Basketball

 • USA slått ut av basket-VM

  De mange stjerneforfallene til USAs basketballag i VM gjorde seg synlig onsdag, da amerikanerne tapte klart mot Frankrike i kvartfinalen. Dermed blir det ikke amerikansk VM-medalje for første gang siden 2002. Årets mesterskap blir det første siden VM i 2006 som ikke ender med amerikansk gull.

  Frankrike vant 89-79. Før årets VM i Kina ble det sådd tvil om USAs gullsjanse ettersom åtte av de største stjernespillerne i NBA takket nei til å spille. (NTB)

  USA-Frankrike
  Foto: William West / AFP
 • Tapte for første gang på 13 år

  Etter 13 år uten tap tok seiersrekken slutt for de amerikanske basketherrene. Lørdag ble det 94-98-tap mot Australia i en oppkjøringskamp til VM. Sist gang USA tapte var mot Hellas i VM-semifinalen i 2006. Etter det har det blitt 78 seiere på rad.

  Australia US Basketball
  Foto: Andy Brownbill / AP
 • Kongsberg tok NM-gull i basket

  Kongsberg Miners slo Gimle 72-68 mandag, og vant NM-sluttspillet i basket. Etter full tid sto det 65-65, og kampen gikk til ekstraomgang. Der var hjemmelaget Kongsberg sterkest, og sikret NM-gullet med 2-1 i kamper.

 • Gimle må ut i en tredje kamp

  Herrelagene til Gimle og Kongsberg må spille en tredje og avgjørende finalekamp i sluttspillet. Det er klart etter at Gimle tapte 76–81 i kveld. Kampen skal spilles torsdag i Kongsberg.

  Gimlehallen
  Foto: Simon Brandseth / NRK

Siste nytt

 • Solgt 11 000 billetter

  Det er solgt 11 000 billetter til den siste hjemmekampen i kalenderåret 2019, opplyser mediesjef Svein Graff. A-landslaget møter Færøyene på Ullevaal fredag, før de avslutter EM-kvalifiseringen med kamp borte mot Malta.

  Nasjonsliga Slovenia mot Norge. (1-1)
  Foto: Lise Åserud / NTB scanpix
 • Federer-håp om sjuende ATP-tittel

  Etter en svak åpning slo Roger Federer likevel italienske Matteo Berrettini i ATP-verdenstourfinalen i tennis i London. Den sveitsiske veteranen vant 7-6 (7-2), 6-3 over italieneren som debuterer i ATP-verdenstourfinalen. Der samles tennisens åtte høyest rangerte spillere.

  Federer har vunnet den prestisjetunge turneringen seks ganger og drømmer om en ny tittel.

  Roger Federer
  Foto: Matthew Stockman / AFP
 • VIF slått i «utvisningsbonanza»

  Storhamar slo Vålerenga 5–3 i et heseblesende og intenst eliteserieoppgjør. Så hett ble det at lagene brukte til sammen 54 minutter i utvisningsboksen. I alt ble det delt ut 22 tominuttere og én timinutter. Fjorårets poengkonge i VIF, Rasmus Ahlholm, ga Storhamar ledelsen før enda en tidligere VIF-spiller, Steffen Thoresen, la på til sluttresultatet 5–3. Før det hadde Vålerenga kjempet seg tilbake etter å ha ligget under 0–3. Storhamar drar ifra Vålerenga på tabellen og har nå 34 poeng. Det er tre poeng mer enn erkerivalen, men likevel åtte poeng bak suverene Stavanger Oilers.

  YzCrlFegl_k
  Foto: Fredrik Hagen

Sendeplan

Kl. Program Kanal