«Slik ler verden av verdensmesterne våre»

Tysk presse viser ingen nåde etter åpningstapet mot Mexico og krever endring før kampen mot Sverige. Den må Tyskland vinne.

Faksimile Bild

ALVOR: Joachim Löw får massiv kritikk etter at Tyskland tapte åpningskampen mot Mexico, er i Bild.

Foto: Faksimile

«Slik ler verden av verdensmesterne våre,» er en av overskriftene på Europas største avis Bild.

Blant dem som får gjennomgå, er Julian Brand. At 22-åringen stilte opp smilende på en selfie med supporterne etter sjokktapet, har falt mange tungt for hjertet.

Hardest rammes likevel landslagssjef Joachim Löw. «Inndra klippekortene – og ti andre ting Jogi straks må endre» er tittelen på saken som topper sportsseksjonen på Bild.de mandag morgen.

Hovedpunktet er at Marco Reus må inn i startelleveren.

– Hvor er verdensmesterne?

Spillerne kritiseres for dårlig kommunikasjon på banen, ubalanse i laget, unødvendige balltap, for få baller å jobbe med for spissen Timo Werner og mangel på verdensmestermentalitet.

«Har noen sett verdensmesterne våre?» spør Matthias Brügelmann i sin kommentar, og minner om at nå er bare seier godt nok mot Sverige i neste kamp.

Die Welt er en adskillig mindre tabloid avis enn Bild, men er ikke mer fornøyd med den tyske innsatsen.

«Verdensmesteren skjemmer seg ut i Russland, og hånes etter nederlaget mot Mexico. Det viser en betenkelig utvikling», skriver redaktør Lars Gartenschläger i sin kommentarartikkel, og krever en retningsendring fra Joachim Löw.

Süddeutsche Zeitung

FUNDAMENTALE PROBLEMER: Süddeutsche Zeitung konstaterer at Tyskland vakler.

Foto: faksimile

– Vakler i fundamentet

«Landslaget vakler i fundamentet,» skriver Süddeutsche Zeitung, som melder om murring også internt i laget.

Og det er ikke bare tyske medier som er overrasket over den svake tyske åpningskampen.

«Katastrofe», mener den franske storavisen L`Equipe, mens italienske Gazzetta dello Sport konstaterte at Tyskland framsto som en flopp.

Sportsnyheter

Magnus Carlsen

Her innser han Nepos giganttabbe – ny seier for Carlsen

Jan Nepomnjasjtsjij hadde et lite overtak. Men så kastet han bort alt. Nå skal det mye til for at Carlsen ikke tar sin femte VM-tittel.

Siste nytt

 • Abelvik Rød mister håndball-EM

  Magnus Abelvik Rød blir ikke å se i håndball-EM i januar. Det ble klart da landslagssjef Christian Berge kunngjorde EM-troppen tirsdag.

  Det gjenstår kun en drøy måned til Norge skal spille EM i Slovakia og Ungarn. Turneringen avvikles i perioden 13. til 30. januar.

  Den kommer for tidlig for Abelvik Rød.

  Flensburg-Handewitt-profilen har slitt med en kneskade i lang tid, men gjorde comeback for sitt tyske klubblag forrige måned. Siden fikk han igjen kneproblemer og har vært gjennom et inngrep for å bli kvitt vedvarende smerter.

  Troppen:

  Keepere: Kristian Sæverås, Sander Drange Heieren,
  Torbjørn Sittrup Bergerud.

  Bakspillere: Vetle Eck Aga, Sander Sagosen, Sander A. Øverjordet, Erik Thorsteinsen Toft, Kent Robin Tønnesen, Gøran Søgard Johannessen, Christian O`Sullivan, Simen Holand Pettersen, Harald Reinkind, Christoffer Rambo.

  Kantspillere: Sebastian Barthold, Kristian Bjørnsen,
  Kevin Maagerø Gulliksen, Alexander C. Blonz.

  Linjespillere: Petter Øverby, Magnus Gullerud,
  Thomas Alfred Solstad.

  Håndball herrer: Gjensidige cup 2021
  Foto: Annika Byrde / NTB
 • Ikke tiltak for toppidretten

  – Toppidrett kan gjennomføres som normalt, skriver regjeringen i de nye nasjonale smitteverntiltakene.

  For voksne over 20 år som trener innendørs anbefaler regjeringen at det gjøres i grupper på inntil 20 personer. Det anbefales også at man holder 2 meter avstand ved høyintensiv trening.

  Det gis ikke konkrete anbefalinger om avstand og antall når barn og unge under 20 år trener og deltar på idrettsaktiviteter.

  For tilskuere på innendørs idrettsarrangementer må det være minst ett ledig sete mellom tilskuerne. Det gjelder ikke for personer i samme husstand.

 • Skiskyttershowet i romjulen avlyst

  Heller ikke i år blir det skiskytterfest i romjulen fra Schalkes fotballarena i Gelsenkirchen. Årsaken er oppblomstringen av koronaviruset i Tyskland.

  Arrangøren bekreftet avlysningen tirsdag. Showrennet var satt til 28. desember, men nå tar man sikte på å få det til rundt samme tid neste år.

  Også i fjor utgikk rennet på grunn av koronapandemien.

  Norske skiskyttere har opp gjennom årene vært med å sette sitt preg på konkurransen i Gelsenkirchen. (NTB)

Sendeplan

Kl. Program Kanal