Hopp til innhold

Hegerberg hetses etter pride-støtte: – Vi har en lang vei å gå

Oppkast, avføring og klovner. Det er symbolene som fyller opp Ada Hegerbergs kommentarfelt etter den emosjonelle feiringen lørdag kveld.

Ada Hegerberg og kommentarfelt

REAKSJONER: Dette er noen av tilbakemeldingene Ada Hegerberg har fått på Instagram etter målfeiringen.

Foto: Helene Mariussen / Skjermdump / NRK / @Ahegerberg

– Jeg vil trekke frem at det har vært mye styrke og kjærlighet. Det er det jeg tar med meg. Negative, fordomsfulle og den andre delen legger jeg ikke så mye energi i. Men det viser at vi har en lang vei å gå. Det er viktig å huske på, og det er viktig vi står opp for det og diskuterer det – spesielt i Skandinavia, sier Hegerberg til NRK.

Bare timer etter masseskytingen i Oslo sentrum natt til lørdag, løftet en alvorstynget Hegerberg et kapteinsbind i regnbuefarger mot publikum.

Hun fulgte opp ved å legge ut et bilde av den spesielle målfeiringen på sin egen Instagram-side, der hun ble møtt av støtte, hjerter og regnbuer, men også hets.

Ada Hegerberg vil ha mangfold i fotballen

BRUKER STEMMEN: Ada Hegerberg, her fotografert i forbindelse med en Stabæk-kampanje for mangfold, er vant til å bruke stemmen.

Foto: Stabæk

26-åringen delte et skjermbilde av det sistnevnte søndag kveld.

Hoder som kaster opp, avføring og klovnefjes er blant symbolene som fyller opp fotballstjernens kommentarfelt.

Selv la hun bare til teksten «også i 2022».

– Jeg må si at jeg er i en naiv forstand at alle vil hverandre godt, vi er likestilt og at vi har like rettigheter. Men realiteten er hard og verden er tøff. Det viser at vi må fortsette å stå opp for hverandre. Det er viktig for fremtiden og for dem som vokser opp. Vi må lære opp den neste generasjonen, mener Hegerberg.

– Svarer du dem?

– Jeg svarer dem som sender masse kjærlighet. Det er viktigere å svare dem og gi dem respons. At de følger og backer og sprer «support». Det er enda viktigere, sier Hegerberg.

– Det var mektig

Instagram-innlegget som skaper disse reaksjonene, er altså et bilde av Hegerbergs måte å feire 1-0-scoringen på lørdag kveld. Den samme kvelden som hovedstadens gater egentlig skulle ha vært fylt opp av farger, folk og fest.

Norge

MARKERINGEN: Se Hegerbergs emosjonelle feiring.

Det er alltid noen fullstendige idioter som er på andre siden, som ikke synes at det er fint, kommenterer NRKs fotballekspert Carl-Erik Torp.

Han omtaler den avbildede feiringen som fantastisk.

– Et tydelig og flott budskap. Jeg synes det var veldig fint at hun gjorde det, det var mektig, sier fotballeksperten.

Torp respekterer også at hun deler et skjermbilde av den negative responsen.

Carl-Erik Torp

NRKs FOTBALLEKSPERT: Carl-Erik Torp.

Foto: NRK

– Det viser bare at vi er i en tid der det er en kamp som må kjempes. Og det tydeliggjør hun ved å legge ut hetsen. Det forsterker bare viktigheten, det synes jeg er fint, mener han.

– Gjør meg trist

Danmarks stjernespiss Pernille Harder har lenge vært åpen om sin legning og sitt forhold til Chelsea-medspiller Magdalena Eriksson. Dansken reagerer sterkt på hetsen.

– Jeg synes det er fryktelig. Forferdelig. Man tenker at vi har kommet lenger. Det tror man i hvert fall. At det stadig vekk kommer hetsende kommentarer fordi hun støtter det og viser vei … Det gjør meg trist. Jeg vet at det er mange som støtter det, men det skjer stadig vekk at det er en del som ikke gjør det, sier Harder til NRK.

Pernille Harder

SKEIV: Danmark-kaptein Pernille Harder har lenge vært åpen om at hun er i et forhold med en annen kvinne.

Foto: DANIEL MIHAILESCU / AFP

Hun har opplevd å få lignende kommentarer selv.

– Selvfølgelig, det kommer litt av og til. Jeg velger å fokusere på alle de gode meldingene jeg får. For jeg får heldigvis mest gode meldinger, sier Harder.

Torp påpeker også at støttespillerne er i overtall.

For hver idiot som skriver noe sånt, tipper jeg det et ti som hyller det. Så det forsvinner i alt det positive som skjer, avslutter fotballeksperten.

  • Se Norges EM-generalprøve mot Danmark, onsdag kl. 18 på NRK 1

Les også Hegerberg fikk drapstrusler etter VM-melding

Ada Hegerberg i Lyon

Siste nytt

  • Team Braathen avviser Hirscher-rykter: – Blir ikke noe samarbeid

    Michael Pircher er Lucas Braathens nye trener og var sjef for Marcel Hirscher i seks år. Han er likevel klar på at det ikke vil bli noe samarbeid dem imellom.

    I mars ble det klart at Braathen gjør comeback som alpinist etter en sesong på sidelinjen, men for Brasil. Hokksund-gutten har derfor måttet sette sammen sitt helt eget team, hvor Pircher er ansatt som trener.

    48-åringen ble hentet fra Det østerrikske skiforbundet, hvor han blant annet hadde treneransvaret for skilegenden Hirscher fra 2013 til han la opp i 2019.

    Østerrikeren sjokkerte hele alpinverden da han annonserte comeback for Nederland tidligere i uken. Det har også skapt spekulasjoner om han og Braathen ville danne et samarbeid.

    – Det er ikke en sak for oss. Vi kommer garantert til å være i de samme skistedene, og noe vil dukke opp, men det blir ikke noe samarbeid, sa Pircher til Tiroler Zeitung, ifølge Blick.

    Trenerveteranen er tydelig på at fokuset hans nå ligger på Braathen, som skal jakte VM-gull i Saalbach til vinteren.

    – Om dagen planlegger vi opplegget, alt er fortsatt i de tidlige stadiene. Vi har nettopp funnet hverandre, sa Pircher. (NTB)

    Lucas Braathen
    Foto: BARBARA GINDL / AFP
  • Formel 1-stjerne ferdig i Haas etter sesongen

    Den tyske Formel 1-stjernen Nico Hülkenberg kjører sin siste sesong for Haas. Det bekreftet laget fredag formiddag.

    «Haas og Nico Hülkenberg vil skille lag ved avslutningen av 2024-sesongen» heter det i meldingen på X.

    Tyskeren er inne i sin andre sesong for Haas. Tidligere har han kjørt for lag som Williams, Sauber, Renault og Aston Martin.

    36-åringen har tatt en pole position, men har fortsatt til gode å vinne et Formel 1-løp. Totalt har han tatt 534 poeng på 211 løp i karrieren.

    Så langt denne sesongen står han imidlertid bare med fire poeng på fem løpshelger. Hans beste resultat i år er en 9.-plass fra Australias Grand Prix. (NTB)

    Japan F1 GP Auto Racing
    Foto: Hiro Komae / AP
  • Rashford ut mot netthetsen: – Nok er nok

    Manchester United-angriperen Marcus Rashford (26) har sett seg lei av behandlingen han får i sosiale medier.

    I et svar på en støttemelding på X skriver Rashford at «mobbingen har pågått i månedsvis».

    – Nok er nok, avslutter han med.

    Responsen kom etter at en X-bruker med United-sympatier gikk ut mot hetsen av Rashford og omtalte den som motbydelig og ondsinnet.

    26-åringen scoret hele 30 mål forrige sesong, men siden har det gått trått. Rashford står denne sesongen med kun åtte scoringer på 40 klubbkamper. (NTB)

    Rashford jubel united
    Foto: Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal