Hopp til innhold

Her er Lance Armstrong tilbake på sykkelsetet

Lance Armstrong møtte offentligheten for første gang siden dopingintervjuet med Oprah Winfrey, da han søndag deltok i et sykkelløp i Iowa.

Armstrong

Lance Armstrong (i hvitt) deltar i sykkelrittet Ragbrai i Iowa denne uken. Amerikaneren, som er dopingutestengt på livstid, får lov til å delta fordi rittet er ikke-konkurrerende.

Foto: DAVE WEAVER / Reuters

– For å være ærlig, dette er verken en ytring eller et eksperiment. Dette gjør jeg fordi jeg har lyst til å sykle med venner jeg deler en felles interesse med, sa Armstrong til avisen IB Times for to uker siden.

Mens Tour de France-syklistene avsluttet sitt tre uker lange blodslitt på Champs-Élysées i Paris søndag, gjorde Lance Armstrong seg klar for sitt aller første sykkeløp siden dopinginnrømmelsen i januar.

Søndag stilte han - som annonsert på forhånd - opp i rittet med det lange nanvet Register's Annual Great Bicycle Rice Across Iowa (Ragbrai).

Armstrong

Lance Armstrong vant Tour de France syv ganger, men ble frattatt samtlige titler etter å ha innrømmet dopingbruk.

Foto: JOEL SAGET / Afp

– Mange spør meg om jeg skulle ønske at jeg var i Paris. Vet dere hva? Jeg har det søren meg bra i Harlan, Iowa, skriver Armstrong på Twitter.

Viste seg for offentligheten

Ved å stille opp i Ragbrai, viste han seg også for offentligheten for første gang siden han under intervjuet med Oprah Winfrey innrømet at han jukset seg til suksess gjennom mesteparten av sykkelkarrieren.

– Jeg er veldig klar over at fortiden min ikke er et enkelt tema. Så jeg oppfordrer alle som ønsker å gi meg en high five om å gjøre det. Hvis du heller ønsker å skyte meg, er det OK det også, har Amrstrong tidligere uttalt.

Amerikaneren, som ble fratatt samtlige syv Tour de France- sammenlagtseire etter dopinginnrømmelsen, er utestengt fra sykkelsporten på livstid. Likevel får han altså delta i Ragbrai, hans femte deltakelse i rittet i karrieren.

– Armstrong er som alle andre

Grunnen er at rittet er en ikke-konkurrerende sykkeltur gjennom Iowa. Ragbrai-direktør T.J. Juskiewicz uttalte i januar at Armstrong var velkommen til å delta til tross for dopingdommen, og at amerikaneren ikke skiller seg noe fra de andre 10 000 deltakerne.

– De koser seg her, og de vil returnere igjen senere. Vi er åpne for at hvem som helst kan få sykle Ragbrai, sa Juskiewicz.

Armstrong legger ikke skjul på at han er takknemlig overfor Ragbrai-direktøren. Både for at han får lov til å delta i rittet, og for støtten han fikk av Juskiewicz etter dopingtilståelsen.

– Man lærer mye om folk når slike ting skjer. De første 24, 48 og 72 timene... Du glemmer aldri de telefonsamtalene. Og han var en av de som ringte, sa Armstrong til Des Moines Register.

Sykkelrittet Ragbrai varer frem til 27. juli. Armstrong er ventet å delta i tre-fire dager.

Sportsnyheter

Bayern München raste 12 minutter på overtid – hevder dommeren innrømte feil

Nesten tretten minutter på overtid satte Bayern München ballen i mål, men dommeren blåste av for offside like før. Det skaper reaksjoner.

Siste nytt

  • VIF-talent (19) må trolig legge opp

    En alvorlig kneskade tvinger trolig Vålerenga-spiller Jacob Dicko Eng (19) til å avslutte fotbalkarrieren langt tidligere enn han hadde tenkt.

    Oslo-klubben opplyser om den kjedelige situasjonen i sine kanaler torsdag.

    I oktober i fjor pådro Eng seg en alvorlig kneskade mot Fram Larvik i 2. divisjon. Legene ga beskjed om at det var 50 prosent sjanse for at han ville komme tilbake som fotballspiller.

    Til tross for operasjon og iherdig opptrening ble det etter undersøkelser denne uka klart at Jacob fortsatt har en veldig lang vei å gå. Sjansene for comeback er små, melder Vålerenga.

    (NTB)

    Jacob Dicko Eng
    Foto: Beate Oma Dahle / NTB
  • Haaland nominert til gjev Premier League-pris

    Erling Braut Haaland kan bli kåret til årets unge spiller i Premier League denne sesongen. Kampen om hederbevisningen er imidlertid beintøff.

    Nominasjonene til prisen ble offentliggjort av Premier League torsdag. Haaland er én av åtte spillere det kan stemmes på.

    En av de tøffeste utfordrerne blir etter alle solemerker klubbkamerat Phil Foden. Manchester City-stjernen, som i likhet med Haaland er 23 år, har vært strålende for de lyseblå.

    Det er fansen som skal stemme fram vinneren av prisen. Forrige sesong gikk den til Haaland. Før det ble det to strake priser til Foden.

    (NTB)

    RARQbR4LYDw
    Foto: AP
  • Slik blir «nye» Tour de Ski

    Langrennssportens tradisjonsrike Tour de Ski-konsept dukker opp i ny drakt kommende vinter. For første gang skal alle konkurransene gå i et og samme land.

    Det er klart etter denne ukens møtevirksomhet i langrennskomiteen i Det internasjonale ski- og snowboardforbundet (FIS).

    Den 19. utgaven av touren starter i vante omgivelser i Toblach lørdag 28. desember. Deretter følger ytterligere tre renn samme sted, før sirkuset forflytter seg til Val di Fiemme.

    Der venter ytterligere tre renn, med den etter hvert så velkjente kraftprøven opp monsterbakken Alpe Cermis som avslutningen. Kommende vinter består dermed Touren av i alt sju etapper.

    Bak den historiske beslutningen som nå er tatt ligger det blant annet miljøhensyn.

    (NTB)

    Tour de ski 2022/23
    Foto: Terje Pedersen / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal