Hopp til innhold

Kilde forklarer helomvendingen: – Vært vanskelig for dem å innrømme at de har vært ute å kjøre

Først sa Aleksander Aamodt Kilde nei til å være med i landslagsutvalget. Nå forklarer han hvorfor han har snudd.

Aamodt Kilde

VAR KRITISK: Aleksander Aamodt Kilde har vært svært kritisk til skiforbundet denne vinteren. Nå vil han bidra til å finne løsninger.

Foto: NTB

– I utgangspunktet har holdningene og strukturen i det utvalget endret seg sånn at jeg føler jeg kan være en del av det og bidra. Nå er jeg veldig positiv overfor det som kommer, sier Aleksander Aamodt Kilde til NRK.

Sånn har det ikke vært de siste månedene. Tidligere i vinter kom nemlig Kilde med en solid kraftsalve i retning ledelsen i forbundet.

– Det er en ovenfra og ned-holdning hvor de tenker at utøvere kommer og går. Til slutt, så er det jo kanskje ingen som kommer fordi det er en såpass stor arroganse at folk ikke orker å ha noe med dem å gjøre, sa Kilde til NRK.

Så hva har endret seg?

– Vanskelig for dem å innrømme

Det er flere ting som gjør at Kilde nå har ombestemt seg, men det viktigste handler om at han nå ser at Skiforbundet er i endring.

– Det har vært vanskelig for dem å innrømme tidligere at de har vært litt ute å kjøre. Nå har de gitt uttrykk for at de ser utøvernes side og at de vil finne en løsning. Det har gitt meg et håp om at dette er noe som kan bygge på tilliten og det er et skritt i riktig retning for min tillit til dem, sier Kilde.

– Når du sier «dem», er det da ledelsen i Skiforbundet?

– Ja, de jeg har vært i dialog med.

– Og hvem er det?

– Det har vært Arne Baumann i utgangspunktet, som har satt sammen dette utvalget. Så får vi jo se hva som skjer fra nå.

Arne Baumann

GENERALSEKRETÆR: Arne Baumann er både generalsekretær i Skiforbundet og utvalgsleder i landslagsutvalget.

Foto: NTB

– Det virker som de er klar over at det må gjøres nå, og at de er villige til å gjøre det. Så holdningen de har til hele prosessen, har endret seg på en eller annen måte, mener Kilde.

NRK har kontaktet Arne Baumann onsdag kveld. Kommunikasjonssjef i Skiforbundet, Espen Graff, skriver i en SMS at de ikke ønsker å kommentere saken.

Mener utvalgsendring var viktig

Da Kilde valgte å takke nei til utvalget i utgangspunktet, hadde han nettopp falt og skadet seg stygt. Men han er også kritisk til hvem som først ble invitert til å være med.

Kildes advokat, Pål Kleven, sa i en uttalelse i februar at utvalget var «satt sammen av personer som har behandlet denne saken tidligere og er forutinntatte».

Aleksander Aamodt Kilde og Lucas Braathen

KRITIKERE: Aleksander Aamodt Kilde og Lucas Braathen har begge vært kritiske til skiforbundets håndtering av landslagsavtalene. Braathen valgte å legge opp før han gjorde comeback for Brasil som følge av konflikten.

Foto: JOHANN GRODER / AFP

Siden da har blant annet Erik Bruun trukket seg fra utvalget. Bruun var leder av et landslagsmodellutvalg som i 2022 konkluderte med at det ikke var «behov for å gjøre vesentlige endringer i landslagsmodellen slik den praktiseres i dag».

Så var det til slutt at jeg så hvem som var med, og visste historien om hva de som var med mente om hele den prosessen vi har fighta for, det gjorde det vanskelig for meg å være en del av det der og da. Og så har det endret seg litt. Noen personer er blitt byttet inn, sier Kilde.

Utvalget har heldagsmøter denne uka. Baumann selv er glad for at Kilde nå er med i diskusjonene.

– Det er avgjørende for oss at en utøver fra alpint er med i utvalget, og med sin tydelige stemme og sterke posisjon, er jeg glad for at Aleksander nå har sagt ja til å bidra i dette viktige arbeidet, sier generalsekretær og utvalgsleder Arne Baumann.

Sportsnyheter

Kastet ut av landslaget etter dette intervjuet – får støtte av norsk profil

Like etter at Josef Alami ble svensk mester i taekwondo gikk han hardt ut mot landslagsledelsen i et direktesendt intervju med SVT. Det fikk alvorlige konsekvenser.

Siste nytt

  • Norsk lag tok VM-tittelen i cheerleading

    Norske Viqueens Cheerleaders kunne i natt slippe jubelen løs etter å ha blitt verdensmestre for klubblag i Orlando.

    Viqueens konkurrerte i International Open Level 7 og vant foran amerikanske GymTyme All-Stars og Gothenburg Cheer One fra Sverige.

    Det norske cheerleading-laget har lagt ut en rekke innlegg på historiefunksjonen til Instagram, der de feirer verdensmestertittelen.

  • Forlenger med storklubben – får superlønn

    Travis Kelce tar to nye år hos Superbowl-mester Kansas City Chiefs. Den amerikanske NFL-stjernen, som også er kjent som Taylor Swifts kjæreste, har signert en avtale som gir ham hele 34,3 millioner dollar, eller 378 millioner kroner etter dagens kurs. Det opplyser NFL selv på sine nettsider, ifølge danske Ritzau.

    Kelce, som er tight end, har spilt 11 sesonger i NFL. Avtalen gjør han til en av de best betalte spillerne i denne posisjonen.

    Travis Kelce
    Foto: PATRICK T. FALLON / AFP
  • Superstjerne mistet sønnen – delte hjerteskjærende innlegg

    Kameruneren Francis Ngannou har vært en stor stjerne innenfor kampsporten i lang tid. Nå mottar Ngannou støtte fra en hel idrettsverden etter at det ble kjent at han har mistet sin 18 måneder gamle sønn.

    – Jeg ropte navnet hans igjen og igjen, men han responderte ikke, skriver han i et innlegg på X.

    – Hvordan håndterer man en slik ting? Hvordan kan du leve med det? Vær så snill å hjelp meg om du har noen ideer – for jeg vet virkelig ikke hva jeg skal gjøre og hvordan jeg skal håndtere dette, fortsetter han.

    Det er foreløpig ikke kjent hva som er årsaken til sønnens bortgang.

    Ngannou er tidligere UFC-mester i tungvektsklassen. Han byttet senere til boksing. Nylig møtte han Anthony Joshua i ringen.

    Francis Ngannou
    Foto: DANIEL LEAL / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal