste kampen i best av sju-serien kom på Miami Heats heimearena natt til måndag norsk tid.

    Dermed sikra Celtics ein plass i NBA-finalen, der dei møter Golden State Warriors. Warriors var allereie klare for NBA-finalen etter å ha slått Dallas Mavericks med 4–1 i kampar.

    Celtics var sist i NBA-finalen då den legendariske trioen deira med Kevin Garnett, Paul Pierce og Ray Allen tapte 3–4 i finaleserien mot Kobe Bryant og Los Angeles Lakers.

    No heiter stjerna på Celtics Jayson Tatum. Han vart kåra til den beste spelaren i semifinaleserien mot Miami Heat.

    Boston Celtics
    Foto: Wilfredo Lee / AP

Siste nytt

  • Skaslien og Nedregotten tapte nervepirrende VM-semifinale

    Curlingparet Kristin Skaslien og Magnus Nedregotten kom til kort i VM-semifinalen fredag, etter en semifinale hvor det bølget frem og tilbake og ikke ble avgjort før siste stein.

    I kampen mot Estland fikk Norge et tidlig overtak og ledet 4-2 etter fire omganger. Estland slo tilbake og tok tre poeng i den femte omgangen, men Norge fikk igjen overtaket etter å ha tatt to poeng i den sjette omgangen.

    Med ledelse 6-5 hadde Norge en viss kontroll før de siste to omgangene, men to poeng til Estland sørget for full spenning inn i den siste ordinære omgangen.

    Norge trengte der ett poeng for å skaffe en ekstraomgang og to poeng for å vinne, hvor Norge hadde den siste steinen.

    Estland fikk plassert sin siste stein midt i boet og da klarte ikke det norske paret å svare. Dermed ble det ett estisk poeng og 8-6 til Estland totalt.

    Skaslien og Nedregotten tok sølv i VM tilbake i 2021. Sølv ble det også i OL i 2022. Lørdag blir det VM-bronsefinale mot Sveits.

    Nedregotten Skaslien
    Foto: ELOISA LOPEZ / Reuters
  • Norges ishockeykvinner vant etter straffer – styrer mot plass i elite-VM

    Norge kan for første gang siden 1997 år bli å se i elite-VM i ishockey for kvinner. Etter straffeseier over Nederland er opprykkshåpet tent før siste runde.

    Norge spiller for øyeblikket VM 1. divisjon i Østerrike og kjemper om opprykk sammen med flere andre lag.

    Seieren over Nederland kom i en tett affære i Klagenfurt. Etter tre målløse perioder måtte lagene ut i forlengning og etter hvert straffer. Der ble Emilie Kruse og Mathea Fischer avgjørende for Norge med sine scoringer.

    Med fredagens triumf ligger Norge to poeng bak Frankrike på tabelltopp etter fire kamper. Ungarn er to poeng bak Norge med én kamp mindre spilt, og dermed kan ungarerne klatre forbi med seier over Østerrike senere fredag.

    Ungarn og Frankrike skal imidlertid møte hverandre i siste runde, og dessuten har Norge slått begge lag tidligere i turneringen.

    Dermed trenger Norge å slå bunnlaget Sør-Korea etter ordinær tid for å sikre opprykket til elite-VM. Om lag ender likt på poeng, blir kampene innbyrdes tellende for å skille dem.

    De to beste etter fem runder rykker opp til elite-VM i Tsjekkia neste år. (NTB)

    André Lysenstøen, landslagstrener ishockey kvinner
    Foto: NTB
  • Jönsson utestengt i to kamper - Stabæk aksepterer straffen

    Stabæk-trener Jan Jönsson får to kampers karantene for hendelsen mot Vålerenga mandag. Det melder Dagbladet.

    Sportsjef Kim André Pedersen i Stabæk gjør det klart overfor NRK at klubben og Jan Jönsson aksepterer straffen.

    – Jada, vi må forholde oss til de reglene som er. Når forbundet sier det blir konsekvenser i forhold til regelverket så må vi akseptere det, sier Pedersen til NRK.

    Det var på overtid i kampen mot Vålerenga at det ble kaos med Jönsson i hovedrollen.

    Kaoset startet med at Karina Sævik løp langs streken med ballen og en motspiller etter seg. TV-bildene viste at ballen på et tidspunkt var ute, og da skjedde det noe uvanlig.

    Sævik løp videre, men på samme tid løp Stabæk-trener Jan Jönsson ut på banen og stoppet Vålerenga-spilleren med kroppen.

    Da eksploderte det på benken og Jönsson ble vist det røde kortet.

    Like etter så det ut til at han forsøkte å klemme fjerdedommeren.

    – Det var på overtid og jeg forsøker å få tak i ballen for å få tatt et kjapt innkast. Ballen hadde vært klart ute og jeg gikk en meter ut på banen for å ta den. Jeg ville få spillet i gang. Det var på overtid og Vålerenga sparket bort ballen for at tiden skulle gå ut, sa Jönsson til NRK etter kampen.

    Nå er Stabæk-treneren straffet for episoden.

    Pedersen sier klubben hadde en god prat med Jönsson etter kampen og senere i etterkant av det, for å reflekere over episoden. De er klare på at de bare må akseptere reglene og ser at Jönssons inngripen ble overivrig.

    Jönsson får ikke lede Stabæk i kampene mot Brann og Lyn.

    Ifølge Dagbladet er begrunnelsen for straffen fra disiplinærutvalget slik:

    «Disiplinærutvalget har ved sin beslutning lagt til grunn at Jönsson, ved sin inntreden på spillebanen, forstyrrer spillet og motstanderlagets spiller. I henhold til forbundsstyrets retningslinjer for sanksjoner tilsier dette en karantene på to kamper. Disiplinærutvalget har på den bakgrunn kommet til at en karantene på to kamper er en passende reaksjon på den aktuelle overtredelsen.I henhold til reaksjonsreglementet § 4-15 skal karantenen sones i de to neste seriekampene for samme lag treneren ble utvist for»

    Jan Jönsson

Sendeplan

Kl. Program Kanal