Basketball

 • Supertalentet til spansk basket

  Harald Frey har herjet i den amerikanske college-basketen de siste årene. Nå har nordmannen skrevet under sin første profesjonelle kontrakt med den spanske klubben Oviedo Baloncesto, skriver han selv på Instagram.

  – Neste kapittel. Begeistret for å ha blitt en del av Oviedo-familien og signere min første proffkontrakt, skriver nordmannen.

 • Annullerer basketballtabeller

  Styret i Norges Basketballforbund har vedtatt at alle serier i NBBF og dets regioner som ikke ble ferdigspilt før seriene ble avlyst 11. mars, annulleres. Det inkluderer også BLNO Kvinner som får resultater og tabeller annullert i sin helhet, mens grunnserien i BLNO ikke omfattes av vedtaket, da den var ferdigspilt før det.

  En konsekvens er at det ikke er rom for opp- eller nedrykk etter endt sesong, hvis det ikke dukker opp ledige plasser etter at påmeldingene for sesongen 2020/2021 er gjennomført. Vedtaket medfører at det ikke vil bli kåret seriemestre eller medaljører i de aktuelle seriene der resultat og tabell blir annullert.

  BASKET ULRIKEN EAGLES - AMMERUD
  Foto: Jon-michael Josefsen / NTB scanpix
 • Korona stoppet basketkamp i pausen

  Mange store idrettsarrangement blir avlyst, men varianten i amerikansk college-basket er spesiell. I en turnering ble oppgjøret mellom Creighton og St.Johns i Madison Square Garden avlyst halvveis ut i kampen. St.John ledet på det tidspunktet 38-35.

  Creighton v Butler
  Foto: Joe Robbins / AFP

Siste nytt

 • Kan klatre på rankinglistene

  Viktor Hovland endte på delt 33.-plass i PGA-mesterskapet i San Francisco søndag. Nordmannen er for øyeblikket rangert som verdens 31. beste golfspiller, og kan klatre ytterligere når rankingen oppdateres mandag. Amerikanske Collin Morikawa (23) vant.

  PGA Championship - Round Three
  Foto: Sean M. Haffey / AFP
 • Lyon cupmeister etter straffedrama

  Ada Hegerbergs Lyon kunne sleppe jubelen laust etter at det måtte straffesparkkonkurranse til for å avgjere vinnaren av den franske cupfinalen.

  Det stod mållaust etter 90 minutt i oppgjeret mellom Lyon og PSG. Kampen gjekk rett til straffesparkkonkurranse, der Lyon var sterkast.

  PSG-målvakt Christiane Endler bomma på hovudstadslagets fjerde straffe, og gav overtaket til Lyon som vann 4-3 på straffer.

  Karina Sævik sat på benken gjennom heile kampen for PSG, medan Ada Hegerberg ikkje var med grunna kneskaden ho pådrog seg i januar.

  Lyon feiring
  Foto: PHILIPPE DESMAZES
 • Storsiger for Rosenborg

  Rosenborg hadde få problem med å slå Sarpsborg i eliteserien søndag kveld.

  Rosenborg tok leiinga gjennom Gjermund Åsen etter fire minutt, før Ismaila Coulibaly utlikna midtvegs i omgangen.

  Men i andre omgang var det ingen tvil om kvar poenga skulle ende. To mål frå Carlo Holse på seks minutt tok lufta frå Sarpsborg. Mål frå Kristoffer Zachariassen og Dino Islamovic fastsette resultatet til 5–1 til Rosenborg, som no er fire poeng bak Odd på 3.-plass.

  Carlo Holse
  Foto: Ole Martin Wold / Ole Martin Wold

Sendeplan

Kl. Program Kanal