Hopp til innhold
Nabeel Rajab

Dømt til fem nye år i fengsel for å ha fornærmet staten Bahrain

Den profilerte menneskerettighetsaktivisten og Raftopris-vinneren Nabeel Rajab må i fengsel fordi han fornærmet Bahrain og Saudi-Arabia i sosiale medier.

Fotball Gaza

IMF slår alarm: Hver fjerde ungdom i Midtøsten står uten jobb

Nær hver fjerde ungdom i Midtøsten står uten arbeid. IMF advarer om at dagens jobbvekst ikke reduserer arbeidsledigheten, som var en viktig grunn til at mange sluttet seg til masseprotestene i Midtøsten under den såkalte arabiske våren i 2011.

Kronprins Haakon Magnus ankom i dag Saudi Arabia

Menneskerettighetsaktivist mener kronprins Haakon er dobbeltmoralsk

En av Bahrains mest kjente menneskerettighetsaktivister og Raftoprisvinner, Maryam al-Khawaja, mener Vesten, Norge og kronprins Haakon ikke tar drap, tortur og arrestasjoner av demokratiforkjempere på alvor.

BAHRAIN-PROTEST/ Protesters holding stones and molotov cocktails stand in front of the gate of a local high school during a protest in support of the Saudi Shi'ite scholar Nimar Al Nimar, in the village of Jidhafs, west of Manama

Opposisjonen bannlyst i Bahrain

I kongedømmet Bahrain er det største opposisjonspartiet bannlyst i tre månader av ein nasjonal domstol. Det skjer berre veker før eit nytt parlamentsval som opposisjonen uansett har bestemt seg for å boikotte, i protest mot styresmaktene.

Protest for Nabeel Rajab

Raftoprisvinner arrestert i Bahrain

Bahrain har igjen pågrepet menneskerettsaktivisten Nabeel Rajab, som ble løslatt i mai. Rajab er daglig leder av Bahrain Centre for Human Rights (BCHR), som fikk den norske Raftoprisen i 2013.

Ayat Al-Qurmezi

Her er vinneren av Studentenes fredspris

23 år gamle Ayat al- Qurmezi har opplevd å bli både mishandlet og fengslet for sine protester mot undertrykkelsen av folket i Bahrain.

Brennende bildekk i Bahrain

Gatekamper og tåregass i Bahrain før formel 1-løp

Sjia-muslimske demonstranter kjempet søndag gatekamper med politiet i Bahrain i forkant av VM-runden i formel 1.

Protester i Bahrain

Nye opptøyer i Bahrain

Det ble lørdag harde sammenstøt mellom politi og demonstranter under begravelsen til tenåringsgutten som ble skutt og drept i Bahrain denne uken.

Protester i Bahrain

Politimann drept i Bahrain

I løpet av to dager er to personer drept i markering av toårsdagen for opprøret mot myndighetene i Bahrain.