Hopp til innhold

Dansk VM-kvalifiseringskamp avlyst: – Spelarane tek landskampar og fans som gislar

Danmark avlyser VM-kvalifiseringskamp mot Sverige på grunn av konflikt.

Stina Lykke Petersen

INGEN KAMP: Det blir ikkje VM-kvalifisering mot Sverige for Stina Lykke Petersen og hennar lagvenninner

Foto: TOBIAS SCHWARZ / AFP

Det opplyser det danske fotballforbundet (DBU) klokka 12 i dag.

Spelarane på Danmarks kvinnelandslag i fotball møtte heller ikkje i dag på trening klokka 10 som avtalt.

Dei nektar å spele før ein økonomisk avtale er på plass.

– Gislar

Dermed har Danmark valt å trekke laget frå VM-kvalifiseringskampen mot Sverige i Göteborg fredag. Kva som skjer med kampen mot Kroatia tysdag, er enno ikkje klart.

– Vi opplever at spelarforeininga og spelarane tek landskampar og fans som gislar i faglege forhandlingar, seier DBUs toppfotballsjef Kim Hellberg i ei pressemelding.

– Det er grotesk at vi står i ein situasjon der spelarane ikkje vil møte opp til viktige landskampar, sjølv om vi har tilbode betre vilkår og invitert til nye forhadlingar etter kampane, seier Hallberg.

Partane møttest til nye forhandlingar i dag, men dei førte ikkje fram.

471.000 kroner vart avgjerande

Pernille Harder

HARDT MOT HARDT: Trass i truslar om å trekkje Danmark frå VM-kvaliken mot Sverige, har ikkje kaptein Pernille Harder og hennar landslagsvenninner møtt til trening i dag heller

Foto: Berit Roald / NTB scanpix

– Kunne ikkje DBU brukt tida på å forhandle i staden for å snakke om å avlyse kampen? spør Harder.

Ifølgje henne er dei fleste prinsipielle sider ved avtalen klar. Det er det økonomiske som står att. Ifølgje Ekstrabladet er det 471.000 kroner som skil partane, i tillegg til fordelinga av pengane.

Spelarane skulle møtt på trening allereie måndag. Men ettersom forhandlingane ikkje har ført fram, har dei enno ikkje trena.

Fristen er passert

Det danske fotballforbundet (DBU) har tidlegare sagt at dei vil melde til FIFA og UEFA at spelarane ikkje ønskjer å spele kampen mot Sverige i Göteborg fredag dersom konflikten ikkje var løyst klokka 10 i dag.

DBUs grunngjeving er at spelarane har vist at dei ikkje ønskjer å stille til kampen.

– Det er ikkje ein trussel, men ei konstatering, sa DBUs talsmann Jakob Høyer før avgjerda var teken.

Det kan bety at dei blir diska frå kvalifiseringa. Danmark kom heilt til finalen under EM i sommar, og opna ogaå VM-kvalifiseringa med 6–1 over Ungarn i september. Den kampen gjekk jentene med på å spele i påvente av forhandlingar og ny avtale.

Om Danmark blir diska frå VM-kvaliken og dermed VM i 2019, mister dei også sjansen til å delta i OL i 2020.

– Eg trur fleire land kjem til å følgje Danmarks eksempel, seier SVTs ekspert Frida Østberg, sjølv tidlegare svensk landslagsspelar.

FIFAs reglar gir Danmark frist til torsdag kl 12 med å ombestemme seg, melder SVT. Først då er det endeleg kroken på døra for kampen fredag.

Det betyr at også spelarane trenar og førebur seg fram til siste frist. – Vi førebur os som om det blir kamp fredag klokka 18.15, seier leiaren i spelarforeninga Thomas Lindrup til DR.

Spelarane ønskjer ikkje å uttale seg til media enno.

Det er selt 8000 billettar til kampen.

Laster Twitter-innhold

Siste nytt

  • Nosa overstrålte Nusa – assist i debuten da Mechelen spilte 1-1 mot Brugge

    Petter Nosa Dahl debuterte for Mechelen etter overgangen tidligere i uka og leverte assist da laget greide 1-1 borte mot Brugge.

    Nosa Dahl ble leid ut fra Bodø/Glimt til gamleklubben KFUM Oslo før denne sesongen. Han gjorde stor suksess med seks mål og tre assist på 17 kamper, men denne uka solgte Glimt ham til belgiske Mechelen.

    20-åringen startet på benken i Brugge, men kom inn i det 62. minutt. Tre minutter senere leverte han assist til Patrick Pfluckes utligningsmål.

    Joaquin Seys hadde gitt Brugge ledelsen i det 51. minutt, men det ble bare uavgjort for hjemmelaget.

    Brugges norske landslagsspillere Antonio Nusa og Hugo Vetlesen startet begge. De ble byttet ut samtidig i det 80. minutt.

    (NTB)

    Eliteserien i fotball 2024: KFUM Oslo - Brann (0-0)
    Foto: Annika Byrde / NTB
  • Andreas Georgson ferdig som LSK-trener – får assistentrolle i Manchester United

    Svenske Andreas Georgson forlater Åråsen etter bare et halvt år som Lillestrøms hovedtrener. 42-åringen er ansatt som assistenttrener i Manchester United.

    Det opplyser Lillestrøm i egne mediekanaler. Assistenttrener Robin Asterhed overtar inntil videre som hovedtrener.

    Torsdag erfarte både Romerikes Blad og Nettavisen at Georgson var i samtaler med en ny klubb. Sistnevnte skrev senere på kvelden at det dreide seg om Manchester United.

    Ifølge Nettavisen behøvde den engelske storklubben bare å betale en klausul i Georgsons LSK-kontrakt. Den skal angivelig ha vært på rundt fire millioner kroner.

    Den svenske 42-åringen har en fortid i flere engelske klubber. Han har blant annet vært dødballtrener i Southampton, i tillegg til å ha roller i både Arsenal og Brentford.

    I februar forlot Manchester Uniteds dødballtrener Eric Ramsay klubben. (NTB)

    Eliteserien i fotball 2024: Molde - Lillestrøm (3-0)
    Foto: Marius Simensen / NTB
  • Nigerias basketballkvinner reiste 20 mil – fikk ikke plass på båten

    I regnværet under åpningsseremonien var det god plass på mange av båtene som fraktet OL-deltakere, men ikke for Nigerias basketballkvinner.

    Det nigerianske kvinnelaget hadde reist over 20 mil fra Lille, der gruppespillet avvikles, for å være med i åpningsseremonien.

    Vel framme ble de nektet å gå om bord i båten der Nigerias utøvere skulle være med.

    Årsaken var at båten var for full.

    Ifølge nyhetsbyrået AP var det en representant for Nigerias OL-komité som besluttet at det ikke var plass til basketballkvinnene. Skuffet måtte de reise tilbake til Lille.

    Nigeria var på samme båt som Niger og Norge. TV-bildene fra båten viste at det tilsynelatende var en del ledig plass om bord.

    Nigeria spiller sin første OL-kamp mandag mot Australia. (NTB)

    2P-7bT3AJRc
    Foto: AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal