Coop om promillekjøringen: – Vi er skuffet over Petter

Svein Fanebust, direktør i Coop Norge, sier i en pressemelding at han er svært skuffet over at Northug har promillekjørt. Han bekrefter også at Coop har en exit-klausul fra samarbeidsavtalen.

Fanebust

Svein Fanebust, direktør i Coop Norge, forteller at sponsoren er skuffet over Northug etter promillekjøringen. Her er han avbildet på pressekonferansen med Northug for ett år siden.

Foto: Alley, Ned / NTB scanpix

Northug

Petter Northug braste inn i autovernet i general Bangs vei i Trondheim tidlig søndag morgen

Foto: Henrik Sundgård / NTB scanpix

– Vi synes dette er en veldig trist og alvorlig sak og er skuffet over at Petter har begått et alvorlig lovbrudd. Han har oppført seg på en måte som ikke er i tråd med de idealer han skal fremme som en del av samarbeidsavtalen mellom Coop Norge og ham, sier administrerende direktør Svein Fanebust i Coop Norge i en pressemelding.

Siktet for promillekjøring

Det var tidlig søndag morgen Petter Northugs Audi kjørte rett over en rundkjøring og smalt i autovernet på Byåsen i Trondheim.

I bilen, som nå er totalvrak, satt det to personer – Petter Northug og en mann født i 1991. Begge er nå siktet for promillekjøring.

Petter Northug signerte en sponsoravtale med Coop Norge 22. mai i fjor. Denne avtalen sikrer skistjernen flere millioner kroner i året.

Exit-klausul

Coop-direktøren ønsker ikke å si noe om hvilke konsekvenser nattens hendelse kan få for samarbeidet med Northug.

Men han bekrefter at de har en exit-klausul fra samarbeidsavtalen, som gir en mulighet til å avslutte samarbeidet etter hendelser av dette slaget.

– Hvorvidt vi vil velge å bruke denne muligheten er altfor tidlig å si. Vi trenger å diskutere saken grundig, både internt i Coop og med Petter og hans støtteapparat, før vi trekker noen konklusjon. Slik vi har fått saken beskrevet, har Petter både forstått alvoret i sine handlinger, og tatt ansvar for dem. Det synes vi er bra, sier han og legger til:

– Akkurat nå har Petter det tungt, og som en av hans viktige samarbeidspartnere vil vi hjelpe ham i denne første, vanskelige fasen.

– Vil på det dypeste beklage

Ifølge pressemeldingen sendt fra Northugs management Nye Høyder, er langrennsløperen langt nede etter nattens hendelse.

– Jeg vil på det dypeste beklage det som har skjedd. Jeg er svært ulykkelig nå, og veldig skuffet over det jeg har gjort. Samtidig er jeg takknemlig for at min dårlige dømmekraft ikke fikk enda større konsekvenser, sier Northug i pressemeldingen.

Siste nytt

 • Ingen debut for Skjelbred

  Per Ciljan Skjelbred er tilbake i trening, men ifølge Adresseavisen går det mot at Rosenborg blir uten 33-åringen i lørdagens hjemmekamp mot Strømsgodset.

  Den tidligere Hertha Berlin-spilleren var bare ti minutter på treningsfeltet på Lerkendal mandag før han gikk i garderoben med sin vonde legg.

  Han trente igjen onsdag, men innrømmet overfor Adresseavisen at lørdagens oppgjør mot Strømsgodset høyst sannsynlig går uten ham.

  Per Ciljan Skjelbred
  Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
 • ESPN: Ingen Ryder Cup før 2021

  Viktor Hovland får ikke muligheten til å representere Europa i Ryder Cup i 2020. Turneringen kommer til å bli utsatt i ett år til september 2021, ifølge ESPN.

  Bakgrunnen er koronapandemien, melder ESPN. Den amerikanske TV-kanalen skriver at den offentlige kunngjøringen av utsettelsen vil komme i løpet av onsdagen.

  Viktor Hovland, som er oppe på 42.-plass på verdensrankingen i golf, kunne fort blitt tatt ut til å representere Europa.

  Hovland
  Foto: Carlos Osorio / Carlos Osorio
 • Raja møter idrettstoppane torsdag

  Kulturminister Abid Raja har invitert fotballtoppane og idrettspresidenten til hastemøte om breiddefotballen torsdag ettermiddag. Det opplyser Raja sjølv på twitter i dag.

  Møtet kjem i stand etter at fotballforbundet har lagt sterkt press på ministeren for å få breiddefotballen også for spelarar over 20 år i gang.

  Raja er i Bremanger i Vestland, og vil møte idretten der. Eller ein annan dag om det passar betre, tvitrar ministeren.

  NFF ønskjer opning for full aktivitet i breiddefotballen frå 1. august.

  Laster Twitter-innhold

Sendeplan

Kl. Program Kanal