Basketball

 • Basketsko skaper strid USA – Kina

  Den amerikanske basketstjernen Enes Kanter har hisset på seg Kina etter at han la ut bilder i sosiale medier der skolene hans hadde påmalt slagord for frigjøring av Tibet. Skoene er dekorert av den kinesiske dissidenten og kunstneren Baidiucao.

 • Durant ledet USA til OL-gull

  Frankrike ga USA kamp til døren om OL-gullet i basketball for menn lørdag, men med Kevin Durant i spissen innkasserte USA sitt fjerde strake OL-gull.

  Amerikanernes største stjerne hadde ingen planer om å la Frankrike gå seirende ut av duellen, slik de gjorde i gruppespillet i Tokyo. I OL-finalen noterte Durant seg for 29 poeng og seks returer og ledet USA til gull.

  Kampen endte 87-82 i amerikanernes favør. Jayson Tatum bidro med 19 poeng og sju returer, mens Damian Lillard og Jrue Holiday scoret 11 poeng hver. (NTB)

  USA
  Foto: Aris Messinis / AFP
 • Seier for Team USA

  Etter to svært overraskende tap på rad for USAs basketballag, fikk laget sin første opptur i OL-oppkjøringen natt til onsdag. Da ble Argentina slått 108-80.

  Mange sperret opp øynene da Team USA tapte 87-90 for Nigeria natt til søndag og natt til tirsdag gikk laget på enda et overraskende nederlag mot Australia med sifrene 83-91.

  Mot Argentina satte USAs superstjerner endelig skapet på plass, med en solid seier.

  Lagets største stjerne, Kevin Durant, var USAs toppscorer i kampen sammen med Bradley Beal. Begge endte opp med 17 poeng.

  Basketballturneringen i Tokyo-OL starter 25. juli. USA får en tøff match allerede i første kamp, der Frankrike venter. Team USA er OLs største favoritt, men Frankrike regnes som en av deres største utfordrere. (NTB)

  USAs Damian Lillard
  Foto: Chase Stevens / AP
 • Sjokktap for Team USA

  I en av de siste oppkjøringskampene mot Tokyo-OL ble det et sjokkerende 87-90-tap for Team USA mot Nigeria.

  Landene hadde møttes to ganger før nattens batalje – Team USA vant 156.73 under London-OL i 2012 og 110–66 i en treningskamp i forkant av Rio-OL i 2016.

  Derfor trodde de fleste at det skulle bli grei skuring for Team USA i nattens kamp, men den gang ei. Team USA ledet oppskriftsmessig til pause, men Nigeria viste muskler i den andre omgangen, ga aldri fra seg ledelsen de hadde inn i siste periode og vant med tre poeng.

  – På en måte er jeg glad for at det skjedde. Det kan fort vise seg å bli det viktigste som har skjedd for laget på lang tid. Men det betyr ingenting hvis vi ikke lærer av det, sa trener Gregg Popovich etter tapet.

  Nigeria US Basketball
  Foto: David Becker / AP

Siste nytt

 • Første positive koronatest fra tilreisende OL-deltaker registrert i Kina

  En deltaker fra en OL-tropp har testet positivt for koronaviruset ved ankomst i Kina, melder DPA.

  Det er den første positive testen blant de 153 utøverne og lagmedlemmene som er ankommet den kinesiske hovedstaden foran OL.

  I tillegg har tre andre akkrediterte personer som ikke skal delta i lekene, avlagt positiv prøve.

  Det er også avdekket to koronatilfeller internt i OL-boblen i Beijing.

  OL i Beijing 2022
  Foto: TYRONE SIU / Reuters
 • Smitte i Sveriges EM-tropp – duo mister den avgjørende kampen mot Norge

  Keeper Andreas Palicka og Felix Claar har testet positivt for koronavirus og går glipp av kampen mot Norge, opplyser Sveriges landslag.

  Sveriges tropp har vært rammet av koronasmitte også tidligere i mesterskapet.

  Max Darj, Daniel Pettersson og Niclas Ekberg har alle testet positivt. Også en fysioterapeut er blitt satt ut av viruset. (NTB)

  Sveriges hovedtrener Glenn Solberg
  Foto: Annika Byrde / NTB
 • Messi fikk signert drakt fra paven

  Lionel Messi har mottatt en gul sportstrøye med signaturen til pave Frans. Det var en ren byttehandel mellom de to argentinerne.

  Messi fikk overlevert den signerte drakten av den franske biskopen Emmanuel Gobilliard.

  «Som en troende mann har Messi fortalt meg hvor viktig dette var for ham. Vi gjorde en bønn sammen», skriver Gobilliard på Twitter.

  I oktober mottok 85 år gamle pave Frans en drakt med Messis underskrift. Noen måneder senere ble gesten gjengjeldt.

  Søndag var den argentinske fotballstjernen tilbake for Paris Saint-Germain etter en periode på sidelinjen. Koronasmitte holdt ham ute av laget. (NTB)

   Lionel Messi
  Foto: Tim Goode / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal