Hopp til innhold

Sarpsborg 08-kapteinen etter Besiktas-tapet: – Viser at vi ikke er en kasteball

Sarpsborg 08 kjempet hardt i sin første gruppespillskamp i Europaligaen i klubbens historie. Men en tidligere Liverpool-ving sørget for at det endte med tap.

SOCCER-EUROPA-BES-S08/

KJEMPET HARDT: Joachim Thomassen og Sarpsborg 08 overrasket Besiktas i den første omgangen.

Foto: OSMAN ORSAL / Reuters

Laster innhold, vennligst vent..

Sarpsborg 08 sikret seg en sensasjonell gruppespillplass etter at de slo ut Maccabi Tel Aviv i play off-runden.

Men i første gruppespillskamp mot Besiktas i heksegryta i Istanbul overbeviste Sarpsborg 08 med en første omgang der de var fullt på høyde med tyrkerne, til tross for at det endte med et 3-1-tap.

– Det viser at vi ikke er en kasteball i europeisk sammenheng. Vi er her for å bite fra oss. Så tar vi match for match, også lærer vi fra kamp til kamp, sier Sarpsborg 08-kaptein Joachim Thomassen til NRK etter kampen.

Besiktas tok ledelsen med innbytter Ryan Babel like etter pause. Derfra og ut handlet det aller meste om tyrkerne, som virkelig tok over kampen de siste 45 minuttene.

– Vi hang litt i tauene i andre omgang i perioder, da så vi litt av kvalitetene til Besiktas og vi ble løpende litt imellom. Men teller vi sjansene til slutt så tror jeg det er ganske likt. Det handler om å være skarpe i de situasjonene og ha marginene litt med seg, så kunne dette sett annerledes ut, forteller trener, Geir Bakke.

Mot Beşiktaş startet «særpingene» veldig godt. Til tross for å ha hatt mindre ball enn tyrkerne, skapte de den første store sjansen. Tobias Heintz fikk ballen upresset på 17 meter, men skuddet var ikke godt nok til å overliste Loris Karius i Beşiktaş-buret.

– Det var tidenes mulighet til å sette 1-0, men jeg treffer litt gærent, så Karius fikk en grei redning, sier Heintz etter kampen.

Ryan Babel fikk i gang Besiktas

Men det var en tidligere Liverpool-kant som måtte til for å få ballen i mål. Ryan Babel kom inn i pausen og satte fyr på Besiktas. Bare seks minutter senere hadde nederlenderen chippet ballen over Sarpsborg-keeper, Vasyutin og inn i det lengste hjørnet.

20 minutter før slutt laget Kristoffer Zachariassen frispark i farlig posisjon. Adem Ljajic sitt innlegg var presist på panna til Enzo Roco, som doblet ledelsen med et kontant hodestøt.

Og rundt tolv minutter senere ble spikeren dundret ned i kista. Babel spilte Oguzhan Özyakup, som med innlegget fant Jeremain Lens på bakerste, som enkelt kunne sette inn Besiktas' 3. scoring for kvelden.

Sarpsborg 08s første Europaligascoring

På overtid av overtiden scoret Kristoffer Zachariassen det som bare var et trøstemål. Men det var likevel en milepæl, da det var Sarpsborgs første scoring i Europaligaen i klubbens historie.

Dermed endte det 3–1 til Besiktas, og Sarpsborg 08 tapte sin første gruppespillskamp i Europa i historien.

Laster innhold, vennligst vent..

Siste nytt

  • Norsk VM-bronse i curling

    Curlingekteparet Kristin Skaslien og Magnus Nedregotten slo Sveits 6-5 i en spennende bronsekamp i VM blandet lag i Östersund.

    Dermed ble det igjen medaljejubel for paret som fra før har tatt sølv og bronse i både VM og OL.

    Skaslien og Nedregotten løftet seg etter fredagens semifinaletap mot Estland og vant den tette kampen mot sveitserne.

    Den norske duoen avgjorde mye da de tok tre poeng i femte omgang og dermed tok ledelsen 5-3. Sveitserne tok ett poeng i hver av de to neste omgangene, og dermed kunne Skaslien og Nedregotten kontrollere inn seieren med sistestein i den avgjørende omgangen.

    (©NTB)

    597pS7pqseA
    Foto: AP
  • Roing: Juel og Solbakken til A-finale i EM

    Jonas Juel og Erik Solbakken skal kjempe om EM-medaljer i dobbeltsculler i ro-EM i Ungarn.

    De to nordmennene er klare for A-finale i sin klasse etter å ha blitt nummer tre i semifinalen lørdag. 3.-plassen holdt akkurat til å gå videre til A-finalen, men til gjengjeld var avstanden ned til 4.-plasserte Frankrike nesten tre sekunder.

    Tysklands Jonas Gelsen og Marc Weber vant semifinalen foran en italiensk båt. Juel og Solbakken ble slått med snaut ni sekunder av vinnerbåten.

    Juel og Solbakken er tatt ut til EM på bekostning av Oscar Helvig og Kristoffer Brun. De to sistnevnte har sørget for at én norsk dobbeltsculler er kvalifisert for OL i Paris, og det er ennå ikke avklart hvilken duo som får konkurrere der.

    I verdenscupregattaen i italienske Varese nylig var Juel/Solbakken sju tidels sekund raskere enn Helvig/Brun da de norske båtene var i samme oppsamlingsheat.

    Ro-EM kan du se på NRK.

    (©NTB)

    OhNKv4qQYNk
    Foto: NTB
  • Norges cheerleadere nest best i verden: – En utrolig VM-dag

    Fredag var de de norske seniorlagene i aksjon i VM i cheerleading i Orlando, USA, og de leverte en rekke flotte prestasjoner.

    Norge sikret seg sølvmedalje i en av de gjeveste kategoriene, og fikk igjen bekreftet sin posisjon som en sterk nasjon innen sporten.

    – For en utrolig VM-dag vi har hatt! Våre seniorlag har virkelig vist hva norsk cheerleading står for, sier Thomas Kejser-Lervik, leder av Norges Amerikanske Idretters Forbund.

    Etter at de norske juniorlagene torsdag sikret seg sølv og to bronsemedaljer, var det seniorenes tur til å skinne på fredag. Norges lag leverte også veldig sterkt her.

    – Med sterk innsats og lagånd viste våre utøvere at de er å regne med på verdensscenen. Resultatet markerer en betydelig prestasjon, og vi ser frem til å bygge videre på dette og fortsette å utvikle sporten i Norge, avslutter han.

    y

Sendeplan

Kl. Program Kanal