NRK Meny
Normal

Lagerbäck om mulig Berge-overgang: – Ville forstått ham

Sevilla FC skal ha lagt inn et bud på 110 millioner kroner for Sander Berge. Landslagssjef Lars Lagerbäck tror 19-åringen har potensial til å passe nivået.

VM-kvalifisering fotball menn: Norge - Tsjekkia.

ATTRAKTIV: Sander Berge jaktes av Sevilla.

Foto: Jon Olav Nesvold / NTB scanpix

– Det er veldig vanskelig å spekulere. Han har et potensial som er positivt, og som antas å være der oppe. Det er alltid positivt å ta neste steg, men du må se på sin egen situasjon, sier Lagerbäck til NRK og legger til med et smil:

– Jeg ville forstått ham. Hvis jeg var på hans alder, skulle jeg gjerne flyttet til Sevilla. Det er en fantastisk by, om ikke annet.

Summen på 110 millioner kroner kan gjøre Berge til tidenes nest dyreste norske fotballspiller, etter Tore André Flos overgang til Rangers, på rundt 130 millioner, i 2000.

Lokale medier i Sevilla meldte søndag kveld at klubben setter inn en offensiv for å få tak i Berge. Etter rapportene vil dette være det tredje budet klubben har lagt inn på 19-åringen denne sommeren.

Landslagsfokus

VG skriver mandag at de kan bekrefte at Genk har mottatt budet fra Sevilla. Sander Berges agent, Mike Kjølø, ønsker ikke å kommentere saken.

VM kvalifisering for fotballandslaget.

VIKTIG MED SPILLETID: Lagerbäck mener det er viktig for Berge å tenke på spilletid.

Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix

– Sander har fokus på den kommende landslagssamlingen, skriver Kjølø i en SMS til NRK.

Berge er tatt ut i landslagstroppen som skal møte Aserbajdsjan og Tyskland den neste uken.

Lagerbäck liker ikke at flere av spillerne kan være innvolvert i overganger på tampen av vinduet.

– Det er aldri ideelt at man holder på med overganger på landslagssamlig. Sånn jeg kjenner Sander er han en veldig trygg person. Jeg både tror og håper at han har føttene på jorden og fokuserer på landskampene, sier Lagerbäck.

Kan bli eneste nordmann

Om overgangen gjennomføres vil Berge bli den eneste nordmannen i La Liga, som har dominert europeiske turneringer de siste årene. Sevilla har vunnet Europa League tre ganger de siste fire sesongene.

I år skal de spille i mesterligaen, hvor de er trukket i gruppe med blant annet Liverpool.

Unggutten fikk sitt definitive gjennombrudd etter overgangen fra Vålerenga til belgiske Genk i vinter, etter gode prestasjoner både i Europa League og i belgisk liga.

KRC Genk's Sander Berge

GJENNOMBRUDD: I Genk har nordmannen fått sitt store gjennombrudd.

Foto: Francois Lenoir / Reuters

– Når spillerne spør meg, så ber jeg dem alltid gjøre en så realistisk vurdering som mulig. Jo yngre de er, jo viktigere er det at de tenker på spilletid, sier Lagerbäck om den mulige overgangen.

Avslått flere bud

Sevilla ser på Berge som en mulig erstatter for Steven N'Zonzi, som har ønsket seg vekk fra klubben i sommer. Han var også utelatt fra kamptroppen til Sevilla denne helgen.

Ifølge El Desmarque Sevilla beror overgangen på om N'Zonzi blir værende eller ikke.

Genk har avslått alle bud som har kommet inn på nordmannen i sommer, og klubben virker lite villige til å selge. Tidligere i sommer uttalte Genks sportsdirektør at de ikke er åpne for å selge Berge i dette overgangsvinduet.

Ifølge rapportene i Spania håper Sevilla at dette budet skal overtale den belgiske klubben.

Siste nytt

 • Modrić VMs beste spiller

  Luka Modrić tapte VM-finalen, men vant prisen som mesterskapets beste spiller. Eden Hazard ble nummer to, og Antoine Griezmann ble nummer tre.

  World Cup - Final - France v Croatia
  Foto: Kai Pfaffenbach / Reuters
 • Mbappé kåret til beste unge spiller

  Kylian Mbappé fikk prisen som VMs beste unge spiller. 19-åringen vinner prisen etter fire scoringer i mesterskapet for verdensmester Frankrike. Den siste kom i finalen, da han satte inn 4-1-scoringen.

  Mbappe
  Foto: Alexander Nemenov / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal