«Slik ler verden av verdensmesterne våre»

Tysk presse viser ingen nåde etter åpningstapet mot Mexico og krever endring før kampen mot Sverige. Den må Tyskland vinne.

Faksimile Bild

ALVOR: Joachim Löw får massiv kritikk etter at Tyskland tapte åpningskampen mot Mexico, er i Bild.

Foto: Faksimile

«Slik ler verden av verdensmesterne våre,» er en av overskriftene på Europas største avis Bild.

Blant dem som får gjennomgå, er Julian Brand. At 22-åringen stilte opp smilende på en selfie med supporterne etter sjokktapet, har falt mange tungt for hjertet.

Hardest rammes likevel landslagssjef Joachim Löw. «Inndra klippekortene – og ti andre ting Jogi straks må endre» er tittelen på saken som topper sportsseksjonen på Bild.de mandag morgen.

Hovedpunktet er at Marco Reus må inn i startelleveren.

– Hvor er verdensmesterne?

Spillerne kritiseres for dårlig kommunikasjon på banen, ubalanse i laget, unødvendige balltap, for få baller å jobbe med for spissen Timo Werner og mangel på verdensmestermentalitet.

«Har noen sett verdensmesterne våre?» spør Matthias Brügelmann i sin kommentar, og minner om at nå er bare seier godt nok mot Sverige i neste kamp.

Die Welt er en adskillig mindre tabloid avis enn Bild, men er ikke mer fornøyd med den tyske innsatsen.

«Verdensmesteren skjemmer seg ut i Russland, og hånes etter nederlaget mot Mexico. Det viser en betenkelig utvikling», skriver redaktør Lars Gartenschläger i sin kommentarartikkel, og krever en retningsendring fra Joachim Löw.

Süddeutsche Zeitung

FUNDAMENTALE PROBLEMER: Süddeutsche Zeitung konstaterer at Tyskland vakler.

Foto: faksimile

– Vakler i fundamentet

«Landslaget vakler i fundamentet,» skriver Süddeutsche Zeitung, som melder om murring også internt i laget.

Og det er ikke bare tyske medier som er overrasket over den svake tyske åpningskampen.

«Katastrofe», mener den franske storavisen L`Equipe, mens italienske Gazzetta dello Sport konstaterte at Tyskland framsto som en flopp.

Siste nytt

 • Grøvdal med sterk sesongdebut

  Karoline Bjerkeli Grøvdal har vært skadeplaget så langt denne sesongen, men lørdag løp hun inn til 15.00,90 på 5000 meter i et blandet felt, skriver NTB. Tiden er bare ni sekunder bak hennes personlige rekord på distansen. Grøvdal startet på 3000 meter under Impossible Games i juni, men måtte bryte.

  Grøvdal
  Foto: Vidar Ruud / NTB
 • Slo tilbake etter skrekkomgang

  Chelsea var store favoritter før bortemøtet med West Brom, men en rekke personlige feil bidro til at hjemmelaget ledet hele 3-0 til pause. Chelsea-manager Frank Lampard gjorde to bytter i pausen, og blåtrøyene spilte seg inn i kampen igjen – tre ganger. Til slutt sikret Tammy Abraham for at London-laget tok med seg ett poeng hjem.

  Chelsea
  Foto: LAURENCE GRIFFITHS / Reuters
 • Molde snublet mot Sandefjord

  Sandefjord tok en sterk seier borte mot Molde etter en tidlig dødballscoring av midtstopper Marc Vales.

  Molde stilte noe reservepreget mellom oppgjørene om mesterligaspill mot Ferencvaros. Nærmest mål var Ohi Omoijuanfo med et stolpeskudd. Laget står nå med sju tap på de ti siste kampen i serien.

  Tapet gjør at Molde potensielt kan falle ned til femteplass etter helgens runde, mens Sandefjord foreløpig er oppe på en niendeplass.

  Eliteserien 2020: Molde - Sandefjord
  Foto: Terje Pedersen / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal