Sarpsborg 08-kapteinen etter Besiktas-tapet: – Viser at vi ikke er en kasteball

Sarpsborg 08 kjempet hardt i sin første gruppespillskamp i Europaligaen i klubbens historie. Men en tidligere Liverpool-ving sørget for at det endte med tap.

SOCCER-EUROPA-BES-S08/

KJEMPET HARDT: Joachim Thomassen og Sarpsborg 08 overrasket Besiktas i den første omgangen.

Foto: OSMAN ORSAL / Reuters

Laster innhold, vennligst vent..

Sarpsborg 08 sikret seg en sensasjonell gruppespillplass etter at de slo ut Maccabi Tel Aviv i play off-runden.

Men i første gruppespillskamp mot Besiktas i heksegryta i Istanbul overbeviste Sarpsborg 08 med en første omgang der de var fullt på høyde med tyrkerne, til tross for at det endte med et 3-1-tap.

– Det viser at vi ikke er en kasteball i europeisk sammenheng. Vi er her for å bite fra oss. Så tar vi match for match, også lærer vi fra kamp til kamp, sier Sarpsborg 08-kaptein Joachim Thomassen til NRK etter kampen.

Besiktas tok ledelsen med innbytter Ryan Babel like etter pause. Derfra og ut handlet det aller meste om tyrkerne, som virkelig tok over kampen de siste 45 minuttene.

– Vi hang litt i tauene i andre omgang i perioder, da så vi litt av kvalitetene til Besiktas og vi ble løpende litt imellom. Men teller vi sjansene til slutt så tror jeg det er ganske likt. Det handler om å være skarpe i de situasjonene og ha marginene litt med seg, så kunne dette sett annerledes ut, forteller trener, Geir Bakke.

Mot Beşiktaş startet «særpingene» veldig godt. Til tross for å ha hatt mindre ball enn tyrkerne, skapte de den første store sjansen. Tobias Heintz fikk ballen upresset på 17 meter, men skuddet var ikke godt nok til å overliste Loris Karius i Beşiktaş-buret.

– Det var tidenes mulighet til å sette 1-0, men jeg treffer litt gærent, så Karius fikk en grei redning, sier Heintz etter kampen.

Ryan Babel fikk i gang Besiktas

Men det var en tidligere Liverpool-kant som måtte til for å få ballen i mål. Ryan Babel kom inn i pausen og satte fyr på Besiktas. Bare seks minutter senere hadde nederlenderen chippet ballen over Sarpsborg-keeper, Vasyutin og inn i det lengste hjørnet.

20 minutter før slutt laget Kristoffer Zachariassen frispark i farlig posisjon. Adem Ljajic sitt innlegg var presist på panna til Enzo Roco, som doblet ledelsen med et kontant hodestøt.

Og rundt tolv minutter senere ble spikeren dundret ned i kista. Babel spilte Oguzhan Özyakup, som med innlegget fant Jeremain Lens på bakerste, som enkelt kunne sette inn Besiktas' 3. scoring for kvelden.

Sarpsborg 08s første Europaligascoring

På overtid av overtiden scoret Kristoffer Zachariassen det som bare var et trøstemål. Men det var likevel en milepæl, da det var Sarpsborgs første scoring i Europaligaen i klubbens historie.

Dermed endte det 3–1 til Besiktas, og Sarpsborg 08 tapte sin første gruppespillskamp i Europa i historien.

Laster innhold, vennligst vent..

Siste nytt

 • Real leier etter Clasico-siger

  Real Madrid er på topp i La Liga etter 2-1 i gigantmøtet mot Barcelona i ruskeveret i Madrid laurdag kveld. Det var Barcelonas første tap sidan 5. desember, og sidan nyttår har dei 13 sigrar og ein uavgjort. Fram tiol i kveld.

  Karim Benzema og Toni Kroos gav Real 2-0 før det var gått ein halv time. Oscar Mingueza reduserte med ein halv time igjen.

  Barcelona pressa hardt og hadde store sjansar mot slutten, men makta aldri målet som hadde sendt dei til topps. Ilaix Moriba skaut i tverrliggaren med siste spark i kampen.

  Thibaut Courtois i Reals mål leverte fleire strålande redningar.

  Reals Casimiro blei utvist heilt på slutten etter to gule kort på eitt minutt.

  Real har dermed slått Barcelona i begge El Clasico-oppgjera denne sesongen. Dei leier på innbyrdes oppgjer mot Atletico og eitt poeng framfor Barcelona. Atletico skal møte Real Betis søndag.

  Real Madrid
  Foto: Manu Fernandez / AP
 • Sensasjonell norsk vektløftarbronse

  Solfrid Koanda (22) tok ein sensasjonell norsk bronse i vektløfting i EM i Moskva i 87 kg-klassen laurdag. Ho løfta 135 kilo i støt, det er norsk rekord. Ho har sjølv gjort det på trening tidlegare.

  – Det er det største eg har opplevd, seier Koanda til NRK. Ho har drive med vektløfting berre i eit drygt år. EM var det første internasjonale stemnet ho var med på.

  – Eg blei oppfordra til å delta på NM, og der såg dei at eg hadde talent. Det blei norsk rekord. Så har det gått betre og betre, det har vore ei fantastisk reise, seier Arendals-jenta.

  – Eg kjende meg veldig sterk då eg stod der, og var veldig stolt.

  Stolt er også trenar Stian Grimseth.

  – Ein ting er å ha talent. Men å greie å ta det ut slik ho gjorde i dag, er fantastisk, seier han.

  – Dette er ikkje noko blaff. Ho har mykje å gå på teknisk, og kan utvikle seg mykje. Ho er eit unikt talent.

  OL i Tokyo kjem kanskje litt tidleg, men OL i Paris om tre år er eit naturleg mål, seier han.

  – Dette er veldig stort, seier generalsekretær Arne Grostad i vektløftarforbundet til NRK.

  I rykk løfta ho 100 kilo og blei nummer fem. Smanlagt er det 26 kilo over den tidlegare norske rekorden.

  – Med så kort fartstid som vektløftar gir dette håp om endå betre prestasjonar framover, skriv forbundet på si nettside.

  Solfrid Koanda
  Foto: YURI KOCHETKOV / EPA
 • Zlatan «svært nær» ny kontrakt

  – Berre detaljar står att før Zlatan Ibrahimovic signerer ny kontrakt med Milan, seier klubbdirektør Paolo Maldini.

  Svensken, som fyller 40 i oktober, har kontrakt ut sesongen, men med opsjon på forlenging til sommaren 2022. Det er denne opsjonen som no treuleg blir ein realitet.

  Han får hovudæra for å ha gjort Milan til ein tittelkandidat sidan han kom tilbake til klubben i januar i fjor. Han er toppscorar med 15 mål på dei 16 kampane han har spela denne sesongen.

  Men i kveldens kamp mot Parma fekk han raudt kort etter ein times spel, for kommentarar mot dommaren.

  Milan har ikkje vunne Serie A sidan 2011, då også med Ibrahimovic på laget.

  Milan er nummer to på tabellen, 11 poeng bak byrival Inter før dagens runde.

  Zlatan Ibrahimovic
  Foto: Alessandro Garofalo / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal