Hopp til innhold

Advares mot skittent spill: – Verstappen krysset en grense

Mercedes har sett seg kraftig lei på Max Verstappens kompromissløse stil. Formel 1-ekspert Atle Gulbrandsen var ikke imponert over nederlenderens krumspring i Saudi-Arabia.

MV

DÅRLIG HUMØR: Max Verstappen var frustrert etter å ha havnet bak Lewis Hamilton i Saudi-Arabias Grand Prix. Nå må han slå Lewis Hamilton for å bli verdensmester.

Foto: ANDREJ ISAKOVIC / AFP

– Jeg syns Verstappen krysset en grense med tanke på ufin kjøring. Jeg er ikke spesielt imponert over måten han kjørte på, sier Viaplays Formel 1-kommentator Atle Gulbrandsen til NRK.

Den nederlandske stjernen pådro seg tre straffer for uaktsom kjøring under søndagens Grand Prix-løp. Erkerivalen Lewis Hamilton mente han opptrådte som en gal mann.

– Max Verstappen har en kjørestil som var spesielt tydelig i går: Enten må de andre vike, eller så kommer det til å bli en krasj. Vi så flere eksempler på vei inn mot sving én. Det ble han straffet for to ganger. I tillegg fikk han en straff for å bremse da han skulle slippe forbi Hamilton, sier Gulbrandsen og konkluderer:

– Det er ikke spesielt imponerende.

Saudi Arabia F1 GP Auto Racing

STAKK TIDLIG FRA ROSEVANNSEREMONIEN: Førerne feiret med rosevann istedenfor champagne i «alkoholfrie» Saudi-Arabia. Max Verstappen rømte tidlig fra podiet, mens Mercedes-førerne Lewis Hamilton og Valtteri Bottas feiret 1.- og 3.-plassene sine. Sistnevnte slo Esteban Ocon på målstreken.

Foto: Hassan Ammar / AP

Dødt løp før finalen

Hamilton kom med flere stikk mot konkurrentens stil etter løpet. Briten mente han forholdt seg til en annen regelbok. Mercedes-sjef Toto Wolff krevde at Verstappens kjøring ble sett nærmere på:

Toto

RASENDE: Toto Wolff sendte headsettet på luftetur under løpet. Etterpå gliste han bredt. Hamilton holder liv i førermesterskapet, mens konstruktørmesterskapet nå er så godt som avgjort.

Foto: ANDREJ ISAKOVIC / AFP

– Den er fryktelig tøff, men den er i overkant tøff. Vi ønsker et rent mesterskap. Hvis Max står igjen som vinner, er det greit for meg. Det må bare være et fair race, sa Wolff til Sky Sports.

Og Mercedes-sjefen har all grunn til å ønske seg en «risikofri» finale i Abu Dhabi. Verstappen og Hamilton står med like mange poeng etter 21 av 22 løp.

Men ... Verstappens 369,5 poeng er mer verdt fordi han har vunnet ett løp mer enn Hamilton. Åtte mot syv.

Advarer mot skittent spill

Vinneren vil stikke av med VM-seieren om begge førerne kommer til mål. Dersom det ender med krasj, vil Red Bull-føreren vinne.

Gulbrandsen råder imidlertid Verstappen fra å takle Hamilton.

– Da risikerer han å bli fratatt poeng.

Atle Gulbrandsen

VIAPLAY-EKSPERT: Atle Gulbrandsen.

Foto: Heiko Junge / NTB

Det straffet seg for Michael Schumacher da han forårsaket et sammenstøt med Jacques Villeneuve i 1997. Tyskeren ledet med ett poeng før siste løp. Han fikk skylden for kollisjonen og ble diskvalifisert fra mesterskapet.

– Kompromissløs

Den norske Dennis Olsen opplevde selv å bli kjørt av banen av Max Verstappen da de konkurrerte i Gokart. Da NRK intervjuet ham i september, mente han at nederlenderens aggressive kjørestil var det som kunne felle ham.

Gulbrandsen mener han har hatt lang nok tilpasningstid på øverste nivå.

– Han er kompromissløs, men etter syv år i Formel 1 burde han ha blitt flinkere til å holde hodet kaldt.

– Han klarte ikke å holde hodet kaldt i Saudi-Arabia. Jeg håper at han klarer det i Abu Dhabi og at vi får et «clean race», sier Gulbrandsen.

Avgjørelsen faller kommende søndag klokken 14.00.

Sammenlignes med en basar

Verstappen-leiren var ikke veldig imponert over dommernes innsats i helgen.

