NRK Meny
Normal

«Zucca»: – Det er tøft utpå der

Mats Zuccarello Aasen nekter å ta noe for gitt, men innser at han snart kan bli historiens første nordmann i en Stanley Cup-finale.

New York Rangers er bare én seier unna finale i NHL. Rangers vant 3-2 over Montreal Canadiens og leder dermed 3-1 i kamper. Se hva Zuccarello og Henrik Lundqvist sa etter kampen her.

– Vi får ha fokus på en kamp av gangen. Men det er klart, vi har en god sjanse. Vi får dra til Montreal med selvtillit, sa Zuccarello til pressen etter den viktige 3-2-seieren over Montreal Canadiens natt til mandag.

New York-laget leder dermed 3-1 i kamper.

Nordmannen var på isen i 17 minutter og 15 sekunder i søndagens kamp. For tredje kamp på rad gikk nordmannen av isen uten poeng.

Oppgjøret i Madison Square Garden gikk til overtid, men seks minutter og to sekunder ut i den fjerde perioden avgjorde Martin St. Louis med et kjapt skudd fra skrå vinkel.

– Ikke bare, bare

Femte kamp i sluttspillfinalen i Eastern Conference går allerede tirsdag kveld i Montreal. Da kan det bli klart om Mats Zuccarello Aasen blir første nordmann som spiller en Stanley Cup-finale.

En eventuell sjette og sjuende kamp går allerede torsdag og lørdag.

– Man tenker at det kun er én seier, men det er ikke bare, bare å få en seier, heller. Det er tøft utpå der, sier den norske hockeyprofilen, som vendte tilbake til Rangers i 2013 etter et opphold i russisk hockey og Metallurg Magnitogorsk.

– Spiller vi på vår måte, har vi en god sjanse til å komme oss videre. Vi får fokusere på det.

– Lever sitt eget liv

Zuccarello Aasen er ikke så opptatt av at Montreal Canadiens nå får hjemmebane.

– Det spiller ingen rolle. Vi har vunnet to der og de har vunnet en her. Hver kamp lever sitt eget liv. Det er små marginer, og det er det laget som gjør minst feil vinner, sier han.

Kommer Rangers seg til finalen møter de enten Chicago Blackhawks eller Los Angeles Kings.

I natt spiller New York Rangers fjerde semifinalekamp mot Montreal Canadiens. Veien mot finalen ble tyngre etter tapet på hjemmebane før helgen. Nå får Norges ishockeyproff Mats Zuccarello Aasen fans og familie over fra Norge i innspurten.

Siste nytt

 • Klare for EM-finale

  Anders Mol og Christian Sørum er klare for EM-finale etter en overbevisende oppvisning mot spanske Pablo Herrera og Adruab Gavira. Den norske duoen vant 2-0 med settsifrene 21-19, 21-16.

  Anders Mol & Christian Sørum
  Foto: NORGES VOLLEYBALLFORBUND
 • Sesongbeste for Amalie Iuel

  Iuel løp 400 meter flatt på tiden 51.99 Det er sesongbeste, 18 hundredeler bak hennes personlige rekord, og under EM-kravet. Hun kan derfor velge å også løpe flatt i EM selvom hekk er hovedøvelsen.

  Amalie Iuel
  Foto: Ali Iqbal Tahir/NRK
 • Ny Kamara-scoring i USA

  Ola Kamara chippet inn utligningen etter en fantastisk pasning fra Zlatan Ibrahimovic da Los Angeles Galaxy snudde 1–0 til 1–3 mot Philadelphia Union. Hans åttende scoring denne sesongen. Zlatan og Michaël Ciani sto for de andre Galaxy-målene.

  SOCCER-USA-LAG-DCU/
  Foto: Kirby Lee / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Friidrett: Diamond League fra London
Tour de France 15.etappe og friidrett Diamond League, London
X Games Minneapolis
OL-profiler: Marcus Kleveland
X Games: Skateboard, street