«Dette kan skje mange ganger i livet. Dette kan skje én gang i livet»

Tom Nordlie jobber tett med Ada Hegerberg (20) for å gjøre henne maksimalt forberedt til kveldens mesterligafinale.

Ada Hegerberg

STJERNE: Ada Hegerberg, her fra semifinalen mot PSG, er toppscorer i mesterligaen. I kveld spiller hun finale.

Foto: ROMAIN LAFABREGUE / Afp

Laster innhold, vennligst vent..

Den norske superspissen har bøttet inn mål på veien mot finalen, og med 12 fulltreffere er hun toppscorer i turneringen. Nå er Hegerberg på plass i italienske Reggio Emilia for å hjelpe Lyon til mesterligagull. Det er det kun finalemotstander Wolfsburg som kan forhindre.

I Norge sitter hennes mentale trener Tom Nordlie og følger nøye med.

– Hun er veldig i balanse, forklarer Nordlie.

– Ada er en av de mest reflekterte fotballspillerne jeg kjenner – uansett kjønn, fortsetter han.

– Dette kan skje én gang i livet

Nordlie har jobbet med Hegerberg i halvannet år. De siste ukene har det handlet mest om å få henne helt klar – både fysisk og psykisk – til kveldens finale.

Tom Nordlie

MENTAL TRENER: Tom Nordlie

Foto: Jan Kåre Ness, Ness, Jan Kåre / NTB scanpix

– Dette kan skje mange ganger i livet. Dette kan skje én gang i livet. Det er viktig å ha optimalt spenningsnivå inn mot en sånn kamp, og det er viktig å glede seg. Man er heldig som får lov til å spille foran 25.000 tilskuere i en mesterligafinale, forklarer Nordlie om hva de to har snakket om inn mot finalen.

Hegerberg er suveren toppscorer i fransk serie med 33 mål denne sesongen. Totalt har hun scoret 53 ganger i alle turneringer, og Nordlie poengterer at de har snakket mye om hvor annerledes kveldens kamp trolig blir.

– Hun må akseptere at når man møter Wolfsburg i kveld, så ser det litt annerledes ut enn i en del seriekamper. Det kan bli veldig jevnt, og hun må være sulten og offensiv hele tida, uansett hvordan kampbildet er, mener Nordlie.

– En rollemodell på alle måter

Eugenie Le Sommer og Ada Hegerberg

LAGSPILLER: Ada Hegerberg feirer med lagvenninne Eugenie Le Sommer.

Foto: ROMAIN LAFABREGUE / Afp

Han forklarer videre at de to har samarbeidet om å bli flinkere til kun å fokusere på ting Hegerberg får gjort noe med, og at hun ikke skal bry seg om hva andre synes.

– Ada skal ikke føle at hun noe. Hun må sette det i perspektiv. Alle på tribunen kunne ønske at de var i Ada sin drakt, mener mentoren, og fortsetter:

– Hun er en rollemodel på alle måter, og hun har en enorm evne til å sette seg nye mål.

– Hva har dette samarbeidet betydd for henne?

– Jeg tror jeg har vært en samtalepartner i både gode og vonde tider. En rådgiver mentalt, men jeg har også hjulpet til med hvordan hun legger opp egentrening, hvor mye hun stiller opp på av mediehenvendelser, osv, Jeg har levd et langt liv i fotball, og hun trenger jo ikke gjøre alle feilene jeg har gjort, avslutter Nordlie med et smil.

PS: I dag er det nøyaktig 17 år siden Ole Gunnar Solskjær avgjorde mesterligafinalen mellom Manchester United og Bayern München.

LES OGSÅ: Hegerberg herjet da Lyon sikret finalebillett

Sportsnyheter

Solskjær

Solskjær tar selvkritikk: – Jeg skal ikke finne unnskyldninger

Manchester United-manager Ole Gunnar Solskjær innrømmer etter tapet for Leicester at han gjorde dårlige vurderinger.

Siste nytt

 • Sørloth involvert i viktig seier

  Alexander Sørloth ble byttet inn i det 67. minutt i lørdagens seriekamp mellom Real Sociedad. Da var stillingen 0-0. Men i siste spilleminutt sørget Sørloths lagkamerat Julen Lobete for 1-0 og tre poeng til Sociedad.

  Det skjedde til tross for at baskene spilte hele andre omgang med én spiller mindre. Real Sociedad topper dermed spanske La Liga.

  Sørloth har fortsatt ikke scoret for sin nye klubb etter overgangen fra Leipzig, men innhoppet er likevel et steg framover etter skadefravær.

  FtKtpnOeuVw
  Foto: ANDER GILLENEA / AFP
 • Warholm kåret til årets utøver

  Det europeiske friidrettsforbundet kåret lørdag kveld Karsten Warholm til årets mannlige friidrettsutøver i Europa i 2021. Warholm vant også kåringen i 2020.

  Warholm var stor favoritt etter å ha tatt OL-gull på 400 meter hekk med en eventyrlig verdensrekord på 45,94. Han hadde selv den gamle rekorden på 46,70, som han satte på Bislett 1. juli.

  Sifan Hassan ble kåret til årets kvinnelige utøver i Europa. Hun leverte en historisk bragd i OL da hun tok gull på 10.000 og 5000 meter, samt bronse på 1500 meter.

  Warholm og Hassan er også de største favorittene når årets friidrettsutøver i verdens skal kåres.

  9h
  Foto: Heiko Junge / NTB
 • Chelsea på topp

  Chelsea slo Brentford 1-0 lørdag kveld etter en fin volley fra Ben Chilwell. Chelsea-keeper Edouard Mendy skal imidlertid ha en vesentlig del av æren for at det ble tre poeng for de blå.

  Seieren gjør at Chelsea topper Premier League-tabellen med 19 poeng, ett poeng foran Liverpool og to foran Manchester City.

  snAphesYrp0
  Foto: TOBY MELVILLE / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal