NRK Meny
Normal

– Vi har troen på at Northug reiser seg

Flere sponsorer har bestemt seg for å støtte Petter Northug og fortsette samarbeidet med skistjernen. – Vi ønsker å hjelpe Northug til å reise seg og komme tilbake, sier Kjetil Reinsberg i Eiendomsmegler 1 Midt-Norge.

Petter Northug

Petter Northugs nyeste sponsor Eiendomsmegler 1 Midt-Norge slår fast at avtalen med skistjernen skal fortsette som vanlig.

Foto: Junge, Heiko / NTB scanpix

Søndag kveld innrømmet Petter Northug at han i morgentimene samme dag selv kjørte sin Audi A7 da bilen kolliderte med autovernet på vei i Trondheim. Northug, som forlot ulykkesstedet etter kollisjonen, har i politiavhør erkjent promillekjøring.

NRK har mandag vært i kontakt med flere av skistjernens sponsorer og undersøkt hvordan aktørene forholder seg til søndagens dramatiske episode. Flere av aktørene har gått i tenkeboksen og sagt at de skal vurdere sine avtaler med Petter Northug.

Kjetil Reinsberg

Administrerende direktør Kjetil Reinsberg i Eiendomsmegler 1 Midt-Norge.

Foto: EiendomsMegler 1 Midt-Norge

Eiendomsmegler 1 Midt-Norge og Vi menn har imidlertid bestemt seg og kommer til å forsette sponsoravtalen med skistjernen. Administrerende direktør Kjetil Reinsberg i selskapet bekrefter overfor NRK at episoden ikke kommer til å få noen konsvekvenser og at avtalen med skistjernen skal fortsette som vanlig.

– Rettssystemet vil sørge for at han får sin straff. Det ser også ut som at han får en tilleggsstraff fra pressen og sosiale medier. Vi vil ikke gjøre vondt verre. Det er viktig at sponsorer står oppreist og støtter utøveren i slike vanskelige tider. Vi ønsker å hjelpe Northug til å reise seg og komme tilbake, sier Reinsberg til NRK.

– Det er viktig at vi står ved hans side og støtter ham nå

Reinsberg opplyser at Eiendomsmegler 1 Midt-Norge er skistjernens nyeste sponsor og at avtalen ble inngått i fjor høst. Sponsoravtalen utløpet etter VM i Falun neste år.

Han forteller at ledelsen i selskapet har hatt møte om hendelsen og at det er bred enighet om å fortsette avtalen. Reinsberg ser på saken som dypt tragisk og mener at Northug bør straffes på lik linje med alle andre, men er samtidig glad for at det gikk bra til slutt.

– Petter Northug har gjort en tabbe, men er klar over det og har lagt seg langflat. Han er verdens største skistjerne og bare 28 år gammel. Det er viktig at vi står ved hans side og støtter ham nå, og at støtteapparatet gjør sitt beste for å få han gjennom denne vanskelige situasjonen. Vi har troen på at han reiser seg etter dette, sier han.

Reinsberg sier at de har vært i kontakt med Northugs manager Are Langås og bekjentgjort dem at selskapet støtter han i denne prosessen.

bilde

Petter Northugs Audi ble totalvraket etter å ha kjørt i autovernet på Byåsen i Trondheim tidlig søndag morgen.

Foto: Henrik Sundgård

Vi menn: – Vi fortsetter samarbeidet

Skistjernens avtale med hans mest trofaste sponsor, Vi Menn, ble mandag morgen behandlet på flere møter i Egmont Hjemmet Mortensen.

Vi Menn-redaktør Alexander Øystå bekrefter mandag formiddag at de har tatt en avgjørelse om å fortsette sponsoravtalen med Northug.

– Vi har vært med Petter i fem år og er av de han har hatt som sponsor lengst. Han er i sin vanskeligste periode noensinne. Vi ønsker derfor å hjelpe han tilbake og mener det er et feil signal hvis vi skulle forlate han som sponsor. Vi står ved hans side i den vanskelige tiden han går inn, sier Øystå til NRK.

Flere ganger har mannebladet dratt på pokerturnering til Las Vegas med Northug, og etter planen skulle turen til Las Vegas også gjennomføres sommeren 2014. Vi Menn har bestemt at Northug ikke kommer til å være med på turen i år på grunn av hendelsen.

– Vi vil vente til støyen og støvet har lagt seg

Utstyrsprodusent Swix har en personlig millionavtale med Northug. Ulf Bjerknes, direktør i Swix, sier han håper at skistjernen angrer og lærer mye av hendelsen.

– Man lærer ikke av suksessen, men av alle tabbene man gjør. Det håper jeg også Petter gjør, sier Bjerknes til NRK.

– Vi har jobbet tett med Petter siden han var tenåring, men har foreløpig ikke bestemt oss for hvordan samarbeidet blir i fortsettelsen. Vi vil vente til støyen og støvet har lagt seg, sier Bjerknes.

Fanebust

Svein Fanebust, administrerende direktør i Coop Norge, er skuffet over Northug etter promillekjøringen. Her er han avbildet på pressekonferansen med Northug for ett år siden.

Foto: Alley, Ned / NTB scanpix

– Vi kommer ikke til å ta noen beslutninger med hast og uvitenhet

Bilen Petter Northug krasjet i høy hastighet etter å ha kjørt med promille natt til søndag, var leaset etter avtale med Audi, som også er sponsor for skiløperen. NRK har også vært i kontakt med Audi som nå vurderer om de skal fortsette sponsoravtalen med Northug.

– Vi har hatt et møte internt og er også i dialog med managmentet til Petter, sier informasjonssjef i Audi Marius Tegneby til NRK.

Audi ser svært alvorlig på Northug-saken, men fatter ingen avgjørelse rundt sponsoravtalen ennå.

– Vi kommer ikke til å ta noen beslutninger med hast og uvitenhet. Vi kommer med en uttalelse i løpet av den nærmeste tiden, men vi vil ikke forhaste oss til noen konklusjon, sier Tegneby.

– Ikke oppført seg i tråd med idealene

Også sponsorene Coop Norge og Red Bull diskuterer hendelsen og det videre samarbeidet grundig mandag formiddag.

TIl NRK forteller kommunikasjonsdirektør Kristin Paus i Coop Norge mandag formiddag at selskapet ikke ønsker å kommentere saken mandag, utover pressemeldingen som ble sendt ut i går. Da sa administrerende direktør i Coop Norge, Svein Fanebust, følgende:

– Vi synes dette er en veldig trist og alvorlig sak og er skuffet over at Petter har begått et alvorlig lovbrudd. Han har oppført seg på en måte som ikke er i tråd med de idealer han skal fremme som en del av samarbeidsavtalen mellom Coop Norge og ham.

Red Bull hadde mandag formiddag ikke tatt noen avgjørelse.

Siste nytt

 • Espanyol sparket treneren

  Quique Sánchez Flores har fått sparken som trener for den spanske fotballklubben Espanyol.

  Det meldte klubben fredag. Sportsdirektør Jordi Lardin må også gå.

  Espanyol ligger i øyeblikket på 16. plass i La Liga.

  Espanyol Sanchez Flores
  Foto: Nikolas Giakoumidis / AP
 • Norge vant i VM-oppkjøringen

  Det norske ishockeylandslaget slo fredag kveld Sveits 2–1. Stefan Espeland og Tobias Lindstrøm satte målene for Norge.

  Norge spiller ny kamp mot Sveits i morgen, før laget avslutter VM-oppkjøringen med to kamper mot Hviterussland neste helg.

  Ishockey: Norge - Russland 0 - 2
  Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix
 • Pinot-seier i Tour of the Alps

  Franske Thibaut Pinot tråkket inn til 6.-plass på den avsluttende etappen av Tour of the Alps. Det holdt til å vinne rittet sammenlagt.

  Det var ukrainske Mark Padun fra Bahrain-laget som vant etappen.

  CYCLING-AUT
  Foto: REINHARD EISENBAUER / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Sportslørdag
4-4-2 med Schau og Aune
4-4-2 med Schau og Aune
4-4-2 med Schau og Aune
4-4-2 med Schau og Aune
4-4-2 med Schau og Aune
4-4-2 Eliteserien: Brann - Stabæk