Hopp til innhold

Basketball

  • Fyllingen cruiset inn til sin første kongepokal

    Fyllingen tok sin første NM-tittel i basketball da Bærum ble slått 104-94 i den tredje finalekampen. Laget tok også hjem kongepokalen.

    Fyllingen var overlegne i begge de to første finalekampene mot det unge Bærum-laget. Torsdag ble det jevnere.

    Etter en sluttspurt inn mot pause klarte Bærum å ta seg til 47-56, men de klarte ikke å tvinge fram en fjerde NM-finale på hjemmebane. På det minste var avstanden seks poeng opp med tre minutter igjen av kampen.

    Fyllingens beste poengplukkere ble Isaac Likekele og Terell Jordan Brown. Begge stoppet på 26 poeng.

    Ludvik Mürer Bergseng ble Bærums beste poengplukker (26).

    Fyllingen vant serien klart og var klare favoritter i kampen om kongepokalen. (NTB)

  • Norge vant første VM-kvalifiseringskamp i basketball

    Harald Frey førte an med 23 poeng, mens Sjur Dyb Berg tok 16 returer da Norge slo Luxembourg 72-58 i VM-kvalifiseringen i basketball.

    Norge deltar i prekvalifiseringen om plass i VM-sluttspillet i 2027. I løpet av det nærmeste året skal laget spille ytterligere tre kamper mot Romania og Luxembourg.

    Gruppevinneren og den beste toeren i de tre gruppene går videre til neste kvalifisering, der det står om en plass i selve kvalifiseringen.

    (NTB)

  • Øst best da NBA-stjernene senket poengrekorder

    En rekke rekorder falt i NBAs allstarkamp søndag, der avdeling øst herjet og slo avdeling vest heftige 211-186.

    Dermed ble poengrekorden i en allstarkamp fra 2017 knust med 397 mot 374. Spillerne fra Eastern Conference scoret dessuten flest poeng for et lag noensinne, mens motstanderne scoret flest for et tapende lag.

    – Vi hadde det gøy, kommenterte øst-kaptein Giannis Antetokounmpo fra Milwaukee Bucks.

    Damian Lillard ble kåret til kampens mest verdifulle spiller og bidro med 39 poeng for vinnerlaget, som også satte rekord for antall trepoengere (42). Flest poeng scoret derimot vests Karl-Anthony Towns med 50. Han er den fjerde spilleren i allstarkampens 73 år lange historie som når den milepælen.

    Kampen handlet lite om forsvarsspill og desto mer om det offensive og trepoengere fra langt hold. Underveis skjønte Lillard og hans lagkamerater at poengrekorden var innen rekkevidde.

    – Alle spurte om hva rekorden var. Vi fant det ut, og da gikk vi etter den, sa Bucks-stjernen. (NTB)

    NBA
    Foto: AP
  • Caitlin Clark satte scoringsrekord

    Caitlin Clark ble torsdag mestscorende spiller i amerikansk NCAA-basketball for kvinner. Hun feiret med personlig rekord på 49 poeng og har 3569 totalt.

    Clarks rekordjakt har fått stor oppmerksomhet i USA, og publikum i Iowa States fullsatte hjemmearena fikk full valuta i 106-89-seieren over Michigan.

    Clark trengte åtte poeng for å sette rekord, og allerede etter 2.12 minutter var den jobben gjort, med tre skudd. Det som løftet henne forbi Kelsey Plum var nær selvsagt et trepoengskudd fra nærmere logoen midt på gulvet enn 3-poenglinja. Det er hennes spesialitet.

    22-åringen satte ikke bare skolerekord med 49 poeng i en kamp, hun tangerte sin bestenotering med ni trepoengere og leverte også 13 assist.

    (NTB)

     Caitlin Clark
    Foto: AP
  • LeBron James herjet i overtidsdrama

    LeBron James er NBAs eldste aktive spiller, men lørdag beviste superstjernen at han fortsatt kan avgjøre basketballkamper.

    Den 39 år gamle Los Angeles Lakers-profilen ble avgjørende i 145-144-seieren over Golden State Warriors etter dobbel spilleforlengelse.

    James tok ansvar og angrep kurven med et drøyt sekund igjen på klokken av den andre ekstraperioden Hjemmelagets Draymond Green måtte bruke ulovlige midler for å hindre en åpenbar scoring. Det utløste to straffekast.

    James gjorde ingen feil på straffekastene som fulgte og sørget for den knappe seieren i det som ble en dramatisk og nervepirrende kamp.

    Totalt sett hadde Lakers-stjernen 36 poeng og 12 assists i kampen. Han vartet også opp med 20 returer. Det er tangering av karrierebeste.

    Hos Golden State Warriors var 35 år gamle Stephen Curry den beste spilleren og kampens toppscorer med 46 poeng.

    Med fem sekunder igjen så nettopp Curry ut til å bli den store helten da han senket en trepoenger og ga hjemmelaget ledelsen 144-143. Slik ble det imidlertid ikke. (NTB)

    LeBron James
    Foto: Darren Yamashita / Reuters

Siste nytt

  • Zuccarello vil spille ishockey-VM for Norge

    Mats Zuccarello åpner for å spille årets ishockey-VM for Norge «om han blir tatt ut på laget».

    Minnesota Wild er ikke med i årets NHL-sluttspill. Derfor er kalenderen fri for landslagsoppdrag for nordmannen. Han har ikke spilt VM for Norge siden i Russland i 2016.

    – Det er lenge siden han har kunnet representere landslaget og har lyst til det nå, bekrefter Zuccarello-agent Kevin Skabo til nitten.no fredag ettermiddag.

    Zuccarello spilte og scoret da det ble tap for Seattle Kraken i sesongens siste kamp i grunnspillet for Minnesota Wild. De var aldri skikkelig med i kampen om en plass i sluttspillet.

    Under fredagens pressekonferanse kom han ifølge journalisten Michael Russo med følgende melding som Russo har lagt på X.

    – Han sa at han spiller for Norge i VM om han kommer med på laget, skriver Russo.

    (NTB)

    NHL: Minnesota Wild at Tampa Bay Lightning
    Foto: Kim Klement Neitzel / Reuters
  • Kastet opp før renn – nå legger NM-vinneren opp 

    Landslagsalpinist Markus Nordgård Fossland (25) avslutter karrieren. Han sier følelsen av å risikere livet, samt vedvarende skadeproblemer, ligger bak.

    – Jeg er lettet. Jeg er sinnssykt lettet, sier Fossland til NRK etter å ha fortalt alle at han er ferdig som toppalpinist.

    – Vet du hva du skal nå?

    – Nei! Det er klart det er skummelt, men det er også sinnssykt spennende, svarer han.

    Fossland, som nylig tok NM-gull i super-G, forteller på Instagram at det er hovedsakelig tilbakevendende problemer med ryggen som utgjør en viktig del av beslutningen om å gi seg. Smertene har han hatt i seks år.

    Deretter peker han på at risikoen han tar ved å sette utfor verdens mest krevende alpinløyper også har blitt en stor belastning. 25-åringen sier perspektivet hans rundt dette har endret seg det siste året.

    – Det å kjøre verdenscuprenn i fartsdisiplinene medfører en risiko. Det trodde jeg at jeg var OK med. Å erfare at jeg ikke kan akseptere denne risikoen har vært smertefullt, frustrerende og sjokkerende, skriver Fossland – og fortsetter:

    – Å kaste opp før flesteparten av rennene i år, og følelsen av å sette livet på spill hver helg, har vært tøft. Det å oppdage at jeg ikke gir hundre prosent på renndager, har vært enda tøffere.

    (NTB / NRK)

    World cup alpint utfor Kvitfjell
    Foto: Erik Johansen / NTB
  • Ruud storspilte - klar for semi i Barcelona

    Casper Ruud (25) tok to strake sett 6-4, 6-3 mot Matteo Arnaldi (23) og er klar for semifinale mot Tomas Etcheverry (24) i ATP-turneringen i tennis i Barcelona.

    Casper Ruud tok åpningssettet mot den to år yngre italieneren med 6-4 etter at det svingte stort i starten på kampen med flere brudd begge veier.

    I det andre settet ble det 6-3 til Casper Ruud. Nordmannen brøt til 4-2 og servet det neste inn til 5-2. Arnaldi reduserte til 3-5 med et blankt game, men Ruud tok seg av sitt eget servegame og sikret seg 6-3 i det andre settet. Dermed var kampen over.

    – Dette var ikke lett. Jeg spilte for en plass i semifinalen, og det har jeg ikke klart i Barcelona tidligere. Det var mange brudd i starten og slett ingen enkel kamp. Det har vært et fantastisk år så langt, og jeg håper på enda et par seirer til her i Barcelona før det er over, sa Ruud til TV 2 etter sin 27. seier på årets ATP-tour.

    (NTB)

    Casper Ruud
    Foto: JOSEP LAGO / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal