Hopp til innhold

Basketball

  • Basketballsensasjonen Caitlin Clark slo WNBA-rekord – 19 assist i samme kamp

    Caitlin Clark (22) sto bak hele 19 målgivende pasninger da Indiana Fever tapte 93-101 for Dallas Wings. Det førte til ny assist-rekord i WNBA.

    Den tidligere rekorden ble satt av Courtney Vandersloot for Chicago Sky i 2020. Den var på 18 assists.

    Rekorden satte Clark i sin 25. kamp i sin første sesong i verdens beste basketballiga på kvinnesiden. Den siste målgivende pasningen kom da laget utlignet til 93-93 med drøyt to minutter igjen å spille. Clark og Fever måtte likevel gi tapt til slutt, i kampen som ble spilt natt til torsdag norsk tid.

    På spørsmål om hva det betydde å sette ny rekord, ble Clark avbrutt av lagkamerat Aaliyah Boston.

    – Hun kommer til å si at det ikke betyr noe, men jeg synes det er ganske kult, sa Boston ifølge nyhetsbyrået AP.

    Clark var mer opptatt av hvordan laget kunne vunnet kampen.

    – Jeg prøver bare å sette opp lagkameratene mine opp for å lykkes. Jeg tror til tider at jeg nesten kan sentre for mye, sa Clark. (NTB)

    Caitlin Clark
    Foto: Tony Gutierrez / AP
  • Utestengt NBA-spiller tiltalt

    Den tidligere Toronto Raptors-spilleren Jontay Porter er tiltalt for sin rolle i gambling-skandalen som fikk ham utestengt fra NBA på livstid.

    Porter ble i april utestengt av den nordamerikanske basketballserien for å ha gamblet på NBA-kamper han selv tok del i.

    Nå er basketballspilleren tiltalt for sine handlinger. Det kommer fram i et rettsdokument inngitt i en domstol i New York av føderale påtalemyndigheter, ifølge nyhetsbyrået AFP.

    Fire andre mennesker har også blitt tiltalt i forbindelse med saken. De har blitt anklaget for å ha konspirert med Porter for å svindle et gamblingselskap.

    De tiltalte påstås ha satt penger på Porters spilletid, vel vitende om at spilleren kom til å forlate kampen tidlig på grunn av helsemessige årsaker. Gevinsten skal ha vært på over én million dollar.

    Porter spilte totalt 37 kamper i NBA for Memphis Grizzlies og Toronto Raptors.

    (©NTB)

    Jontay Porter
    Foto: AP
  • ESPN: LeBron James forlenger med Lakers – skal spille med sønnen

    LeBron James skal ha bestemt seg for å forlenge karrieren i Los Angeles Lakers. Det gjør at han kan spille med sin sønn Bronny kommende sesong.

    Det melder ESPNs Adrian Wojnarowski onsdag.

    James vil signere en toårskontrakt verdt 104 millioner dollar, noe som tilsvarer 1,11 milliarder kroner etter dagens kurs.

    Det betyr at superstjernen tar fatt på sin 22. sesong i NBA, noe som er tangering av rekorden. I tillegg kommer James til å få mulighet til å spille med sønnen Bronny James, som ble valgt som nummer 55 i andre runde i NBA-draften sist uke.

    Flere medier, blant dem nyhetsbyrået Reuters, har meldt at Bronny blir tilbudt kontrakt med Lakers også. Det pleier ikke å være normen for spillere valgt i andre runde.

    LeBron James har spilt i Lakers siden 2018 og vant sin fjerde NBA-tittel med laget i 2020. Sist sesong røk storlaget ut i første runde i sluttspillet.

    (©NTB)

    Bronny og LeBron James
    Foto: AP
  • To franskmenn valgt først i historisk NBA-draft

    Atlanta Hawks gikk for franske Zaccharie Risacher (19) med sitt førstevalg i NBA-draftet. Også to andre franskmenn ble valgt blant de seks første. Første runde ble unik ved at like mange franskmenn som amerikanere ble plukket blant de ti første valgene.

    Utfallet av draftet gir et ytterligere løft for fransk basketball foran OL på hjemmebane senere i sommer. Det franske herrelaget regnes som en reell gullutfordrer etter å ha tatt sølv bak USA i Tokyo for tre år siden.

    NBA-draftet fortsetter torsdag. Da er det knyttet spenning til om LeBron James' sønn Bronny kan bli valgt av Los Angeles Lakers og få spille med sin far.

    (NTB/NRK)

    Zaccharie Risacher
    Foto: AP
  • Caitlin Clark førte Fever til seier i «hatkampen» mot Sky: – Som det skal være

    Caitlin Clark flørtet med trippel-tosifret og leverte 23 poeng, ni assist og åtte returer da Indiana Fever slo Chicago Sky 91-83 i søndagens «hatkamp» i WNBA.

    Hun ble offer for en ny stygg foul, men beholdt roen og satte straffene.

    – Slik er basketball. Vi prøver alle å vinne, og det er som det skal være, sa Clark om behandlingen hun fikk fra Angel Reese, som slo etter ballen og traff henne hardt i hodet.

    (NTB)

    caitlin clark
    Foto: AP

Siste nytt

  • Nosa overstrålte Nusa – assist i debuten da Mechelen spilte 1-1 mot Brugge

    Petter Nosa Dahl debuterte for Mechelen etter overgangen tidligere i uka og leverte assist da laget greide 1-1 borte mot Brugge.

    Nosa Dahl ble leid ut fra Bodø/Glimt til gamleklubben KFUM Oslo før denne sesongen. Han gjorde stor suksess med seks mål og tre assist på 17 kamper, men denne uka solgte Glimt ham til belgiske Mechelen.

    20-åringen startet på benken i Brugge, men kom inn i det 62. minutt. Tre minutter senere leverte han assist til Patrick Pfluckes utligningsmål.

    Joaquin Seys hadde gitt Brugge ledelsen i det 51. minutt, men det ble bare uavgjort for hjemmelaget.

    Brugges norske landslagsspillere Antonio Nusa og Hugo Vetlesen startet begge. De ble byttet ut samtidig i det 80. minutt.

    (NTB)

    Eliteserien i fotball 2024: KFUM Oslo - Brann (0-0)
    Foto: Annika Byrde / NTB
  • Andreas Georgson ferdig som LSK-trener – får assistentrolle i Manchester United

    Svenske Andreas Georgson forlater Åråsen etter bare et halvt år som Lillestrøms hovedtrener. 42-åringen er ansatt som assistenttrener i Manchester United.

    Det opplyser Lillestrøm i egne mediekanaler. Assistenttrener Robin Asterhed overtar inntil videre som hovedtrener.

    Torsdag erfarte både Romerikes Blad og Nettavisen at Georgson var i samtaler med en ny klubb. Sistnevnte skrev senere på kvelden at det dreide seg om Manchester United.

    Ifølge Nettavisen behøvde den engelske storklubben bare å betale en klausul i Georgsons LSK-kontrakt. Den skal angivelig ha vært på rundt fire millioner kroner.

    Den svenske 42-åringen har en fortid i flere engelske klubber. Han har blant annet vært dødballtrener i Southampton, i tillegg til å ha roller i både Arsenal og Brentford.

    I februar forlot Manchester Uniteds dødballtrener Eric Ramsay klubben. (NTB)

    Eliteserien i fotball 2024: Molde - Lillestrøm (3-0)
    Foto: Marius Simensen / NTB
  • Nigerias basketballkvinner reiste 20 mil – fikk ikke plass på båten

    I regnværet under åpningsseremonien var det god plass på mange av båtene som fraktet OL-deltakere, men ikke for Nigerias basketballkvinner.

    Det nigerianske kvinnelaget hadde reist over 20 mil fra Lille, der gruppespillet avvikles, for å være med i åpningsseremonien.

    Vel framme ble de nektet å gå om bord i båten der Nigerias utøvere skulle være med.

    Årsaken var at båten var for full.

    Ifølge nyhetsbyrået AP var det en representant for Nigerias OL-komité som besluttet at det ikke var plass til basketballkvinnene. Skuffet måtte de reise tilbake til Lille.

    Nigeria var på samme båt som Niger og Norge. TV-bildene fra båten viste at det tilsynelatende var en del ledig plass om bord.

    Nigeria spiller sin første OL-kamp mandag mot Australia. (NTB)

    2P-7bT3AJRc
    Foto: AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal