Hopp til innhold

Bakenga har anmeldt hets og rasisme: – Det er ingen kamp som noen trenger å stå i alene

Norges Fotballforbund publiserte tirsdag en video på Instagram med Stabæk-spiller Mushaga Bakenga, som gikk til politiet for å anmelde meldinger han har fått med rasistisk innhold.

NRK skrev tidligere i juli om den grove rasistiske hetsen Bakenga hadde mottatt. Da fortalte han at han aldri hadde anmeldt rasisme, og at han ikke trodde det var noen lærepenge å hente der.

Nå har han endret mening.

– Jeg har skjønt at det faktisk er et viktig steg å ta for å få stoppet det her. Også for å vise folk at det her ikke er greit å sende og at det ikke er greit å sitte og motta heller, sier eliteseriespilleren i videoen.

Etter å ha vært hos politiet oppsummerte han opplevelsen slik:

– Jeg har alltid fått disse meldingene og distansert meg fra det. Jeg har alltid tenkt at det har vært tiltak å gå til politiet med sånne saker. Men dette var faktisk en ganske behagelig opplevelse og det var ganske enkelt å ta turen hit.

– Det er ingen kamp som noen trenger å stå i alene, sier Bakenga som takker det norske folk for støtten etter at han delte den rasistiske hetsen i innboksen.

Mushagalusa Bakenga
Foto: Odds ballklubb

Siste nytt

  • Mjelde forlater Chelsea etter sesongen

    Maren Mjelde (34) er ferdig i Chelsea etter sesongen.

    Det bekrefter klubben på sin nettside fredag.

    Maren Mjelde
    Foto: MATTHEW CHILDS / Reuters
  • Poengkongen forlater Vålerenga etter 24 år

    Vålerengas poengkonge i årets sluttspill, Thomas Olsen, er klar for sitt første utenlandseventyr.

    – Det er veldig vemodig. Det er også litt trist at man skal dra fra en klubb man har vært i hele livet. Men man må også gripe muligheten når den kommer, og jeg gleder meg til neste kapittel, sier Thomas Olsen til NRK.

    Han var fire år da han tok sine første skøytetak i Oslo-klubben. 24 år senere bytter han altså klubb for første gang. Nå har han skrevet kontrakt (1+1 år) med den finske ishockeyklubben Jukurit.

    – Det er selvfølgelig et nytt steg i min karriere. Det er et nytt land, ny type hockey, nye mennesker, nye lagkamerater. Så det blir veldig mye nytt. Men jeg gleder meg veldig.

    I Jukurit blir han lagkamerat med den norske backen Sander Vold Engebråten. Klubben endte på 5. plass i den øverste ligaen sist sesong.

    Thomas Olsen reiser fra Vålerenga etter 24 år i klubben
    Foto: Anders Engeland / NRK
  • Ruud-rival mister storturneringen i Roma

    Carlos Alcaraz har en skade i armen og står over Masters1000-turneringen i italienske Roma til uken.

    Det opplyser den 20 år gamle verdenstreeren på X.

    – Jeg trenger hvile for å komme meg og kunne spille 100 prosent smertefritt, skriver han.

    Alcaraz er en av Casper Ruuds største konkurrenter på ATP-touren. Nordmannen røk for Felix Auger-Aliassime i Madrid tidligere denne uken.

    Ruuds plan framover er å spille i Roma før en mindre turnering i Sveits. Sesongens store mål nærmer seg: Grand Slam-turneringen Roland-Garros i slutten av måneden. (NTB)

    Alcaraz
    Foto: AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal