Coop om promillekjøringen: – Vi er skuffet over Petter

Svein Fanebust, direktør i Coop Norge, sier i en pressemelding at han er svært skuffet over at Northug har promillekjørt. Han bekrefter også at Coop har en exit-klausul fra samarbeidsavtalen.

Fanebust

Svein Fanebust, direktør i Coop Norge, forteller at sponsoren er skuffet over Northug etter promillekjøringen. Her er han avbildet på pressekonferansen med Northug for ett år siden.

Foto: Alley, Ned / NTB scanpix

Northug

Petter Northug braste inn i autovernet i general Bangs vei i Trondheim tidlig søndag morgen

Foto: Henrik Sundgård / NTB scanpix

– Vi synes dette er en veldig trist og alvorlig sak og er skuffet over at Petter har begått et alvorlig lovbrudd. Han har oppført seg på en måte som ikke er i tråd med de idealer han skal fremme som en del av samarbeidsavtalen mellom Coop Norge og ham, sier administrerende direktør Svein Fanebust i Coop Norge i en pressemelding.

Siktet for promillekjøring

Det var tidlig søndag morgen Petter Northugs Audi kjørte rett over en rundkjøring og smalt i autovernet på Byåsen i Trondheim.

I bilen, som nå er totalvrak, satt det to personer – Petter Northug og en mann født i 1991. Begge er nå siktet for promillekjøring.

Petter Northug signerte en sponsoravtale med Coop Norge 22. mai i fjor. Denne avtalen sikrer skistjernen flere millioner kroner i året.

Exit-klausul

Coop-direktøren ønsker ikke å si noe om hvilke konsekvenser nattens hendelse kan få for samarbeidet med Northug.

Men han bekrefter at de har en exit-klausul fra samarbeidsavtalen, som gir en mulighet til å avslutte samarbeidet etter hendelser av dette slaget.

– Hvorvidt vi vil velge å bruke denne muligheten er altfor tidlig å si. Vi trenger å diskutere saken grundig, både internt i Coop og med Petter og hans støtteapparat, før vi trekker noen konklusjon. Slik vi har fått saken beskrevet, har Petter både forstått alvoret i sine handlinger, og tatt ansvar for dem. Det synes vi er bra, sier han og legger til:

– Akkurat nå har Petter det tungt, og som en av hans viktige samarbeidspartnere vil vi hjelpe ham i denne første, vanskelige fasen.

– Vil på det dypeste beklage

Ifølge pressemeldingen sendt fra Northugs management Nye Høyder, er langrennsløperen langt nede etter nattens hendelse.

– Jeg vil på det dypeste beklage det som har skjedd. Jeg er svært ulykkelig nå, og veldig skuffet over det jeg har gjort. Samtidig er jeg takknemlig for at min dårlige dømmekraft ikke fikk enda større konsekvenser, sier Northug i pressemeldingen.

Siste nytt

 • Lippi blir landslagssjef for Kina

  Italienske Marcello Lippi er tilbake som trener for det kinesiske herrelandslaget i fotball, fire måneder etter at han ble erstattet av Fabio Cannavaro, melder NTB. 71-åringens, som måtte gå etter tapet mot Iran (0-3) kvartfinalen i Asia-mesterskapet i januar, skal nå forsøke å ta Kina til VM-sluttspillet i Qatar i 2022.

  AFP_1GU5VG
  Foto: STR / AFP
 • Finland sendte Sverige ut av VM

  Finland scoret etter bare et minutt i kvartfinalen i ishockey-VM, men Sverige slo tilbake og ledet 3-1. Finnene snudde igjen kampen og vant 4-3. Dermed er de klare for semifinale, hvor de møter Russland. Canada og Tsjekkia møtes i den andre semien.

  X01548
  Foto: DAVID W CERNY / Reuters
 • Johannessen og Rød nærmere gull

  Gøran Johannessen scoret seks mål da Flensburg-Handewitt slo Stuttgart 30-20 og tok et nytt steg mot tysk seriegull i håndball.

  Laget tok sin 30. seier på 32 seriekamper. Det gjenstår to seriekamper av sesongen.

  Magnus Rød scoret fem mål.

  f
  Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal