Guardiola hemmelighetsfull om Haaland-fresing: – Vet hva som skjedde

Det ble amper stemning både under og etter toppkampen da Arsenal slo Manchester City.

Arsenal Man City

Martin Ødegaard gikk rett ned etter å ha fått knottene til Mateo Kovacic i ankelen i første omgang. Men Manchester City-spilleren ble ikke utvist.

Det ble et intenst storoppgjør mellom Arsenal og Manchester City, og kampen gikk mot 0–0 da innbytter Gabriel Martinelli sikret seieren for hjemmelaget.

– Jeg scoret målet, men det var hele laget, støtteapparatet og alle. Jeg er fornøyd og det er laget også, sier matchvinneren til Sky Sports.

– Det er en så stor seier. Det er så lenge siden vi har slått Manchester City, sier Arsenal-manager Mikel Arteta til Viaplay og sikter til at det var første seier mot forrige sesongs seriemester på 12 kamper.

Haaland

FRESTE: Erling Braut Haaland måtte holdes tilbake etter tapet mot Arsenal.

Etter kampen, mens Martin Ødegaard og resten av Arsenal feiret, viste TV-bildene at Erling Braut Haaland og flere andre City-spillere samlet seg foran vertenes benk, før de ble vist i garderoben av flere sikkerhetsvakter.

«Haaland fury» – «Haaland raseri», skriver Sky Sports.

Ifølge flere medier ble Pep Guardiola spurt om situasjonen på pressekonferansen etter kampen.

– Jeg vet hva som skjedde, men jeg vil ikke si det, svarte han.

Kyle Walker

AMPERT: En sint Kyle Walker ble fanget opp av fotografene etter kampen.

Også Arsenals dødballtrener Nico Jover skal ha vært involvert i situasjonen, ifølge Sky Sports.

Ødegaard taklet stygt

I den første omgangen handlet det meste om det de fleste mente burde vært en utvisning på gjestenes Mateo Kovacic.

29 minutter var spilt da Kovacic kastet seg inn bakfra med strake knotter rett i den høyre ankelen til Ødegaard. Dommer Michael Oliver – og VAR – nøyde seg med å vise det gule.

– Jeg synes han er heldig, veldig heldig! Han treffer foten til Rice. Hva er det han gjør? Han burde vært utvist, sa Sky Sports-ekspert Gary Neville.

– Kovacic skulle hatt rødt kort for taklingen mot Ødegård. Er jo soleklar i henhold til regel 12. Utsetter motspiller klart for fare. Sinnssykt at denne ikke tas, skrev tidligere toppdommer Svein-Erik Edvartsen på X/Twitter.

– Jeg har ikke sett reprisen, men det så ut som et rødt kort. Vi vant kampen, og jeg foretrekker ikke å se det igjen, sier Arteta med et smil når Viaplay forsøker å vise ham situasjonen.

7xmGOAtPYUo

GRISETAKLING: Martin Ødegaard i smerte etter taklingen av Mateo Kovačić.

43MCEkbpDTA

OPPGITT: Ødegaard tok turen bort til hoveddommer Michael Oliver etter situasjonen.

Erling Braut Haaland og Declan Rice

OPPGITT: Minutter senere ble Declan Rice taklet av samme mann. Erling Braut Haaland var lite fornøyd med Arsenal-spilleren.

vYe6OOhTk1M

BER OM NÅDE: Kyle Walker borte hos dommer Oliver.

CP6W4Ei0RkQ

INGEN STRAFFE: Det var VAR-rommets beskjed i begge situasjonene.

Q1ja4HK8ZZk

FLERE SITUASJONER: Også Gabriel Jesus fikk gjennomgå, denne gangen av City-spilleren Joško Gvardiol.

Ny takling

Men Kovacic var ikke ferdig med taklingene. Bare seks minutter senere var det Declan Rice som fikk smake på knottene til midtbanespilleren, men dommeren lot det bli med tilsnakk.

Til enorme protester både fra manager Arteta og hjemmefansen.

– Det tror jeg er en feil. Kovacic bør ryke på den der og jeg er forundret over at han ikke blir det, mente Gary Neville.

– Soleklart rødt kort, kommenterte Viasat-ekspert Pål André Helland.

Ekspertene var klare i sin pauseprat: Guardiola burde ta ut Kovacic. Men 29-åringen kom ut igjen på matta og ble der til han ble byttet ut etter 68 minutter.

