NRK Meny
Normal

– Utrolig viktig for norsk hockey

BEKREFTET: Mats Zuccarello Aasen (27) har skrevet under en ny kontrakt med New York Rangers.

Mats Zuccarello Aasen

BLIR I NEW YORK: Mats Zuccarello Aasen fortsetter i Rangers.

Foto: Tom Szczerbowski / Reuters

Artikkelen er mer enn to år gammel.

Roy Johansen

POSITIV: Roy Johansen gleder seg over at Zucca blir i Rangers.

Foto: Carina Johansen / NTB Scanpix

I kveld bekreftet New York Rangers på twitter at Mats Zuccarello Aasen fortsetter i storklubben de neste fire årene.

Ifølge The New York Daily News skal nordmannen ha skrevet under på en fireårskontrakt verdt 4,5 millioner dollar i året. Kontrakten er da til sammen verdt 18 millioner dollar, som tilsvarer omtrent 137 millioner kroner.

Allerede sent søndag meldte amerikanske medier at nordmannen og klubben var enige, og natt til tirsdag kom den offisielle bekreftelsen.

Nyheten blir tatt godt i mot av landslagssjef Roy Johansen.

– Det er utrolig viktig at han blir i NHL og kan fortsette i den mest profilerte klubben. Det er veldig viktig for norsk hockey, sier Johansen.

Mange rykter

Overgangsryktene har til tider nådd opp til taket i Madison Square Garden. Zuccarello hadde kontrakt frem til sommeren og et av ryktene gikk på at nordmannen skulle byttes bort, i stedet for å signere en ny kontrakt.

Men nå har det altså partene kommet til enighet.

Zuccarello skal i utgangspunktet ha ønsket seg fem millioner dollar i året, men gikk med på å lette lønnskravet for å få en klausul som gjør at han ikke kan byttes bort. Klausulen gjelder bare det første av de fire årene.

For Roy Johansen og hans menn venter et VM i mai i Tsjekkia. Zuccarellos kontraktstrygghet betyr at han kan bidra i VM, men da må New York Rangers ryke ut tidlig.

– Det er nok liten sjans for at han rekker det. Rangers ser sterke ut og forsterker laget ytterligere, sier Johansen.

Satt rekord

I februar satt Oslo-gutten personlig NHL-rekord da han tok poeng i sin sjuende kamp på rad. Det skjedde da han scoret Rangers sitt tredje mål i kampen mot Colorado Avalanche. Før den kampen ble Zucca flyttet opp i førsterekken i powerplay.

Groruddølen, som vokste opp med spill i Hasle/Løren, kan nå fortsette sin imponerende karriere i verdens beste hockeyliga.

Natt til tirsdag er det Nashville som venter for Zuccarello og New York Rangers.

Siste nytt

  • NIF betalte 850.000 for omtale

    Norges Idrettsforbund betalte om lag 850.000 kroner for en avtale med nettsiden nettstedet Around the Rings i forkant av ungdoms-OL, skriver VG. Skribentparet Ed og Sheila Hula hadde som oppgave å skrive om arrangementet.

    – Vurderingen fra NIF var at man ønsket å få mest mulig og best mulig innhold i publikasjonen som leses av hele den olympiske familien, både sponsorer, medlemmer, komiteer og medieselskaper. Derfor valgte man å betale for reise og opphold for å få innholdet, sier Niels Røyne i Norges Idrettsforbund til avisen.

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Pressekonferanse: Ny generalsekretær i NIF