NRK Meny
Normal

Avlyser formel 1 i Bahrain

Arrangørene av formel 1 i Bahrain avlyser årets sesongstart på grunn av den politiske uroligheten i kongedømmet den siste tiden.

Sebastian Vettel i Bahrain

Sebastian Vettel i Bahrain i 2010.

Foto: Hasan Jamali / Ap

Banen har vært brukt hver sesong siden 2004, og Grand Prix-løpet skulle etter planen arrangeres 13. mars.

Nå har imidlertid Bahrain-arrangørene sendt ut varsel om at de trekker seg som formel 1-arrangør i år på grunn av uroen i landet, som styres av kong Hamad Bin Isa al-Khalifa.

Konsentrere seg om politisk prosess

Flere mennesker er drept i opptøyene som rammer midtøstenstaten. Demonstrantene i Bahrain ønsker større politisk frihet og flere rettigheter.

- Bahrain International Circuit (BIC) har bestemt å trekke seg som arrangør av årets Grand Prix-løp slik at Det kongelige Bahrain kan konsentrere seg om den politiske prosessen som foregår i landet, heter det i en pressemelding.

Start i Australia

Også den planlagte testkjøringen på banen i Sakhir er avlyst fordi man mangler medisinsk personell.

Formel 1-sirkuset flytter testkjøringen til Barcelona fra 3.-6. mars. Den første VM-runden i årets sesongen blir Australias Grand Prix i Melbourne helgen 25.-27. mars.

Les også: Uroen fortsetter i arabiske land

Siste nytt

 • Bekreftet: Thoresen til Russland

  Storhamar bekrefter på sine nettsider at Patrick Thoresen vender tilbake til SKA St. Petersburg i KHL. – Vi ønsker Patrick masse lykke til i jakten på sitt 3. Gagarin cup-trofe, skriver klubben. Han spiller sin siste kamp for Storhamar på søndag.

  Hockey Classic: GET-Ligaen: Lillehammer - Storhamar
  Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix
 • Norge slo Tyskland

  Norge måtte slå Tyskland for å gå videre til semifinalen i EM, og «Team Ulsrud» innfridde forventningene. Tyskland holdt følge med nordmennene hele veien, men Ulsrud og gjengen holdt hodet kaldt, og vant til slutt 6-4.

  Team Ulsrud
  Foto: Georgios Kefalas / AP
 • Danmark topp 12 på Fifa-rankingen

  Åge Hareide sitt Danmark går sju plasser oppover Fifa-rankingen og ligger nå på en 12. plass. Sverige går også sju plasser opp og legger seg på 18. plass. Island går ned en plass til 22. plass, mens Norge ligger uendret på 58. plass.

  Åge Hareide
  Foto: Terje Haugnes / NRK

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Firenasjonersturnering håndball kvinner: Norge - Sør-Korea
4-4-2 Europa League: Rosenborg - Real Sociedad