Hopp til innhold

Hegerberg hetses etter pride-støtte: – Vi har en lang vei å gå

Oppkast, avføring og klovner. Det er symbolene som fyller opp Ada Hegerbergs kommentarfelt etter den emosjonelle feiringen lørdag kveld.

Ada Hegerberg og kommentarfelt

REAKSJONER: Dette er noen av tilbakemeldingene Ada Hegerberg har fått på Instagram etter målfeiringen.

Foto: Helene Mariussen / Skjermdump / NRK / @Ahegerberg

– Jeg vil trekke frem at det har vært mye styrke og kjærlighet. Det er det jeg tar med meg. Negative, fordomsfulle og den andre delen legger jeg ikke så mye energi i. Men det viser at vi har en lang vei å gå. Det er viktig å huske på, og det er viktig vi står opp for det og diskuterer det – spesielt i Skandinavia, sier Hegerberg til NRK.

Bare timer etter masseskytingen i Oslo sentrum natt til lørdag, løftet en alvorstynget Hegerberg et kapteinsbind i regnbuefarger mot publikum.

Hun fulgte opp ved å legge ut et bilde av den spesielle målfeiringen på sin egen Instagram-side, der hun ble møtt av støtte, hjerter og regnbuer, men også hets.

Ada Hegerberg vil ha mangfold i fotballen

BRUKER STEMMEN: Ada Hegerberg, her fotografert i forbindelse med en Stabæk-kampanje for mangfold, er vant til å bruke stemmen.

Foto: Stabæk

26-åringen delte et skjermbilde av det sistnevnte søndag kveld.

Hoder som kaster opp, avføring og klovnefjes er blant symbolene som fyller opp fotballstjernens kommentarfelt.

Selv la hun bare til teksten «også i 2022».

– Jeg må si at jeg er i en naiv forstand at alle vil hverandre godt, vi er likestilt og at vi har like rettigheter. Men realiteten er hard og verden er tøff. Det viser at vi må fortsette å stå opp for hverandre. Det er viktig for fremtiden og for dem som vokser opp. Vi må lære opp den neste generasjonen, mener Hegerberg.

– Svarer du dem?

– Jeg svarer dem som sender masse kjærlighet. Det er viktigere å svare dem og gi dem respons. At de følger og backer og sprer «support». Det er enda viktigere, sier Hegerberg.

– Det var mektig

Instagram-innlegget som skaper disse reaksjonene, er altså et bilde av Hegerbergs måte å feire 1-0-scoringen på lørdag kveld. Den samme kvelden som hovedstadens gater egentlig skulle ha vært fylt opp av farger, folk og fest.

Norge

MARKERINGEN: Se Hegerbergs emosjonelle feiring.

Det er alltid noen fullstendige idioter som er på andre siden, som ikke synes at det er fint, kommenterer NRKs fotballekspert Carl-Erik Torp.

Han omtaler den avbildede feiringen som fantastisk.

– Et tydelig og flott budskap. Jeg synes det var veldig fint at hun gjorde det, det var mektig, sier fotballeksperten.

Torp respekterer også at hun deler et skjermbilde av den negative responsen.

Carl-Erik Torp

NRKs FOTBALLEKSPERT: Carl-Erik Torp.

Foto: NRK

– Det viser bare at vi er i en tid der det er en kamp som må kjempes. Og det tydeliggjør hun ved å legge ut hetsen. Det forsterker bare viktigheten, det synes jeg er fint, mener han.

– Gjør meg trist

Danmarks stjernespiss Pernille Harder har lenge vært åpen om sin legning og sitt forhold til Chelsea-medspiller Magdalena Eriksson. Dansken reagerer sterkt på hetsen.

– Jeg synes det er fryktelig. Forferdelig. Man tenker at vi har kommet lenger. Det tror man i hvert fall. At det stadig vekk kommer hetsende kommentarer fordi hun støtter det og viser vei … Det gjør meg trist. Jeg vet at det er mange som støtter det, men det skjer stadig vekk at det er en del som ikke gjør det, sier Harder til NRK.

Pernille Harder

SKEIV: Danmark-kaptein Pernille Harder har lenge vært åpen om at hun er i et forhold med en annen kvinne.

Foto: DANIEL MIHAILESCU / AFP

Hun har opplevd å få lignende kommentarer selv.

– Selvfølgelig, det kommer litt av og til. Jeg velger å fokusere på alle de gode meldingene jeg får. For jeg får heldigvis mest gode meldinger, sier Harder.

Torp påpeker også at støttespillerne er i overtall.

For hver idiot som skriver noe sånt, tipper jeg det et ti som hyller det. Så det forsvinner i alt det positive som skjer, avslutter fotballeksperten.

 • Se Norges EM-generalprøve mot Danmark, onsdag kl. 18 på NRK 1

Les også: Hegerberg fikk drapstrusler etter VM-melding

Ada Hegerberg i Lyon
Ada Hegerberg i Lyon

Siste nytt

 • Bohinen ny Stabæk-trener

  Lars Bohinen blir ny trener for Stabæks fotballherrer, bekrefter 1.-divisjonsklubben på sine nettsider. 52-åringen, som var sportssjef i klubben fra 2007 til 2009, har undertegnet en kontrakt ut 2023.

  Bohinen tar over etter det tirsdag ble kjent at Eirik Kjønø var ferdig som Stabæk-trener. Det skjedde etter at laget røk på tre strake tap, blant annet mot bunnlaget Stjørdals-Blink sist helg.

  Bohinen var på plass på Nadderud fredag morgen og skal lede laget i søndagens kamp mot Start.

  – Vi er veldig fornøyde med å få Lars på plass. Det har vært et par hektiske dager men nå er vi glade for å komme i mål, sier sportssjef Torgeir Bjarmann

  Klubben holder femteplassen i 1. divisjon og har fire poeng opp til Ranheim på direkte opprykksplass.

  – Det klare målet er å bedre prestasjonene. Vi kan ikke ha så sterkt fokus på kun resultater, vi må ha fokus på det som skaper resultatene: Prestasjoner, utvikling og det som skjer i hverdagen, sier Bohinen.

  Lars Bohinen
  Foto: Christoffer Andersen / NTB
 • Jenssen tilbake til Nordsjælland

  Ulrik Yttergård Jenssen (26) skal spele for danske Nordsjælland i haust. Midtstopparen stod utan kontrakt.

  Nordsjælland opplyser på sine nettsider at Jenssens kontrakt gjeld ut året.

  Forsvarsspelaren gjekk frå Tromsø til Nordsjælland i vinterpausen i 2017/18-sesongen og har spelt 114 kampar for den danske klubben.

  Sommaren 2021 gjekk han til Willem II i den nederlandske toppdivisjonen. Kontrakten skulle vare til 2024, men i sommar blei han samd med klubben om å terminere den.

  Jenssen har 26 landskampar for Noregs U21-lag. I tillegg har han ei rekke kampar frå dei andre aldersbestemte landslaga.

  Nordsjælland leeer den danske toppdivisjonen med 13 poeng etter fem kampar. Neste oppgåve for Jenssens lag er heime mot tabelltoar Silkeborg søndag.

  Ulrik Yttergård Jensen
  Foto: Henning Bagger / Ritzau Scanpix / NTB
 • Noregs stafett-kvartett

  Elisabeth Slettum, Line Kloster, Linn Oppegaard og Nora Kollerød Wold blir Noregs lag på 4 x 400 meter i friidretts-EM i München.

  Det opplyser Friidrettsforbundet om i ei pressemelding.

  Slettum blei utslått i semifinalen på 400 meter hekk, og rauk også ut i forsøket på 200 meter torsdag. Kloster avanserte heller ikkje frå semifinalen på 400 meter hekk.

  23 år gamle Oppegaard, som blei norsk meister på 400 meter, var langt unna semifinaleplass i München tidlegare i meisterskapen. EM er hennar meisterskapsdebut på seniornivå individuelt.

  Wold blei tatt ut i troppen som reserve på både 400 meter og 400 meter hekk.

  Det norske laget skal i aksjon klokka 11.40 på Olympiastadion i München. De tre beste i de to heata og ytterlegare to lag på tid går til finalen. Finalen skjer laurdag.

  Line Kloster
  Foto: WOLFGANG RATTAY / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Spilleliste med 53 klipp
Sport
Spiller nå
Johaug røper nye dopingdetaljer i bok 00:53
Neste