Hopp til innhold

Basketball

 • Norge vant første VM-kvalifiseringskamp i basketball

  Harald Frey førte an med 23 poeng, mens Sjur Dyb Berg tok 16 returer da Norge slo Luxembourg 72-58 i VM-kvalifiseringen i basketball.

  Norge deltar i prekvalifiseringen om plass i VM-sluttspillet i 2027. I løpet av det nærmeste året skal laget spille ytterligere tre kamper mot Romania og Luxembourg.

  Gruppevinneren og den beste toeren i de tre gruppene går videre til neste kvalifisering, der det står om en plass i selve kvalifiseringen.

  (NTB)

 • Øst best da NBA-stjernene senket poengrekorder

  En rekke rekorder falt i NBAs allstarkamp søndag, der avdeling øst herjet og slo avdeling vest heftige 211-186.

  Dermed ble poengrekorden i en allstarkamp fra 2017 knust med 397 mot 374. Spillerne fra Eastern Conference scoret dessuten flest poeng for et lag noensinne, mens motstanderne scoret flest for et tapende lag.

  – Vi hadde det gøy, kommenterte øst-kaptein Giannis Antetokounmpo fra Milwaukee Bucks.

  Damian Lillard ble kåret til kampens mest verdifulle spiller og bidro med 39 poeng for vinnerlaget, som også satte rekord for antall trepoengere (42). Flest poeng scoret derimot vests Karl-Anthony Towns med 50. Han er den fjerde spilleren i allstarkampens 73 år lange historie som når den milepælen.

  Kampen handlet lite om forsvarsspill og desto mer om det offensive og trepoengere fra langt hold. Underveis skjønte Lillard og hans lagkamerater at poengrekorden var innen rekkevidde.

  – Alle spurte om hva rekorden var. Vi fant det ut, og da gikk vi etter den, sa Bucks-stjernen. (NTB)

  NBA
  Foto: AP
 • Caitlin Clark satte scoringsrekord

  Caitlin Clark ble torsdag mestscorende spiller i amerikansk NCAA-basketball for kvinner. Hun feiret med personlig rekord på 49 poeng og har 3569 totalt.

  Clarks rekordjakt har fått stor oppmerksomhet i USA, og publikum i Iowa States fullsatte hjemmearena fikk full valuta i 106-89-seieren over Michigan.

  Clark trengte åtte poeng for å sette rekord, og allerede etter 2.12 minutter var den jobben gjort, med tre skudd. Det som løftet henne forbi Kelsey Plum var nær selvsagt et trepoengskudd fra nærmere logoen midt på gulvet enn 3-poenglinja. Det er hennes spesialitet.

  22-åringen satte ikke bare skolerekord med 49 poeng i en kamp, hun tangerte sin bestenotering med ni trepoengere og leverte også 13 assist.

  (NTB)

   Caitlin Clark
  Foto: AP
 • LeBron James herjet i overtidsdrama

  LeBron James er NBAs eldste aktive spiller, men lørdag beviste superstjernen at han fortsatt kan avgjøre basketballkamper.

  Den 39 år gamle Los Angeles Lakers-profilen ble avgjørende i 145-144-seieren over Golden State Warriors etter dobbel spilleforlengelse.

  James tok ansvar og angrep kurven med et drøyt sekund igjen på klokken av den andre ekstraperioden Hjemmelagets Draymond Green måtte bruke ulovlige midler for å hindre en åpenbar scoring. Det utløste to straffekast.

  James gjorde ingen feil på straffekastene som fulgte og sørget for den knappe seieren i det som ble en dramatisk og nervepirrende kamp.

  Totalt sett hadde Lakers-stjernen 36 poeng og 12 assists i kampen. Han vartet også opp med 20 returer. Det er tangering av karrierebeste.

  Hos Golden State Warriors var 35 år gamle Stephen Curry den beste spilleren og kampens toppscorer med 46 poeng.

  Med fem sekunder igjen så nettopp Curry ut til å bli den store helten da han senket en trepoenger og ga hjemmelaget ledelsen 144-143. Slik ble det imidlertid ikke. (NTB)

  LeBron James
  Foto: Darren Yamashita / Reuters
 • NBA-stjernen Doncic nådde milepæl

  Luka Doncic passerte i natt 10.000 poeng i basketligaen NBA. Doncic scoret 50 poeng da Dallas Mavericks slo Phoenix Suns 128–114 i natt norsk tid.

  Den slovenske giganten (201 centimeter) har brukt 358 kamper på å nå 10.000 poeng. Kun legenden Michael Jordan har nådd milepælen raskere siden 1989.

  – Seieren er viktigst, men det er mye morsommere når man når egne milepæler også, sier Doncic etter kampen ifølge SVT.

  Mavericks Suns Basketball
  Foto: Rick Scuteri / AP

Siste nytt

 • Roma-spiller fikk medisinsk tilsyn - Serie A-kamp avbrutt

  Drøyt 70 minutter ut i kampen mellom Udinese og Roma satte midtstopper Evan Ndicka seg ned på gressmatta, uten at noen andre var i nærheten av Roma-forsvaren. Ndicka tok seg tydelig til brystet mens han lå nede.

  Like etter kom det medisinske apparatet inn på banen og Ndicka ble like etter fraktet ut av banen på båre. På vei ut av banen ga Roma-spilleren en tommel opp til en lagkamerat.

  Kampen ble avbrutt like etter og lagene gikk inn i garderoben. På det tidspunktet var stillingen 1-1 i søndagens kamp.

  Roma skriver i en oppdatering på X søndag kveld at Roma-laget har vært på besøk hos Ndicka på sykehuset, og at midtstopperen føler seg bedre. Ndicka vil holde seg på sykehuset for videre observasjon.

  Roma
  Foto: AP
 • Ødegaard så Arsenal tape fra benken - ga fra seg ligaledelsen

  Arsenal, Liverpool og Manchester City har fulgt hverandre tett i kampen om seriegullet i Premier League de siste ukene.

  Etter at Liverpool gikk på et overraskende 0-1-tap mot Crystal Palace tidligere søndag, var det Arsenals tittelhåp som fikk seg et skudd for baugen søndag kveld.

  Arsenal styrte lenge mot Aston Villa, hvor Martin Ødegaard spilte en sentral rolle. Drøyt ti minutter før slutt ble Ødegaard byttet ut og derfra fikk han se at det raknet for Arsenal.

  To scoringer fra Leon Bailey og Ollie Watkins i løpet av to og halvt minutt sørget for Unai Emerys Aston Villa tok en svært viktig seier i kampen om en topp fire-plass.

  Samtidig er det nå Manchester City som fører an i Premier League. Med seks runder igjen leder de regjerende mesterne med to poeng ned til Arsenal og Liverpool.

  Arsenal-manager Mikel Arteta sier til VG at Ødegaard «følte på noe» og at nordmannen derfor ikke kunne fortsette.

  Ødegaard
  Foto: Reuters
 • Hjemmespøkelset fortsatte for Vålerenga: – De er forhekset

  Nok en gang måtte tusenvis av Vålerenga-supportere se laget i sitt hjerte gå av banen uten seier. Søndag røk de 1-3 mot Stabæk i 1. divisjon.

  Sist Oslo-klubben vant på hjemmebane, var 17. september over Aalesund. Siden den gang har de spilt sju kamper uten seier.

  – Man må se litt bak resultatene, men så må vi prøve å vinne her snart, sa en oppgitt Vegar Eggen Hedenstad til TV 2.

  – Det er ikke sånn at vi tenker på statistikken. Vi gleder oss til kamp, fortsatte han.

  To scoringer på to minutter fra Kasper Pedersen var det som vippet søndagens oppgjør i Stabæks favør. Totalt mot spillets gang.

  – Det er fantastisk, det er en skikkelig god følelse, sa tomålsscoreren til TV 2.

  Vålerenga står dermed med bare én seier etter tre serierunder i 1. divisjon. Det i en sesong hvor kun opprykk er godt nok.

  Stabæk topper på sin side tabellen med sju av ni mulige poeng. (NTB)

  Vålerenga
  Foto: NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal