Hopp til innhold

Advares mot skittent spill: – Verstappen krysset en grense

Mercedes har sett seg kraftig lei på Max Verstappens kompromissløse stil. Formel 1-ekspert Atle Gulbrandsen var ikke imponert over nederlenderens krumspring i Saudi-Arabia.

MV

DÅRLIG HUMØR: Max Verstappen var frustrert etter å ha havnet bak Lewis Hamilton i Saudi-Arabias Grand Prix. Nå må han slå Lewis Hamilton for å bli verdensmester.

Foto: ANDREJ ISAKOVIC / AFP

– Jeg syns Verstappen krysset en grense med tanke på ufin kjøring. Jeg er ikke spesielt imponert over måten han kjørte på, sier Viaplays Formel 1-kommentator Atle Gulbrandsen til NRK.

Den nederlandske stjernen pådro seg tre straffer for uaktsom kjøring under søndagens Grand Prix-løp. Erkerivalen Lewis Hamilton mente han opptrådte som en gal mann.

– Max Verstappen har en kjørestil som var spesielt tydelig i går: Enten må de andre vike, eller så kommer det til å bli en krasj. Vi så flere eksempler på vei inn mot sving én. Det ble han straffet for to ganger. I tillegg fikk han en straff for å bremse da han skulle slippe forbi Hamilton, sier Gulbrandsen og konkluderer:

– Det er ikke spesielt imponerende.

Saudi Arabia F1 GP Auto Racing

STAKK TIDLIG FRA ROSEVANNSEREMONIEN: Førerne feiret med rosevann istedenfor champagne i «alkoholfrie» Saudi-Arabia. Max Verstappen rømte tidlig fra podiet, mens Mercedes-førerne Lewis Hamilton og Valtteri Bottas feiret 1.- og 3.-plassene sine. Sistnevnte slo Esteban Ocon på målstreken.

Foto: Hassan Ammar / AP

Dødt løp før finalen

Hamilton kom med flere stikk mot konkurrentens stil etter løpet. Briten mente han forholdt seg til en annen regelbok. Mercedes-sjef Toto Wolff krevde at Verstappens kjøring ble sett nærmere på:

Toto

RASENDE: Toto Wolff sendte headsettet på luftetur under løpet. Etterpå gliste han bredt. Hamilton holder liv i førermesterskapet, mens konstruktørmesterskapet nå er så godt som avgjort.

Foto: ANDREJ ISAKOVIC / AFP

– Den er fryktelig tøff, men den er i overkant tøff. Vi ønsker et rent mesterskap. Hvis Max står igjen som vinner, er det greit for meg. Det må bare være et fair race, sa Wolff til Sky Sports.

Og Mercedes-sjefen har all grunn til å ønske seg en «risikofri» finale i Abu Dhabi. Verstappen og Hamilton står med like mange poeng etter 21 av 22 løp.

Men ... Verstappens 369,5 poeng er mer verdt fordi han har vunnet ett løp mer enn Hamilton. Åtte mot syv.

Advarer mot skittent spill

Vinneren vil stikke av med VM-seieren om begge førerne kommer til mål. Dersom det ender med krasj, vil Red Bull-føreren vinne.

Gulbrandsen råder imidlertid Verstappen fra å takle Hamilton.

– Da risikerer han å bli fratatt poeng.

Atle Gulbrandsen

VIAPLAY-EKSPERT: Atle Gulbrandsen.

Foto: Heiko Junge / NTB

Det straffet seg for Michael Schumacher da han forårsaket et sammenstøt med Jacques Villeneuve i 1997. Tyskeren ledet med ett poeng før siste løp. Han fikk skylden for kollisjonen og ble diskvalifisert fra mesterskapet.

– Kompromissløs

Den norske Dennis Olsen opplevde selv å bli kjørt av banen av Max Verstappen da de konkurrerte i Gokart. Da NRK intervjuet ham i september, mente han at nederlenderens aggressive kjørestil var det som kunne felle ham.

Gulbrandsen mener han har hatt lang nok tilpasningstid på øverste nivå.

– Han er kompromissløs, men etter syv år i Formel 1 burde han ha blitt flinkere til å holde hodet kaldt.

– Han klarte ikke å holde hodet kaldt i Saudi-Arabia. Jeg håper at han klarer det i Abu Dhabi og at vi får et «clean race», sier Gulbrandsen.

Avgjørelsen faller kommende søndag klokken 14.00.

Sammenlignes med en basar

Verstappen-leiren var ikke veldig imponert over dommernes innsats i helgen.

– Vi føler oss urettferdig behandlet, sier Red Bull-topp Helmut Marko til Bild.

Verstappen måtte stille seg bak Hamilton ved omstart etter en irregulær forbikjøring. Deretter mottok han fem sekunders tidsstraff for å ha tatt seg forbi Mercedes-føreren utenfor banen.

– Den nye måten å gjøre ting på. Man blir informert som på en basar underveis i løpet på at man må slippe konkurrenten forbi for å unngå straff, klager Marko.

Imponert av dommerne

Etter løpet fikk han ytterligere ti sekunder etter at han bremset og forårsaket en kollisjon da han skulle slippe Hamilton forbi.

Gulbrandsen avfeier kritikken og ser på den som forutsigbar.

– Jeg syns dommerne løste situasjonen smidig. Michael Masi har imponert meg siden han ble dommer i Formel 1. Han har massiv erfaring og har imponert meg stort.

– Det at Helmut Marko og Red Bull klager, er ikke annet enn å forvente når de blir straffet.

Sportsnyheter

gomez

Marerittstart for norsk 17-åring i EM-finalen i kunstløp: – Å, herregud, nei!

Det norske kunstløptalentet Mia Caroline Risa Gomez (17) fikk en verst tenkelig start på friløpet av EM-konkurransen lørdag.

Siste nytt

 • Carlsen rotet bort seier mot 17-åring: – Patetisk

  Magnus Carlsen hadde en enorm mulighet til å avgjøre mot indiske Rameshbabu Praggnanandhaa i Wijk aan Zee-turneringen, men Carlsen fant ikke det riktige trekket – og måtte akseptere remis. Da TV 2 gjorde Carlsen oppmerksom på muligheten i det 22. trekket, ble nordmannen frustrert over eget spill. – Kødder du? Jeg tenkte jo på det, men jeg bare glemte det. Det er helt sinnssykt. Det er helt patetisk, sa Carlsen. Før lørdagens parti lå Carlsen på 3.-plass i turneringen, ett poeng bak ledende Nodirbek Abdusattorov, som også spilte remis lørdag. Carlsen avslutter turneringen mot Arjun Erigaisi søndag.

  Carlsen
  Foto: PAVEL MIKHEYEV / Reuters
 • Dahl sikret X-Games-bronse

  Ferdinand Dahl trikset seg ned til sin første X-Games-medalje da han endte på 3.-plass under slopestylekonkurransen i Aspen. Dahl fikk en tung start på slopestylefinalen med fall i sitt første forsøk. Han slo imidlertid hardt tilbake i det neste, hvor han overtok ledelsen, skriver NTB. Senere kom både Colby Stevenson og Mac Forehand og dyttet Ingierkollen-gutten ned på 3.-plass, som Dahl ikke klarte å forbedre i siste forsøk. Birk Ruud endte på 5.-plass.

  Ferdinand Dahl
  Foto: Kelsey Brunner / AP
 • Eiking like utenfor topp ti på Mallorca

  Odd Christian Eiking kjørte inn til en ellevteplass i det spanske éndagsrittet Trofeo Serra de Tramuntana på Mallorca lørdag.

  Rittet ble vunnet av belgiske Kobe Goossens, mens Eiking kom inn ett minutt og 26 sekunder bak. August Jensen ble nummer 44.

  På den andre siden av verden, i Australia, ble det andre rittet i kvinnens verdenstour, Cadel Evans Great Ocean Road Race, syklet natt til lørdag. Der ble Coop-Hitec-syklisten Mari Hole Mohr beste norske rytter på en 23. plass. Lagvenninnen i det norske laget, Josie Nelson, ble nummer fire i rittet.

  Herrenes utgave av det Cadel Evans-rittet sykles natt til søndag, hvor Sven Erik Bystrøm er eneste norske deltaker.

  Eiking
  Foto: Jorge Guerrero / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Sport
Spiller nå
Slik husker vi Pelé 01:30
Neste