Hopp til innhold
FIS Alpine Ski World Cup - Men's Downhill
Foto: DENIS BALIBOUSE / Reuters

Alpint, kvinner

Oppsummert

 • Her får du oppdateringer fra alpinkvinnenes sesong.
 • Mowinckel tok ny pallplass – super-G-kula glapp

  Ragnhild Mowinckel kjørte et sterkt super-G-renn, men seieren glapp etter et tøft midtparti i Andorra. Likevel ble det altså et imponerende resultat i sesongens siste verdenscuprenn da hun tok tredjeplassen i Soldeu.

  – Jeg prøvde mitt beste. Det var litt mer nerver og jeg var litt mer fjern. Samtidig så er dette bare et skirenn, det er ikke verdens undergang å ikke få det til, sier Mowinckel til Viaplay.

  – Jeg er fornøyd uansett hvordan det går, sier hun videre.

  Med dagens resultat ender Mowinckel som nummer tre i super-G-sammendraget. Hun hadde mulighet til å gå til topps, men da var hun avhengig av å enten vinne dagens renn eller at konkurrentene lå langt bak henne.

  Kajsa Vickhoff Lie var det andre norske innslaget. Hun kjørte meget bra på toppen, men fikk det tøffere i et mer svingete parti.

  Vinneren av utforrennet i Kvitfjell ble til slutt nummer ni i Andorra.

  Ragnhild Mowinckel
  Foto: LIONEL BONAVENTURE / AFP
 • Pallen glapp for Westhoff og Mårstøl i europacupfinalen i slalåm

  Bianca Bakke Westhoff og Andrine Mårstøl lå godt an etter første omgang, men klarte ikke å forsvare sine plasseringer i 2. omgang av europacupfinalen i slalåm.

  Mårstøl fra Nordfjordeid var nummer to foran finaleomgangen og hadde 0,16 sekunder opp til ledende Marie Lamure fra Frankrike. I annenomgangen fikk hun ikke full klaff og falt tilbake til femteplass, 0,64 sekunder bak Lamure som vant.

  Bianca Bakke Westhoff hadde tredjeplassen etter den første omgangen, men heller ikke hun fikk klaff da det skulle avgjøres. Dermed ble det fjerdeplass, 0,59 sekunder bak vinneren.

  Westhoff var bare 1/100 sekund unna tredjeplassen til Melaine Meillard fra Sveits.

  Nicole Good, også hun fra Sveits, ble nummer to.

  Mariel Kufaas kjørte inn til 24.-plass.

  (©NTB)

  Bianca Bakke Westhoff
  Foto: Annika Byrde / NTB
 • Shiffrin signerte avtale med ny trener

  Karin Harjo blir alpinstjernen Mikaela Shiffrins nye trener, det bekrefter det amerikanske skiforbundet i en uttalelse mandag. Shiffrin brøt samarbeidet med sin mangeårige trener Mike Day under alpin-VM, men nå er altså en ny trener på plass.

  – Gjennom en stor del av karrieren min har jeg fått jobbe med Karin, med utgangspunkt i hennes roller rundt kvinnenes teknikklag og deretter fartslaget de siste årene. Jeg har vært vitne til hennes eksepsjonelle arbeidsmoral, hennes evne til å jobbe godt med andre trenere, og viktigst av alt hennes dedikasjon til utøverne, sier Shiffrin i pressemeldingen.

  Shiffrin avslutter sesongen med verdenscupfinale i Soldeu, Andorra, denne uken. Hun har allerede vunnet sammenlagtcupen, storslalåmcupen og slalåmcupen.

  Mikaela Shiffrin
  Foto: Lars Thomas Nordby / NRK
 • Norsk skuffelse i snøkaos

  Både Ragnhild Mowinckel og Kajsa Vickhoff Lie fikk det tøft da snøen plutselig lavet ned på Kvitfjell. De norske alpinistene hadde henholdsvis startnummer 10 og 17.

  På den tiden oppstod et voldsomt snøvær, noe som påvirket deres plassering.

  Bedre forhold fikk en østerriksk trio, som tapetserte pallen. Nina Ortlieb stakk av med seieren, og ble etterfulgt av Stephanie Venier og Franziska Gritsch.

  På grunn av at snøværet lettet etter hvert, var det en stor fordel med sent startnummer. Det utnyttet altså den østerrikske trioen.

  – Hva er det som skjer? kommenterte TV 2s ekspert Nina Haver-Løseth underveis.

  Mowinckel ble til slutt nummer 15, mens Lie måtte nøye seg med 18. plass.

  – Det er nærme, men dessverre var jeg på feil side av marginene. Det lugget så det synger etter på toppen, så det blir vanskeligere og vanskeligere å kjøre fort der, sa Mowinckel til TV 2.

  – Det er et litt rart renn i dag. Plutselig endret været seg og snøen kom. Men Goggia tok ledelsen, så det er ikke noe å klage på, sa Lie.

  Lørdag var imidlertid langt bedre for Lies del, der hun tok sin første verdenscupseier i utforrennet. Pallen glapp for Mowinckel i alle tre rennene på Kvitfjell.

  Mikaela Shiffrin fikk også vanskelige forhold, og havnet på 7. plass.

  World cup alpint Kvitfjell
  Foto: Geir Olsen / NTB
 • Alpinistene skuffet på hjemmebane: – Glemte å kjøre på ski

  Det ble ingen norsk jubel i Kvitfjell under dagens super-G. Ragnhild Mowinckel og Kajsa Vickhoff Lie var de store hjemmehåpene, men klarte ikke nå lenger enn en 14.- plass og 19.- plass.

  – Det er selvfølgelig kjipt. Jeg kjører bra på toppen, men må skjerpe meg her nede. Jeg glemte å kjøre litt på ski egentlig når det ble litt røffere forhold, forteller Lie til NRK etter rennet.

  Mikaela Shiffrin klarte heller ikke å tangere Ingemar Stenmarks rekord med 86 verdenscupseiere. Det venter likevel to nye sjanser for alpinstjerna lørdag og søndag.

  – Det er så mange som snakker om rekorden og om det skjer i dag eller i morgen. Jeg har det perspektivet at det kanskje ikke skjer denne sesongen. Så jeg prøver å bare ta dag for dag og steg for steg, sier Shiffrin til NRK.

  Østerrikske Cornelia Hütter var raskest med bare ett hundredels sekund foran italienske Elena Curtoni. Sveitsiske Lara Gut-Behrami kom på en 3.-plass.

  Dette var den 30. utgaven av verdenscup på Kvitfjell. Kvinnene har ikke konkurrert der siden 2003.

  Norway Alpine Skiing World Cup
  Foto: Marco Trovati / AP

Sportsnyheter

John Arne Riise fikk muligheten på straffe.

John Arne Riise fikk strekk – så scoret han i comebacket

Etter seks år som fotballpensjonist, er Liverpool-legenden med den fryktinngytende venstrefoten tilbake som spiller. Nå på norsk nivå seks.

Siste nytt

 • Sandvolleyball: Norsk finaleseier i nasjonscupen

  Norge vant herrefinalen i kvalifiseringsturneringen i den europeiske nasjonscupen i sandvolleyball torsdag. Det skjedde på hjemmebane i Lillesand.

  Finalen ble spilt mot England som best av tre kamper. Hendrik Mol og Mathias Berntsen åpnet med å slå Frederick Bialokoz/Issa Batrane 2-1 i sett (18-21, 21-19, 15-11).

  Samme spenning ble det ikke med medaljegrossistene Anders Mol og Christian Sørum i aksjon. De tok seg enkelt av Javier Bello/Joaquin Bello med 21-10, 21-16.

  I kvinnefinalen ble det norske 0-2-tap i begge kampene mot Tyskland. Kristine Larsdatter Garder og Ingrid Lunde røk 22-24, 18-21 for Laura Ludwig/Louisa Lippmann, mens Sunniva Helland-Hansen og Emilie Olimstad spilte 17-21, 19-21 i møtet med Svenja Müller/Cinja Tillmann. (NTB)

  EM Sandvolleyball i München 2022
  Foto: Lise Åserud / NTB
 • Reistads scoringsshow hjalp Esbjerg til sluttspillgull

  Henny Reistad var skarpest foran mål da Esbjerg banket tittelforsvarer Odense 34-21 og vant det danske sluttspillet i håndball.

  Uavgjort ville vært nok for Esbjerg etter en knepen borteseier i første finalekamp, men i egen hall ville laget ha en skikkelig fest. Det gikk hardt ut over Odense.

  Reistad hamret inn åtte av vertenes mål, og det var doblet så mange som neste spiller på toppscorerlista. Esbjerg gikk til pause med 18-12-ledelse.

  Som vanlig var det Esbjergs norske kontingent som markerte seg offensivt. I tillegg til Reistad scoret også Nora Mørk (4), Vilde Ingstad (4), Kristine Breistøl (3), Marit Røsberg Jacobsen (3) og Sanna Solberg-Isaksen (1).

  Odense hadde også norske bidrag med tre mål fra både Maren Aardahl og Tonje Løseth. (NTB)

  EHF FINAL4 2023 Kvinner: FTC-Rail Cargo Hungaria - Team Esbjerg
  Foto: Beate Oma Dahle / NTB
 • Tsjekkisk sensasjon til finale i Roland-Garros – full kollaps for verdenstoeren

  Karolina Muchova slo til med et dramatisk comeback og booket finaleplass i Roland-Garros. Hun avverget en matchball i møtet med Aryna Sabalenka.

  Alt lå til rette for Sabalenka i tredje sett. Belaruseren ledet 5-2 og var ett poeng unna finalen i Paris, men lot sjansen glippe. Det skulle koste verdenstoeren dyrt.

  Muchova kom mesterlig tilbake og dunket inn to vellykkede bruddballer. Tsjekkeren servet så nådeløst hjem seieren i en kamp som endte 7-6 (7-5), 6-7 (5-7), 7-5.

  For første gang er hun finaleklar i en Grand Slam-turnering. (NTB)

  APTOPIX France Tennis French Open
  Foto: Christophe Ena / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Sport
Spiller nå
NRK forklarer: Rasismeskandalen i Spania 02:41
Neste