Hopp til innhold

Hegerberg hetses etter pride-støtte: – Vi har en lang vei å gå

Oppkast, avføring og klovner. Det er symbolene som fyller opp Ada Hegerbergs kommentarfelt etter den emosjonelle feiringen lørdag kveld.

Ada Hegerberg og kommentarfelt

REAKSJONER: Dette er noen av tilbakemeldingene Ada Hegerberg har fått på Instagram etter målfeiringen.

Foto: Helene Mariussen / Skjermdump / NRK / @Ahegerberg

– Jeg vil trekke frem at det har vært mye styrke og kjærlighet. Det er det jeg tar med meg. Negative, fordomsfulle og den andre delen legger jeg ikke så mye energi i. Men det viser at vi har en lang vei å gå. Det er viktig å huske på, og det er viktig vi står opp for det og diskuterer det – spesielt i Skandinavia, sier Hegerberg til NRK.

Bare timer etter masseskytingen i Oslo sentrum natt til lørdag, løftet en alvorstynget Hegerberg et kapteinsbind i regnbuefarger mot publikum.

Hun fulgte opp ved å legge ut et bilde av den spesielle målfeiringen på sin egen Instagram-side, der hun ble møtt av støtte, hjerter og regnbuer, men også hets.

Ada Hegerberg vil ha mangfold i fotballen

BRUKER STEMMEN: Ada Hegerberg, her fotografert i forbindelse med en Stabæk-kampanje for mangfold, er vant til å bruke stemmen.

Foto: Stabæk

26-åringen delte et skjermbilde av det sistnevnte søndag kveld.

Hoder som kaster opp, avføring og klovnefjes er blant symbolene som fyller opp fotballstjernens kommentarfelt.

Selv la hun bare til teksten «også i 2022».

– Jeg må si at jeg er i en naiv forstand at alle vil hverandre godt, vi er likestilt og at vi har like rettigheter. Men realiteten er hard og verden er tøff. Det viser at vi må fortsette å stå opp for hverandre. Det er viktig for fremtiden og for dem som vokser opp. Vi må lære opp den neste generasjonen, mener Hegerberg.

– Svarer du dem?

– Jeg svarer dem som sender masse kjærlighet. Det er viktigere å svare dem og gi dem respons. At de følger og backer og sprer «support». Det er enda viktigere, sier Hegerberg.

– Det var mektig

Instagram-innlegget som skaper disse reaksjonene, er altså et bilde av Hegerbergs måte å feire 1-0-scoringen på lørdag kveld. Den samme kvelden som hovedstadens gater egentlig skulle ha vært fylt opp av farger, folk og fest.

Norge

MARKERINGEN: Se Hegerbergs emosjonelle feiring.

Det er alltid noen fullstendige idioter som er på andre siden, som ikke synes at det er fint, kommenterer NRKs fotballekspert Carl-Erik Torp.

Han omtaler den avbildede feiringen som fantastisk.

– Et tydelig og flott budskap. Jeg synes det var veldig fint at hun gjorde det, det var mektig, sier fotballeksperten.

Torp respekterer også at hun deler et skjermbilde av den negative responsen.

Carl-Erik Torp

NRKs FOTBALLEKSPERT: Carl-Erik Torp.

Foto: NRK

– Det viser bare at vi er i en tid der det er en kamp som må kjempes. Og det tydeliggjør hun ved å legge ut hetsen. Det forsterker bare viktigheten, det synes jeg er fint, mener han.

– Gjør meg trist

Danmarks stjernespiss Pernille Harder har lenge vært åpen om sin legning og sitt forhold til Chelsea-medspiller Magdalena Eriksson. Dansken reagerer sterkt på hetsen.

– Jeg synes det er fryktelig. Forferdelig. Man tenker at vi har kommet lenger. Det tror man i hvert fall. At det stadig vekk kommer hetsende kommentarer fordi hun støtter det og viser vei … Det gjør meg trist. Jeg vet at det er mange som støtter det, men det skjer stadig vekk at det er en del som ikke gjør det, sier Harder til NRK.

Pernille Harder

SKEIV: Danmark-kaptein Pernille Harder har lenge vært åpen om at hun er i et forhold med en annen kvinne.

Foto: DANIEL MIHAILESCU / AFP

Hun har opplevd å få lignende kommentarer selv.

– Selvfølgelig, det kommer litt av og til. Jeg velger å fokusere på alle de gode meldingene jeg får. For jeg får heldigvis mest gode meldinger, sier Harder.

Torp påpeker også at støttespillerne er i overtall.

For hver idiot som skriver noe sånt, tipper jeg det et ti som hyller det. Så det forsvinner i alt det positive som skjer, avslutter fotballeksperten.

 • Se Norges EM-generalprøve mot Danmark, onsdag kl. 18 på NRK 1

Les også Hegerberg fikk drapstrusler etter VM-melding

Ada Hegerberg i Lyon

Siste nytt

 • Norske scoringer da Djurgården nærmet seg serieleder Malmö

  Gustav Wikheim og Tokmac Nguen scoret hver sin gang da Djurgården tok et skritt i retning tabelltoppen i svensk fotball mandag. Halmstad ble slått 2-0.

  Seieren betyr at hovedstadsklubben er tre poeng bak serieleder Malmö, som måtte nøye seg med 2-2 borte mot Pål Arne Johansens Häcken. Begge topplagene har ti kamper spilt.

  Wikheim satte inn sitt første mål for sesongen etter bare sju minutters spill i mandagens kamp. Ni minutter senere hamret Nguen inn sitt fjerde i 2024-utgaven av Allsvenskan.

  De to norske fulltrefferne var mer enn nok til å beseire et Halmstad-mannskap som ligger på sjuendeplass på tabellen. Klubben trenes for øvrig av tidligere Lillestrøm-trener Magnus Haglund.

  Wikheim og Nguen spilte henholdsvis 77 og 61 minutter for Djurgården mandag. Tobias Gulliksen var på banen i samfulle 90 minutter for stockholmsklubben. (NTB)

  Tokmac Nguen etter scoring mot Halmstad
  Foto: BILDBYRÅN
 • Rosenborg vant overtidsdrama mot LSK Kvinner

  Emilie Woldvik så ut til å ha reddet 2-2 for LSK Kvinner i toppseriemøtet med RBK mandag, men to minutter på overtid dukket innbytter Rebecka Holum opp og sikret 3-2 for trønderne.

  Seieren betyr at Rosenborg holder følge med Vålerenga på tabelltoppen. Lagene står begge med 24 poeng etter åtte seirer og én uavgjort etter de ni første kampene.

  Frøya Dorsin så lenge ut til å spille hovedrollen i mandagens oppgjør i Trondheim. Hun sendte hjemmelaget i en tidlig ledelse og slo så den målgivende pasningen da Camilla Linberg satte inn 2-0 rett før pause.

  Midt i annen omgang reduserte Thea Kyvåg for LSK Kvinner, før Emilie Woldvik utlignet til 2-2 med to minutter igjen å spille av ordinær tid.

  Så kom scoringen fra innbytter Holum som til slutt skilte lagene. LSK Kvinner klarte ikke komme tilbake etter den nesestyveren.

  Mens Rosenborg er bak Vålerenga på målforskjell i toppen av tabellen, ligger økonomisk kriserammede LSK på femteplass. (NTB)

 • Dommeren innrømmer megabrøler: – Fryktelig dårlig håndverk

  Dommer Marius Lien var ingen fornøyd mann etter kampen mellom Sarpsborg 08 og Molde.

  – Jeg har sett situasjonen direkte og på skjerm. Når alt kommer til alt, hadde det korrekte vært å dømme straffespark til Molde.

  – Hvorfor gjør du ikke det på banen?

  – Jeg oppfatter det som at Molde-spilleren oppsøker kontakten. Det er svakt dommerhåndverk fra undertegnede, sier hoveddommer Marius Lien til NRK.

  Kampen var på overtid da Molde ropte på straffespark. Lien vinket spillet videre, og Sarpsborg 08 økte til 4–2. Hvis dommeren hadde blåst for straffe, ville stillingen vært 2–3 og Molde hadde hatt en mulighet til å utligne til 3–3.

  Molde-trener Erling Moe ønsker ikke å skylde på dommeren etter kampen, som endte med 4-2-seier til gjestene Sarpsborg 08.

  – Vi taper kampen. Vi får ikke gjort noe med det, sier Erling Moe til NRK.

  Eliteserien i fotball 2024: Molde - Sarpsborg 08 (2-4)
  Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal