– Gjelland landslagstrener i Tsjekkia

Suksesstreneren Egil Gjelland er ansatt som Tsjekkias neste landslagstrener i skiskyting. Det melder tsjekkiske medier tirsdag.

Egil Gjelland

TRENER: Egil Gjelland.

Foto: Charlotte Haarvik Sanden / NRK

Ifølge Radio Praha har forbundet ansatt Gjelland som hovedtrener for det tsjekkiske landslaget etter at den tidligere treneren, Ondrej Rybar, gikk over til rollen som sportsdirektør.

Gjelland vil ikke kommentere saken for øyeblikket.

Radio Praha kan også fortelle at Katerina Emmons blir med Gjelland, som skytetrener. Hun har tidligere vunnet OL-gull i 10 meter luftgevær i Athen.

Sterk misnøye

Det har vært sterk misnøye i norsk skiskyting etter at forbundet ansatte fire nye elitelandslagstrenerne, hvor ingen av dem har bakgrunn fra norsk skiskyting.

Etter det NRK erfarer skal flere av skiskytterkvinnene ha ønsket seg nettopp Gjelland og Ole Einar Bjørndalens bror, Dag Bjørndalen, som nye trenere.

Men forbundet valgte å ansette Patrick Oberegger og Sverre Waaler Kaas.

Gjelland var fra 2014 til 2016 landslagstrener for menn elite i Norges Skiskytterforbund. Inntil 2014 var han også landslagstrener for kvinnene.

Siste nytt

 • Tyskland slo Nederland i EM-kvalik

  Tyskland vant 3-2 over Nederland i EM-kvalifiseringen søndag. Gjestene ledet 2-0 til pause i Amsterdam, men i den andre omgangen scoret Nederland to ganger. Det gikk mot poengdeling, men ett minutt før slutt ble Nico Schulz matchvinner for Tyskland.

  Nico Schulz og lagkameratene feirer etter Tysklands 3-2-scoring mot Nederland
  Foto: Emmanuel Dunand / AFP
 • NM-gull til Kristoffersen

  Henrik Kristoffersen lå på en tredjeplass før den finaleomgangen i Hemsedal, men kjørte seg opp og tok NM-gullet. Leif Kristian Nestvold-Haugen tok sølvet og Max Røiseland tok bronsen.

  AFP_1EQ832
  Foto: JAVIER SORIANO

Sendeplan

Kl. Program Kanal