Erling Braut Haaland scoret ikke i hverken forrige liga- eller mesterligakamp, og var heller ikke mye involvert i London. Gjestene hadde bare fire avslutninger i hele kampen.

– Det var vanskelig for ham i dag, og midtstopperne til City stopper ham bra. Og jeg tror Manchester City ønsket seg uavgjort i dag, sier tidligere City-stjerne Kolo Touré til Viaplay.

Sen scoring

Kampen fortsatte å bølge, men da de lyseblå satte inn et høyt press, ble det også rom for vertene. I det 87. minutt tok de godt være på muligheten da Martinelli satte ballen via Nathan Aké og forbi en utfintet målvakt Ederson i mål.

qKoL6Yto_X4

OVER CITY: Målscorer Gabriel Martinelli feirer etter den avgjørende scoringen.

HOFN2hMSuq4

SLUKØRET: Luften gikk ut av Erling Braut Haaland og Manchester City etter den sene scoringen.

CTR_wCP5VeA

ELLEVILT: Det kokte over for tilskuerne på Emirates Stadium.

R-OQiHU5K3k

AV HENGSLENE: Både fans, kommentatorer og målscoreren ble nok hese etter målet.

3qVxoAP6wVU

DÅRLIG STATISTIKK: Nå har ikke Manchester City og keeper Ederson holdt nullen på fem kamper. Forrige gang de ikke slapp inn et mål var 23. september.

Emirates eksploderte. Kaptein Ødegaard hausset opp fansen, og laget holdt unna. Guardiola og hans menn gikk med det på sitt andre tap på rad i Premier League, og er nå på tredjeplass – to poeng bak Tottenham og Arsenal.

– Vi angrer ikke på noe, vi gjorde vårt beste og til slutt var vi uheldige og tapte, sier City-manageren til Viaplay.

null
Spiller nå
Scorer fra egen banehalvdel (!) 00:28
Neste

• Birgit Skarstein tok nok et EM-gull: – Hun er helt rå

Birgit Skarstein tok et suverent EM-gull singlesculler i Ungarn. Det betyr gull på distansen for fjerde år på rad.

– Hun er helt rå. Hun er suveren som vi er vant til å se, sa NRKs ro-ekspert Lars Bjønnes etter 35-åringen passerte målstreken.

Lørdag vant hun foran Manuela Diening fra Tyskland og Frankrikes Nathalie Benoit. Med tiden 10.52,40 ble det nok en triumf for seiersvante Skarstein i regattaen i Szeged.

35-åringen har fra før av verdensrekord (9.47,83) på konkurransedistansen 2000 meter og vant Paralympics i 2021.

Skarstein er også kvalifisert for Paralympics i Paris til sommeren.

HDsBbluGKok
  • Dramatisk kollaps: – Det så veldig skummelt ut

Ayal Dagnachew fra Etiopia løp inn til andreplass og ny personlig rekord på 5000 meter under Diamond League-stevnet i Shanghai lørdag.

Et svært sterkt løp av 22-åringen, men etter målgang oppsto det dramatikk.

Dagnachew gikk i bakken og ble liggende på dekket på friidrettsdekket i den kinesiske storbyen.

– Hun virker å ha svimt av. Gidey og de andre forsøkte å hjelpe, og det tok lang tid før det medisinske personellet kom. Vi får håpe det går bra, forteller kommentator Jann Post om kollapsen.

– Det så veldig skummelt og dramatisk ut, supplerte medkommentator Christina Vukicevic Demidov.

Det er ikke kjent hva som forårsaket kollapsen, men etiopieren skal være på bedringens vei.

Følg Diamond League-stevnet på NRK 1.

k8Vns6iHsRk
  • Norsk VM-bronse i curling

Curlingekteparet Kristin Skaslien og Magnus Nedregotten slo Sveits 6-5 i en spennende bronsekamp i VM blandet lag i Östersund.

Dermed ble det igjen medaljejubel for paret som fra før har tatt sølv og bronse i både VM og OL.

Skaslien og Nedregotten løftet seg etter fredagens semifinaletap mot Estland og vant den tette kampen mot sveitserne.

Den norske duoen avgjorde mye da de tok tre poeng i femte omgang og dermed tok ledelsen 5-3. Sveitserne tok ett poeng i hver av de to neste omgangene, og dermed kunne Skaslien og Nedregotten kontrollere inn seieren med sistestein i den avgjørende omgangen.