«Slik ler verden av verdensmesterne våre»

Tysk presse viser ingen nåde etter åpningstapet mot Mexico og krever endring før kampen mot Sverige. Den må Tyskland vinne.

Faksimile Bild

ALVOR: Joachim Löw får massiv kritikk etter at Tyskland tapte åpningskampen mot Mexico, er i Bild.

Foto: Faksimile

«Slik ler verden av verdensmesterne våre,» er en av overskriftene på Europas største avis Bild.

Blant dem som får gjennomgå, er Julian Brand. At 22-åringen stilte opp smilende på en selfie med supporterne etter sjokktapet, har falt mange tungt for hjertet.

Hardest rammes likevel landslagssjef Joachim Löw. «Inndra klippekortene – og ti andre ting Jogi straks må endre» er tittelen på saken som topper sportsseksjonen på Bild.de mandag morgen.

Hovedpunktet er at Marco Reus må inn i startelleveren.

– Hvor er verdensmesterne?

Spillerne kritiseres for dårlig kommunikasjon på banen, ubalanse i laget, unødvendige balltap, for få baller å jobbe med for spissen Timo Werner og mangel på verdensmestermentalitet.

«Har noen sett verdensmesterne våre?» spør Matthias Brügelmann i sin kommentar, og minner om at nå er bare seier godt nok mot Sverige i neste kamp.

Die Welt er en adskillig mindre tabloid avis enn Bild, men er ikke mer fornøyd med den tyske innsatsen.

«Verdensmesteren skjemmer seg ut i Russland, og hånes etter nederlaget mot Mexico. Det viser en betenkelig utvikling», skriver redaktør Lars Gartenschläger i sin kommentarartikkel, og krever en retningsendring fra Joachim Löw.

Süddeutsche Zeitung

FUNDAMENTALE PROBLEMER: Süddeutsche Zeitung konstaterer at Tyskland vakler.

Foto: faksimile

– Vakler i fundamentet

«Landslaget vakler i fundamentet,» skriver Süddeutsche Zeitung, som melder om murring også internt i laget.

Og det er ikke bare tyske medier som er overrasket over den svake tyske åpningskampen.

«Katastrofe», mener den franske storavisen L`Equipe, mens italienske Gazzetta dello Sport konstaterte at Tyskland framsto som en flopp.

Siste nytt

 • Kroatia slo Spania

  Kroatia var avhengig av poeng for ikke å falle helt av i gruppespillet i nasjonsligaen torsdag. Etter en god andreomgang avgjorde Tin Jedvaj til 3-2 på overtid. Spania topper tabellen med seks poeng, mens både England og Kroatia står med fire.

  Croatia Spain Nations League Soccer
  Foto: Darko Bandic / AP
 • Rooney takket av med storseier

  Wayne Rooney kom ikke på scoringslisten i sin siste landskamp for England, men fikk være kaptein i 3-0-seieren over USA. Den mangeårige England-kapteinen har vært ute av landslaget en stund, men fikk ta avskjed med sin 120. kamp for «Three Lions».

  Britain England US Soccer
  Foto: Alastair Grant / AP
 • VIF tok innpå tabelltopp Storhamar

  VIF knuste Manglerud Star 6-0 «hjemme» i Furuset Forum torsdag, mens Storhamar avga poeng og Stavanger tapte mot Lillehammer i eliteserien ishockey. VIF er nå to poeng bak serieleder Storhamar med én kamp mindre spilt.

  GET-ligaen Hockey Vålerenga Elite- Frisk Asker elite. (4-0)
  Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal