Hopp til innhold

«Shampo»: – Mats håper nok at direktørene ikke ringer

Trade deadline day får det til å skjelve litt ekstra i buksene på NHL-spillerne. Og i år merker nok Mats Zuccarello Aasen det litt ekstra.

APTOPIX Rangers Hurricanes Hockey Mats Zuccarello

PÅ VEI BORT?: Mats Zuccarello Aasen kan være på vei bort fra New York Rangers.

Foto: Karl B DeBlaker / Ap

Siste overgangsdag i National Hockey League (NHL) er vanligvis en dato som går ubemerket forbi de fleste nordmenn. Men den siste tiden har det blitt spekulert i om New York Rangers kan komme til å bytte bort Mats Zuccarello Aasen.

Kontrakten til «Zucca» går ut i sommer. Samtidig mister Rangers rettighetene til nordmannen da hans status som såkalt RFA opphører.

Lørdag skrev ESPN-journalist Katie Strang følgende på sin twitterprofil:

Laster Twitter-innhold

– Ubehagelig

Tidligere NHL-spiller Espen «Shampo» Knutsen ble selv byttet i sin tid i NHL. Han vet at spillerne merker det når overgangsvinduet nærmer seg slutten, og klubbeierne blir desperate.

VIF-trener Espen "Shampo" Knutsen

FØLER MED «ZUCCA»: Espen «Shampo» Knutsen vet at Zuccarello Aasen merker det når overgangsvinduet nærmer seg slutten.

Foto: Grøtt, Vegard Wivestad / NTB scanpix

– Den datoen der er litt ubehagelig. Mats håper nok ikke at direktøren slår på tråden de siste dagene her. Han har det veldig bra i laget, og et plutselig bytte nå passer han dårlig, sier «Shampo» til NRK.

For verdifull for laget

Mats Zuccarello Aasen hadde sitt store gjennombrudd i NHL i fjor. Laget tok seg helt til sluttspillfinalene i Stanley Cup. Han var blant spillerne med mest spilletid, og scoret 59 poeng på 77 kamper for New York-laget.

Saken fortsetter under bildet:

NHL/ NHL: New York Rangers at Pittsburgh Penguins

SPILT BRA: Zuccarello Aasen har vært veldig viktig for Rangers denne sesongen. Her feirer han etter å ha scoret et mål mot Pittsburgh Penguins i januar.

Foto: Charles LeClaire / Reuters

Etter en treg start for både Zuccarello og laget denne sesongen, har nordmannen fått opp dampen i takt med laget som nå er nummer to i sin avdeling, og er på god vei mot et nytt sluttspill. Knutsen mener Zuccarello Aasen har for stor betydning for New York Rangers til at det er lurt å bytte han bort.

– De vet hva de har i Mats. Han er i den rette alderen, han bidrar godt både offensivt og defensivt og er en publikumsfavoritt. Nei, jeg ser ingen grunn til at de skal trade han, sier «Shampo» - som riktignok uttalte seg i denne saken før ESPN meldte om overgangsryktene.

Journalist: – Mats er en del av lagets fremtid

SPO-HKO-HKN-VANCOUVER-CANUCKS-V-NEW-YORK-RANGERS

VIL BLI: Mats Zuccarello Aasen håper å få en lengre avtale med Rangers.

Foto: ELSA / Afp

Det er klubbdirektør Glen Sather som til enhver tid bestemmer hvilke spillere New York Rangers-trener Alen Vigneault har i laget. Ifølge Rangers-blogger Pat Leonard, som skriver om laget for New York Post, verdsetter begge Zuccarello høyt. Og treneren ønsker å beholde han.

– Jeg synes Mats er en veldig god spiller. Han er en del av lagets fremtid, og ser helst at han forblir en Rangers-spiller, sa trener Vigneault til New York Post tidligere denne måneden.

Hvis Zuccarello Aasen blir tradet, vil han beholde den samme kontrakten han har med Rangers i dag. Det vil bety at han til sommeren fortsatt kan signere for hvilket lag han vil. Om det skulle skje, vil Espen Knutsen råde han til å gå ut på det åpne markedet.

– Hvis han blir tradet nå, ville jeg sjekket markedet i sommer. Det finnes jo mye penger hos mange av lagene i ligaen, og Mats kan gå opp mye i lønn om det blir kamp om han i sommer, sier «Shampo».

Et kontraktsspørsmål

Erik Ryman

IKKE NOE NYTT Å MELDE: Zuccarellos agent Erik Ryman.

Foto: Sigurdsøn, Bjørn / SCANPIX

Det er en kjent sak at Zuccarello Aasens agenter og klubbledelsen i New York Rangers er et stykke unna hverandre når det gjelder undertegningen av en ny kontrakt. «Zucca» har i lengre tid ønsket seg en lengre avtale med klubben.

– Mitt mål er å få til en lengre avtale. Rangers er mitt lag, det er her jeg alltid har vært i NHL-karrieren har vært og her jeg vil bli, sa Zuccarello Aasen i et tidligere intervju med NRK.no.

Det kan nå tyde på at forhandlingene mellom Zuccarellos agenter og Rangers har nådd et bristepunkt. Og at de heller ønsker å bytte bort Oslo-gutten for å få noe igjen for han, siden nordmannen blir free agent i sommer.

– Jeg har ikke noe nytt å melde om forhandlingene akkurat nå, sier Zuccarellos agent Erik Ryman, til NRK.

Lønnstak skaper problemer

I NHL opereres det med lønnstak. En klubb kan aldri betale lagets spillere mer enn ligaen tillater. Det er derfor Zuccarello Aasens situasjon i øyeblikket er usikker, mener Knutsen.

– Det blir alltid et spørsmål om penger, det her. Hvis Rangers mener de kan finne tilsvarende kvalitet til en billigere penge, så må Mats gå. Sånn er gamet. Han er ikke typen som ber om mest penger, men du må få som fortjent.

I fjor sommer signerte Zuccarello Aasen en ettårsavtale med New York Rangers verdt drøyt 21 millioner kroner.

Overgangsvinduet stenger mandag 2. mars klokken 21.00 norsk tid.

Siste nytt

  • Anker padelsøksmål til lagmannsretten

    Fredag ble det kjent at Anders Jacobsen vant rettssaken mot Just Padel Group.

    Det svenskeide padelselskapet ble dømt til å betale Anders Jacobsen 3,1 millioner kroner. I tillegg ble den tidligere skihopperen tilkjent renter og saksomkostninger på 1,1 millioner kroner.

    Selskapet ønsket ikke å kommentere dommens avgjørelse forrige uke, men sikriver nå til NRK at de er uenig i tingrettens vurderinger.

    – Det er derfor besluttet at dommen skal påankes til Agder lagmannsrett, skriver Andersen i en e-post til NRK.

    NRK har i lengre tid forsøkt å få ledelsen og eierne av Just Padel Group i tale. Gjennom sin advokat avviser de at de ønsker å uttale seg om saken.

    – Ytterligere kommentarer vil i utgangspunktet ikke bli gitt fra denne side før lagmannsrettens dom foreligger, skriver Andersen.

  • Guardiola «angrer ingenting» etter mesterligatap

    Manchester City-manager Pep Guardiola sier at han ikke angrer på noe etter at laget røk på straffer mot Real Madrid i mesterligaens kvartfinale.

    Ett år etter at City moste nettopp Real 4-0 i hjemmekampen i semifinalen, ble det 4-4 sammenlagt og tap i en dramatisk straffesparkkonkurranse onsdag kveld.

    Da hadde Guardiola byttet ut Erling Braut Haaland før ekstraomgangene og midtbanestjernen Kevin De Bruyne i annen ekstraomgang.

    – Jeg ville ha foretrukket å vinne, men gratulerer til Real Madrid. De forsvarte seg så dypt med utrolig solidaritet, og vi gjorde alt vi kunne, sier Guardiola og fortsetter:

    – Jeg angrer ikke på noe av det vi gjorde. Vi prøver alltid å skape flere sjanser og slippe til færre, fordi vi tror det hjelper. Og vi gjorde det vi kunne. Vi spilte eksepsjonelt i alle lagdeler, og dessverre klarte vi ikke å vinne.

    Han forklarte at både Haaland og De Bruyne var slitne og ba om å bli byttet ut. City er inne i et hardkjør der de også kjemper om titler i Premier League og FA-cupen.

    (NTB)

    jT6NyEo8rwo
    Foto: AP
  • PST blir med OL-troppen til Paris: – Vi er godt ivaretatt

    En representant fra Politiets sikkerhetstjeneste (PST) skal oppholde seg i Paris under sommerlekene samtidig som de norske gullhåpene.

    Det opplyser toppidrettssjef Tore Øvrebø til NTB.

    – Det er et veldig flott samarbeid. Det øker opplevd trygghet i troppen, vi vet at vi er godt ivaretatt, sier Øvrebø.

    Han opplyser at PST-representanten ikke er en del av troppen, men skal være i Paris og fungere som en forbindelse mellom sikkerhetsapparatet hos arrangøren, politimyndigheter og OL-troppen.

    Toppidrettssjefen informerte om sikkerheten og den norske troppens forberedelser til Paris-lekene under et mediemøte i Oslo onsdag. Der opplyste han også at det er tett kontakt med Utenriksdepartementet og den norske ambassaden i Paris.

    I tillegg skal det avholdes et beredskapsseminar i juni.

    (NTB)

    ETfSi5_G-i8
    Foto: NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal