NRK Meny
Normal

«Slik ler verden av verdensmesterne våre»

Tysk presse viser ingen nåde etter åpningstapet mot Mexico og krever endring før kampen mot Sverige. Den må Tyskland vinne.

Faksimile Bild

ALVOR: Joachim Löw får massiv kritikk etter at Tyskland tapte åpningskampen mot Mexico, er i Bild.

Foto: Faksimile

«Slik ler verden av verdensmesterne våre,» er en av overskriftene på Europas største avis Bild.

Blant dem som får gjennomgå, er Julian Brand. At 22-åringen stilte opp smilende på en selfie med supporterne etter sjokktapet, har falt mange tungt for hjertet.

Hardest rammes likevel landslagssjef Joachim Löw. «Inndra klippekortene – og ti andre ting Jogi straks må endre» er tittelen på saken som topper sportsseksjonen på Bild.de mandag morgen.

Hovedpunktet er at Marco Reus må inn i startelleveren.

– Hvor er verdensmesterne?

Spillerne kritiseres for dårlig kommunikasjon på banen, ubalanse i laget, unødvendige balltap, for få baller å jobbe med for spissen Timo Werner og mangel på verdensmestermentalitet.

«Har noen sett verdensmesterne våre?» spør Matthias Brügelmann i sin kommentar, og minner om at nå er bare seier godt nok mot Sverige i neste kamp.

Die Welt er en adskillig mindre tabloid avis enn Bild, men er ikke mer fornøyd med den tyske innsatsen.

«Verdensmesteren skjemmer seg ut i Russland, og hånes etter nederlaget mot Mexico. Det viser en betenkelig utvikling», skriver redaktør Lars Gartenschläger i sin kommentarartikkel, og krever en retningsendring fra Joachim Löw.

Süddeutsche Zeitung

FUNDAMENTALE PROBLEMER: Süddeutsche Zeitung konstaterer at Tyskland vakler.

Foto: faksimile

– Vakler i fundamentet

«Landslaget vakler i fundamentet,» skriver Süddeutsche Zeitung, som melder om murring også internt i laget.

Og det er ikke bare tyske medier som er overrasket over den svake tyske åpningskampen.

«Katastrofe», mener den franske storavisen L`Equipe, mens italienske Gazzetta dello Sport konstaterte at Tyskland framsto som en flopp.

Siste nytt

 • Mixed laghopp på OL-programmet

  De norske hopperne får enda en øvelse på OL-programmet i 2022. Mixed laghopp ble offentliggjort som en del av programmet – Med dagens vedtak viser IOC at kvinnene blir mer og mer likestilt innenfor hoppsporten, sier skipresident Erik Røste til NTB.

  Kvinner stor bakke verdenscup Holmenkollen.
  Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix
 • Edvald fikk tidsstraff

  Edvald Boasson Hagen er ilagt en tidsstraff på to minutter og en bot på drøyt 1600 kroner etter den ellevte etappen i Tour de France. Han skal ha mottatt hjelp i form av en ny sykkel fra gamlelaget Team Sky da han fikk trøbbel med sin egen, melder TV 2

  Tour de France 2018
  Foto: Heiko Junge / NTB scanpix
 • Mol og Sørum tok sin andre seier

  Anders Mol og Christian Sørum vant for andre gang på rad i EM i sandvolleyball i Nederland onsdag. Den norske duoen slo et russisk par 2-0.

  Vår andre herreduo, Berntsen og Mol, gikk på sitt andre strake tap, og på kvinnesiden er EM over for Ulveseth og Lunde, som tapte tre på rad i gruppespillet.

  Mol og Sørum
  Foto: Fivb.com / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal
X Games Minneapolis -- Menn Skateboard Vertical kvalifisering