– Utrolig viktig for norsk hockey

BEKREFTET: Mats Zuccarello Aasen (27) har skrevet under en ny kontrakt med New York Rangers.

Mats Zuccarello Aasen

BLIR I NEW YORK: Mats Zuccarello Aasen fortsetter i Rangers.

Foto: Tom Szczerbowski / Reuters

Roy Johansen

POSITIV: Roy Johansen gleder seg over at Zucca blir i Rangers.

Foto: Carina Johansen / NTB Scanpix

I kveld bekreftet New York Rangers på twitter at Mats Zuccarello Aasen fortsetter i storklubben de neste fire årene.

Ifølge The New York Daily News skal nordmannen ha skrevet under på en fireårskontrakt verdt 4,5 millioner dollar i året. Kontrakten er da til sammen verdt 18 millioner dollar, som tilsvarer omtrent 137 millioner kroner.

Allerede sent søndag meldte amerikanske medier at nordmannen og klubben var enige, og natt til tirsdag kom den offisielle bekreftelsen.

Nyheten blir tatt godt i mot av landslagssjef Roy Johansen.

– Det er utrolig viktig at han blir i NHL og kan fortsette i den mest profilerte klubben. Det er veldig viktig for norsk hockey, sier Johansen.

Mange rykter

Overgangsryktene har til tider nådd opp til taket i Madison Square Garden. Zuccarello hadde kontrakt frem til sommeren og et av ryktene gikk på at nordmannen skulle byttes bort, i stedet for å signere en ny kontrakt.

Men nå har det altså partene kommet til enighet.

Zuccarello skal i utgangspunktet ha ønsket seg fem millioner dollar i året, men gikk med på å lette lønnskravet for å få en klausul som gjør at han ikke kan byttes bort. Klausulen gjelder bare det første av de fire årene.

For Roy Johansen og hans menn venter et VM i mai i Tsjekkia. Zuccarellos kontraktstrygghet betyr at han kan bidra i VM, men da må New York Rangers ryke ut tidlig.

– Det er nok liten sjans for at han rekker det. Rangers ser sterke ut og forsterker laget ytterligere, sier Johansen.

Satt rekord

I februar satt Oslo-gutten personlig NHL-rekord da han tok poeng i sin sjuende kamp på rad. Det skjedde da han scoret Rangers sitt tredje mål i kampen mot Colorado Avalanche. Før den kampen ble Zucca flyttet opp i førsterekken i powerplay.

Groruddølen, som vokste opp med spill i Hasle/Løren, kan nå fortsette sin imponerende karriere i verdens beste hockeyliga.

Natt til tirsdag er det Nashville som venter for Zuccarello og New York Rangers.

Siste nytt

 • Fikk sand i øyet og trakk seg

  Viktor Hovland var totalt ni slag over par da han trakk seg på runde nummer to av US Open fredag. Årsaken var at Hovland skal ha fått sand i øyet under oppvarmingen til runde nummer to. Likevel startet han runden og spilte med solbriller, noe som ikke så ut til å fungere.

  Etter en dobbeltbogey på hull nummer ti valgte han å trekke seg fra turneringen. Han skal ha uttalt at det var for smertefullt til å kunne fullføre, og man kunne se TV-bilder av Hovland etter at han trakk seg, der han gned seg i øynene og tydelig ikke var i toppslag.

  Med totalt ni slag over par var Hovland langt unna å klare cuten, som vil si å kunne spille de to siste rundene i turneringen, da han trakk seg.

  PGA: U.S. Open - Second Round
  Foto: Michael Madrid / Reuters
 • HamKam tok over tabelltoppen

  Kjetil Rekdals HamKam tar helg på toppen av tabellen i 1. divisjon etter en sterk 1-0-seier over Fredrikstad fredag kveld.

  Rubén Alegre satte inn kampens eneste mål som sørget for at Rekdals gode start på sesongen fortsatte.

  Hamar-laget er dermed det eneste laget som ikke har tapt etter at samtlige lag har spilt seks kamper denne sesongen. HamKam topper divisjonen ett poeng foran kveldens motstander Fredrikstad. (NTB)

  1. divisjon fotball 2020: Tromsø - HamKam (3-1). Kjetil Rekdal.
  Foto: Rune Stoltz Bertinussen / NTB
 • Straffast for homofobiske rop

  Det mexicanske fotballandslaget må spele sine to neste kampar i VM-kvalifiseringa utan tilskodarar, etter at landets supportarar kom med homofobiske rop tidlegare i år. Ropa skal ha skjedd under to OL-kvalifiseringskampar.

  Det skriv AP. Dermed må Mexico spele sine kampar mot Jamaica og Canada utan tilskodarar. I tillegg må Det mexicanske fotballforbundet betale ein bot på i overkant av 550.000 kroner i bot.

  Mexico fekk også ein straff for ein liknande hending under kvalifiseringa til VM i 2018, og i sjølve meisterskapet.

  siYRiP-ei5M
  Foto: ELIJAH NOUVELAGE / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal