Herlovsen signerte for Kolbotn – så blusset konflikten opp igjen

Fredag formiddag var hun så godt som klar for ny klubb, men så tok Isabell Herlovsen-saken en ny vending.

isabell herlovsen

LETTET: Isabell Herlovsen har ønsket å spille fotball på østlandet for å kunne tilbringe tid med sønnen Henrik.

Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

Kolbotn og Vålerenga så ut til å være enige om en ettårig låneavtale, og NRK vet at Herlovsen var på plass i Kolbotns klubbhus der hun signerte kontrakten tidligere i dag.

Men så skal prosessen ha stoppet opp. Vålerenga skal nemlig ha krevd at Herlovsen påtar seg ansvaret for konflikten mellom henne og Vålerengas trener Monica Knudsen.

Denne utviklingen var det VG som omtalte først. NRK har kilder som bekrefter at dette er årsaken til at Herlovsen fremdeles ikke kan regnes som Kolbotn-spiller, da hun ikke godtok premisset.

Lørdag formiddag opplyser leder av NISO (Norske Idrettsutøveres Sentralorganisasjon), Joachim Walltin, at fagforeningen jobber med klubbene om en løsning.

– Jeg er optimistisk med tanke på å komme i mål, skriver Walltin i en SMS til NRK.

Var lettet

Tidligere på dagen fredag, da konflikten så ut til å være løst, var Herlovsen svært lettet.

– Det er veldig deilig, og jeg er utrolig lettet og glad. Det har vært en tøff periode, og jeg kjente at jeg var ganske tom på slutten nå, sa Herlovsen til NRK.

Samtidig bekreftet Kolbotn at Herlovsen hadde signert, og at det kun var detaljer som gjenstod før overgangen var offisiell. Den overgangen er nå lagt på vent.

Herlovsen skulle egentlig vært på landslagssamling på La Manga. I stedet har hun vært hjemme i Fredrikstad og spilt løkkefotball med pappa Kai Erik siden starten av desember, på grunn av den betente konflikten mellom henne og Vålerenga.

isabell kolbotn

NORGESMESTER: Isabell Herlovsen avbildet med kongepokalen etter 4-2-seieren over Asker i 2007.

Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix

Fra neste uke skulle hun etter planen spille klubbfotball igjen, og 30-åringen sa at hun var veldig glad for at det var gamleklubben Kolbotn som skulle låne henne fra Vålerenga det neste året.

– Det var jo i Kolbotn jeg fikk mitt gjennombrudd, og jeg får et bra opplegg her hvor jeg kan kombinere fotballen med jobb som PT, sa Herlovsen før kontraktssagaen tok en ny vending.

I Vålerenga-konflikt

30-åringen har nektet å delta på Vålerenga-trening, og er i utgangspunktet sykemeldt ut januar. Herlovsen har blant annet anklaget trener Monica Knudsen for å henge henne ut på trening og presse henne til å trene selv om hun har vært skadet.

Dette er beskyldninger klubbledelsen ikke har kjent seg igjen i, og Knudsen selv har ikke ønsket å kommentere uttalelsene.

I utgangspunktet gav Herlovsen Vålerenga en frist om å terminere kontrakten hennes eller selge henne innen julaften 2018.

– Jeg føler de presser meg til å legge opp, sa Herlovsen til NRK før jul, og mente klubben var lite samarbeidsvillig.

Hun var innstilt på å legge skoa på hylla på julaften, mindre enn et halvt år før fotball-VM der hun er tiltenkt en viktig rolle, ifølge landslagssjef Martin Sjögren.

isabell

LANDSLAGSVETERAN: Isabell Herlovsen har 121 kamper og 55 mål med det norske flagget på brystet. Hun vet ennå ikke om hun får med seg siste del av landslagssamlingen på La Manga.

Foto: Geir Olsen / NTB scanpix

Ble overtalt til ikke å legge opp

Da julaften kom, og hun fremdeles var Vålerenga-spiller med to år igjen av kontrakten, valgte spilleren i samråd med spillerorganisasjonen NISO og familien å gi seg selv litt bedre tid før hun avsluttet karrieren.

– Det var flere som overtalte meg til ikke å legge opp, selv om jeg var innstilt på å gjøre det. Familien synes situasjonen var så trist, men de ønsket at jeg skulle spille videre.

Herlovsen forteller at de siste par månedene har vært ekstremt vanskelige for henne, og at situasjonen har tæret på psyken noe som igjen har påvirket familielivet.

Vålerenga på sin side har hele tiden vært klare på at de ikke vil gi slipp på henne med mindre de får noe igjen for det.

– Begge parter må ha respekt for kontrakter som er skrevet. Vi kan selge, men vi avslutter ikke bare kontrakten, sa sportslig leder Eli Landsem til NRK i desember.

Etter å ha takket nei til bud fra både norske og utenlandske klubber, hadde Vålerenga i dag valgt å låne ut landslagsspissen til Oslo-rival Kolbotn, før det igjen skar seg.

Siste nytt

 • Johansen forlenger med Fulham

  Stefan Johansen har forlenget sin avtale med Fulham, skriver klubben på sine hjemmesider.

  Den nye kontrakten strekker seg til slutten av juni 2022. Forrige kontrakt ville gått ut til sommeren.

  Stefan Johansen, Fulham FC
  Foto: Allan Klo / NRK
 • Kittel hopper av sykkelkarrieren

  Den tyske sykkelrytteren Marcel Kittel legger opp i en alder av 31 år. Han sier han har mistet motivasjon for videre satsing.

  Han tok 89 seirer i proffkarrieren. 14 av disse kom i Tour de France.

  Marcel Kittel
  Foto: Anne-christine Poujoulat / AFP
 • – Maars Johnsen nærmer seg RBK

  Landslagsspiss Bjørn Maars Johnsen nærmer seg Rosenborg, skriver Eurosport.

  Maars Johnsen har slitt med å få spilletid i sin nederlandske klubb AZ Alkmaar den siste tiden. Han har selv ønsket en overgang bort, gjerne til Rosenborg, skrev TV 2 forrige uke.

  Bjørn Maars Johnsen
  Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal