Rytterne skal over syv kategoriserte stigninger. Tre av dem er såkalte HC-stigninger - de mest krevende på hele touren.
– Noen påstår det er den hardeste etappen noensinne. De skal opp totalt 4 600 høydemeter, forteller Johan Kaggestad under TV 2s sending fra Frankrike.
Tre brutale stigninger
I løpet av 181,5 kilometer skal feltet klatre opp de utenforkategoriserte fjellene Col de la Biche (1 316 moh), Grand Colombier (1 501 moh) og Mont du Chat (1 504 moh). Det er første gang siden 2011 at det er de bestiger tre fjell utenfor kategori.
De to førstnevnte kommer rett etter hverandre. I løpet av 40 kilometer skal de totalt klatre 2000 høydemeter fordelt på de to stigningene. Grand Colombier er det mest brutale av dem med et parti der stigningen er på 22 prosent.
Over dobbelt så hardt som maraton
I henhold til tidsplanen skal rytterne tilbringe i underkant av seks timer på sykkelsetet. På den tiden forbrenner de opp mot 7500 kalorier. Til sammenligning viser amerikanske studier at du forbrenner rundt 3000 kalorier ved å løpe maraton - under halvparten.
Mat er én ting, på vei opp fjellsiden i Tour de France siler svetten av rytterne.
I de snaue seks timene på sykkelen bør de drikke en liter vann eller sportsdrikk i timen. Totalt bør væskeinntaket være på rundt ti liter per dag.
– Det er avgjørende for rytterne å opprettholde væskebalansen i kroppen. I fjellene kan de miste rundt en liter væske i timen, sier ernæringsekspert Emma Barraclough til cyclingweekly.
- Husker du denne?