Mowinckel fra pallen til 13. plass

Ragnhild Mowinckel lå på tredjeplass etter den første omgangen i storslalåm-rennet i Lienz torsdag, men klarte ikke å følge opp i den andre omgangen.

Den norske alpinisten tapte tid hele veien i finaleomgangen. Med dårligst 2. omgang av samtlige som kom seg til mål, endte Mowinckel til slutt på 13. plass. Hun ble likevel beste nordmann.

Amerikanske Mikaela Shiffrin vant rennet, 38 hundredeler foran italienske Federica Brignone.

Mowinckel

• Mageplask for Brann: Slått ut av cupen

Minnene til Brann fra Levanger er ikke spesielt gode. I 2015 tapte de 1-4 i Levanger, i det som ble Rikard Norlings siste kamp som Brann-trener.

Onsdag ble det en ny nedtur for Brann i Levanger, Arne Gunnes sendte Levanger i ledelsen etter syv minutter og det ble også kampens eneste mål.

Brann hadde flere store sjanser i løpet av kampen, men scoringen kom aldri og dermed er Brann slått ut.

– Du må se på hva Brann selv kommer med. De topper laget sitt inn mot denne kampen. Vi gjør noen justeringer. Det er en kjempestor skalp for meg, sier spillende assistenttrener i Levanger, Jo Sondre Aas til NRK.

Branns midtstopper Fredrik Pallesen Knudsen var skuffet etter kampen.

– Vi håndterer rett og slett ikke kampbildet godt nok. Vi skaper for lite sjanser. Vi har for lite tempo i ballen. I tillegg slipper vi inn et mål ut av nesten ingenting. Da blir det vanskelig, sier Knudsen.

Knut Høibraaten, kjent fra Ballspark i Bergens Tidende, var klar i talen på Branns vegne etter kampslutt.

– Det er det verste resultatet de har hatt på to-tre år. Det er en slags skandale, vil jeg si, sier han til NRK.

Levanger
  • Rosenborg senket av egen spiller – Aga sendte Fredrikstad videre i cupen

Oscar Aga (23) ble matchvinner på overtid da Fredrikstad vant 1-0 over Rosenborg i cupens tredje runde.

Aga er utlånt fra Rosenborg til Fredrikstad og gjorde livet svært surt for trønderne onsdag. Han dukket opp på bakerste stolpe og banket ballen i mål. 23-åringen la ingenting mellom i feiringen av målet mot gamle lagkamerater. Innlegget kom fra Ludvig Begby.

RBK presset på for utligning de siste minuttene, men de fikk ikke ballen i mål. Helt på tampen headet Ole Sæter i tverrliggeren for trønderne.

Aga ble hentet til Rosenborg fra svenske Elfsborg for et drøyt år siden. Han ble i fjor sommer utlånt til Fredrikstad på en avtale ut året og returnerte til Østfold foran inneværende sesong.

Rosenborg har sammen med Odd flest cuptitler med tolv. Trønderne ble sist mester i 2018. Fredrikstad står med elleve der den siste triumfen kom i 2006. (NTB)

Aga
  • Svensk cupfinale i fotball avbrutt etter at supportere ødela sikkerhetsnett

Spillerne i den svenske cupfinalen i fotball mellom Malmö og Djurgården måtte forlate banen underveis i annen omgang etter at fans hadde ramponert sikkerhetsnettet.

Kampen ble stanset etter rundt et kvarters spill i annen omgang. Da var oppgjøret fortsatt målløst.

Det aktuelle sikkerhetsnettet hang foran Djurgårdens fans. Gjenstander som ble kastet mot banen, skal ha vært årsaken til at nettet gikk i stykker og fikk flere hull.

Kampen ble gjenopptatt etter et drøyt kvarter.

Før nettet gikk i stykker var det allerede høy temperatur i kampen. Djurgårdens trener Kim Bergstrand raste i pausen over at ikke eget lag hadde fått et straffespark.

– Det blir problemer så fort vi får en corner, faste situasjoner, da bryter de oss i bakken. Det er straffe hver eneste gang, og vi får heller gult kort, det hadde vært gøy om dommerne dømte etter regelboken. Det er umulig å score når man holdes så hardt, det er faktisk pinlig, sa Bergstrand til SVT.

Tidlig i andre omgang ropte Djurgården på en ny straffe da Gustav Wikheim gikk i bakken i duell med Malmös Gabriel Busanello. Heller ikke da ble ønsket innvilget av dommer Adam Ladebäck.

Erik Botheim og Lasse Berg Johnsen er del av Malmös startoppstilling, mens Gustav Wikheim og Tobias Gulliksen spiller for Djurgården. (NTB)