NRK Meny
Normal

«Dette kan skje mange ganger i livet. Dette kan skje én gang i livet»

Tom Nordlie jobber tett med Ada Hegerberg (20) for å gjøre henne maksimalt forberedt til kveldens mesterligafinale.

Ada Hegerberg

STJERNE: Ada Hegerberg, her fra semifinalen mot PSG, er toppscorer i mesterligaen. I kveld spiller hun finale.

Foto: ROMAIN LAFABREGUE / Afp

Laster innhold, vennligst vent..

Den norske superspissen har bøttet inn mål på veien mot finalen, og med 12 fulltreffere er hun toppscorer i turneringen. Nå er Hegerberg på plass i italienske Reggio Emilia for å hjelpe Lyon til mesterligagull. Det er det kun finalemotstander Wolfsburg som kan forhindre.

I Norge sitter hennes mentale trener Tom Nordlie og følger nøye med.

– Hun er veldig i balanse, forklarer Nordlie.

– Ada er en av de mest reflekterte fotballspillerne jeg kjenner – uansett kjønn, fortsetter han.

– Dette kan skje én gang i livet

Nordlie har jobbet med Hegerberg i halvannet år. De siste ukene har det handlet mest om å få henne helt klar – både fysisk og psykisk – til kveldens finale.

Tom Nordlie

MENTAL TRENER: Tom Nordlie

Foto: Jan Kåre Ness, Ness, Jan Kåre / NTB scanpix

– Dette kan skje mange ganger i livet. Dette kan skje én gang i livet. Det er viktig å ha optimalt spenningsnivå inn mot en sånn kamp, og det er viktig å glede seg. Man er heldig som får lov til å spille foran 25.000 tilskuere i en mesterligafinale, forklarer Nordlie om hva de to har snakket om inn mot finalen.

Hegerberg er suveren toppscorer i fransk serie med 33 mål denne sesongen. Totalt har hun scoret 53 ganger i alle turneringer, og Nordlie poengterer at de har snakket mye om hvor annerledes kveldens kamp trolig blir.

– Hun må akseptere at når man møter Wolfsburg i kveld, så ser det litt annerledes ut enn i en del seriekamper. Det kan bli veldig jevnt, og hun må være sulten og offensiv hele tida, uansett hvordan kampbildet er, mener Nordlie.

– En rollemodell på alle måter

Eugenie Le Sommer og Ada Hegerberg

LAGSPILLER: Ada Hegerberg feirer med lagvenninne Eugenie Le Sommer.

Foto: ROMAIN LAFABREGUE / Afp

Han forklarer videre at de to har samarbeidet om å bli flinkere til kun å fokusere på ting Hegerberg får gjort noe med, og at hun ikke skal bry seg om hva andre synes.

– Ada skal ikke føle at hun noe. Hun må sette det i perspektiv. Alle på tribunen kunne ønske at de var i Ada sin drakt, mener mentoren, og fortsetter:

– Hun er en rollemodel på alle måter, og hun har en enorm evne til å sette seg nye mål.

– Hva har dette samarbeidet betydd for henne?

– Jeg tror jeg har vært en samtalepartner i både gode og vonde tider. En rådgiver mentalt, men jeg har også hjulpet til med hvordan hun legger opp egentrening, hvor mye hun stiller opp på av mediehenvendelser, osv, Jeg har levd et langt liv i fotball, og hun trenger jo ikke gjøre alle feilene jeg har gjort, avslutter Nordlie med et smil.

PS: I dag er det nøyaktig 17 år siden Ole Gunnar Solskjær avgjorde mesterligafinalen mellom Manchester United og Bayern München.

LES OGSÅ: Hegerberg herjet da Lyon sikret finalebillett

Siste nytt

 • Sesongbeste for Amalie Iuel

  Iuel løp 400 meter flatt på tiden 51.99 Det er sesongbeste, 18 hundredeler bak hennes personlige rekord, og under EM-kravet. Hun kan derfor velge å også løpe flatt i EM selvom hekk er hovedøvelsen.

  Amalie Iuel
  Foto: Ali Iqbal Tahir/NRK
 • Ny Kamara-scoring i USA

  Ola Kamara chippet inn utligningen etter en fantastisk pasning fra Zlatan Ibrahimovic da Los Angeles Galaxy snudde 1–0 til 1–3 mot Philadelphia Union. Hans åttende scoring denne sesongen. Zlatan og Michaël Ciani sto for de andre Galaxy-målene.

  SOCCER-USA-LAG-DCU/
  Foto: Kirby Lee / Reuters
 • Ingebrigtsen tok EM-kravet

  Filip Ingebrigtsen løp på 13.30,48 på 5000 meter under et stevne i belgiske Heusden lørdag kveld. Det er innenfor EM-kravet på distansen. 25-åringen kom rett fra fredagens stevne i Monaco, hvor han satte ny norgesrekord på 1500 meter.

  Filip Ingebrigtsen
  Foto: Jasper Jacobs / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Tour de France 15.etappe og friidrett Diamond League, London
Friidrett: Diamond League fra London
Tour de France 15.etappe og friidrett Diamond League, London
X Games Minneapolis
OL-profiler: Marcus Kleveland
X Games: Skateboard, street