– Vi føler oss urettferdig behandlet, sier Red Bull-topp Helmut Marko til Bild.

Verstappen måtte stille seg bak Hamilton ved omstart etter en irregulær forbikjøring. Deretter mottok han fem sekunders tidsstraff for å ha tatt seg forbi Mercedes-føreren utenfor banen.

– Den nye måten å gjøre ting på. Man blir informert som på en basar underveis i løpet på at man må slippe konkurrenten forbi for å unngå straff, klager Marko.

Imponert av dommerne

Etter løpet fikk han ytterligere ti sekunder etter at han bremset og forårsaket en kollisjon da han skulle slippe Hamilton forbi.

Gulbrandsen avfeier kritikken og ser på den som forutsigbar.

– Jeg syns dommerne løste situasjonen smidig. Michael Masi har imponert meg siden han ble dommer i Formel 1. Han har massiv erfaring og har imponert meg stort.

– Det at Helmut Marko og Red Bull klager, er ikke annet enn å forvente når de blir straffet.

Siste nytt

 • Nok en nedtur for Glimt – klarte kun uavgjort mot Sandefjord

  Med 1-1 hjemme mot Sandefjord ble det nok et lunkent resultat for Bodø/Glimt i eliteserien. De to foregående kampene har endt med bortetap mot HamKam og uavgjort hjemme mot KFUM i forrige kamp.

  Sandefjord gikk først opp i føringen etter 35 minutter. Eman Markovic. Sandefjord-spilleren fikk ballen da han stod umarkert ute til høyre i Glimts boks og sendte den inn i nettmaskene.

  Det så lenge ut til at Sandefjord skulle ta med seg ledelsen til pause, men inne i overtiden i førsteomgang ble det dramatikk.

  Kasper Høgh ropte på straffespark etter at han ble hektet av Sandefjord-spiller Christopher Cheng inne i sekstenmeteren. Etter en VAR-sjekk ble det dømt straffe til de gulkledde, og den banket Albært Grønbek i mål.

  Trener Hans Erik Ødegaard og hans menn i Sandefjord stod med tre strake tap i eliteserien før uavgjort-kampen mot Glimt og befinner seg helt på bunnen av tabellen. Bodø/Glimt på sin side leder serien med 24 poeng.

  Eliteserien i fotball 2024: Bodø/Glimt-Sandefjord
  Foto: Mats Torbergsen / NTB
 • Keepertabbe og drømmemål: Brann sikret seier ni minutter på overtid

  Fra straffemerket på overtid av overtiden sørget innbytter Joachim Soltvedt for 2-1 til Brann hjemme mot Kristiansund i Eliteserien onsdag.

  Etter 37 minutter sendte Brann-kaptein Sivert Heltne hjemmelaget opp til 1-0 med en lekker volley i krysset. Men etter 68 minutter utlignet KBK. Ruben Altes frispark gikk forholdsvis rett på Mathias Dyngeland i Brann-målet, men keeperen rotet det til, og da stod det 1-1 i Bergen.

  Men hele seks minutter på overtid fikk Brann straffespark. Innbytter Soltvedt var sikker, og sørget for 2-1 og seier hele ni minutter på overtid.

  Brann ligger fortsatt på 2. plass i Eliteserien - nå med like mange poeng som Bodø/Glimt. Kristiansund ligger på 13. plass med elleve poeng.

  t1lK7_ojL4Y
  Foto: NTB
 • Tromsø kjørte over tabelltreer Fredrikstad

  Etter en meget svak sesongstart har Tromsø stablet seg mer og mer på beina. Hjemmekampen mot tabelltreer, og for tiden topplag i eliteserien, Fredrikstad endte med overlegen 3-0-seier.

  Lasse Nordås ble tomålsscorer og Jakob Romsaas noterte seg også for et mål mot Fredrikstad.

  Nordås sendte vertene i føringen etter 17 minutter. Anders Jenssen vant ballen høyt i banen og fant spissen i bakrom. Alene med keeper satte han sin første scoring for kvelden.

  En drøy halvtime inn i første omgang brukte Romsaas hodet og stanget inn 2-0 til Tromsø. Og med ti minutter igjen trillet Nordås inn sitt andre mål mot Fredrikstad og sørget for 3-0-seier.

  Tromsø er nå oppe på den trygge 13.-plassen på målforskjell, mens Fredrikstad fremdeles ligger som nummer tre på tabellen med sine 21 poeng.

Sendeplan

Kl. Program Kanal