Hopp til innhold
Mowinckel

Alpint, kvinner

Oppsummert

 • Lørdag 10.45: Verdenscup, utfor , kvinner
 • Zauchensee, Østerrik
 • Norske utøvere: Ragnhild Mowinckel
 • Holtmann jakter på karrierebeste i Åre-slalåm

  Mina Fürst Holtmann er nummer ti etter første omgang i lørdagens verdenscupslalåm i Sverige. Hun er 69 hundredels sekund bak teten.

  Med god flyt i finalemgangen kan Holtmann håpe på et pent byks oppover resultatlistene. I slalåm har hun en 7.-plass som beste verdenscupresultat.

  Bærum-alpinisten kjørte seg inn i topp ti fra startnummer 21.

  Lena Dürr fra Tyskland leder rennet i Åre. Hun var første startende i bakken og har en luke på åtte hundredeler til den tsjekkiske favoritten Petra Vlhova, som i vinter har vunnet hele fem slalåmrenn i verdenscupen, skriver NTB.

  VM i alpint 2021, Cortina
  Foto: Torstein Bøe / NTB
 • Overlegent sveitsisk gull i kombinasjonen

  Wendy Holdener hadde ledelsen da lagvenninne Michelle Gisin sto på toppen i kombinasjonen for kvinner torsdag morgen.

  Men Gisin danset seg ned portene i slalåmdelen og var overlegen i mål. Med over sekundet ned til Holdener tok Gisin gullet foran lagvenninnen og italienske Federica Brignone.

  Alpine Skiing - Women's Alpine Combined Slalom
  Foto: DENIS BALIBOUSE / Reuters
 • Goggia skadet kneet i fall - håper å rekke OL

  Den italienske alpinstjernen Sofia Goggia pådro seg skader i kneet i det stygge fallet under søndagens super-G. Italieneren har forstuet det venstre kneet og skadet korsbåndet hun opererte i 2013, i tillegg til at hun også har pådratt seg et lite brudd i leggbeinet og en seneskade.

  I en pressemelding fra FIS står det at hun starter rehabiliteringen allerede mandag, og at hun tar sikte på å rekke utforrennet i OL i Beijing 15. februar. Goggia er en av de store gullfavorittene til lekene i Kina.

  Italy Alpine Skiing World Cup
  Foto: Gabriele Facciotti / AP
 • Pallen glapp for Kilde i Kitzbühel

  Aleksander Aamodt Kilde hadde ikke sjans mot de sveitsiske utforkjempene under søndagens renn i Kitzbühel. Nordmannen var i mål hele 1,23 sekunder bak Beat Feuz som vant rennet. Det holdt til en sjetteplass.

  – Det ble dessverre ikke noen reprise fra fredagen, mens Kitzbühel er vanskelig å vinne. Sveitserne er i en egen liga i dag. Feuz er en villmann, sa Kilde til NRK.

  Feuz' landsmann Marco Odermatt ble nummer to og østerrikske Daniel Hemetsberger tok tredjeplassen.

  Men til tross for at Kilde ikke klarte topplasseringen på søndagens renn, så forsvarte han ledelsen i utforcupen. Dette var også det siste fartsrennet før OL i Beijing, der Kilde er en av de store favorittene. Selv om pallen glapp, var Kilde glad for at han kom seg helskinnet igjennom Kitzbühel-helgen.

  – Jeg er veldig fornøyd å være gjennom Kitzbühel to ganger uten å skade meg, sa han.

  Henrik Røa var andre nordmann på start i utforrennet. Han slet med å holde farten oppe og endte 5,32 sekunder bak Feuz. Det holdt til en 44.-plass, sist av de som fullførte rennet.

  Aleksander Aamodt Kilde i Kitzbühel, 23. januar 2022.
  Foto: GEORG HOCHMUTH / AFP
 • Mowinckel på syvendeplass i super-G

  Ragnhild Mowinckel nådde ikke opp på pallen i super-G-rennet i Cortina. Den norske alpinisten endte til slutt som nummer syv, som er hennes andre topp 10-plassering på to dager. Italienske Elena Curtoni vant rennet, med ni hundredeler med til østerrikske Tamara Tippler.

  Rennet ble også preget av et dramatisk fall. En av storfavorittene før OL, Sofia Goggia, gikk nesten ut i spagat før hun ble kastet ut i et stygt fall. Italieneren kjørte ned for egen maskin, men hun dro rett til legeteltet da hun kom ned. Det har foreløpig ikke kommet noen oppdatering på skadesituasjonen hennes.

  Rennet er ikke ferdig, men de antatt beste har kjørt.

  Italy Alpine Skiing World Cup
  Foto: Gabriele Facciotti / AP

Skrekkfall for Lie – har fått bekreftet brudd i leggen

Siste nytt

 • Xavi taus om Lewandowski

  Barcelona-trener Xavi Hernández ønsker ikke å snakke om en mulig overgang for Robert Lewandowski fra Bayern München til den spanske storklubben.

  – Jeg kan ikke bekrefte Lewandowski eller noen andre navn. Selvfølgelig jobber vi hardt, og det er åpenbart at vi trenger å forbedre oss, sa Xavi på en pressekonferanse i Sydney.

  I den australske byen skal hans lag spille kamp mot et lag med sesongens beste spillere i den australske toppdivisjonen.

  – Det handler om tid. Det er ikke riktig øyeblikk ennå, sa Xavi når det kom til å kunngjøre nye spillere.

  Australia Soccer Barcelona
  Foto: Rick Rycroft / AP
 • Tampa Bay Lightning til semifinale

  Ishockeylaget Tampa Bay Lightning jakter på tredje strake Stanley Cup-tittel. Natt til tirsdag ble laget klar for semifinale etter fire strake seirer.

  Florida Panthers ble slått 2-0. Patrick Maroon satte inn 1-0 i tredje periode før Ondrej Palat avgjorde da han satte pucken i tomt bur på tampen.

  Panthers Lightning Hockey
  Foto: Chris O'Meara / AP
 • Chelsea-sal kan bli godkjent tysdag

  Dei siste og avgjerande godkjenningane rundt salet av den engelske fotballklubben Chelsea kan kome på plass allereie tysdag, ifølge fleire britiske medium.

  Både Daily Mail og BBC melder måndag kveld at den britiske regjeringa kan godkjenne oppkjøpet i løpet av 24 timar.

  Det blir sagt vidare at portugisiske styresmakter også har måtta godkjenne handelen, all den tid Chelsea-eigar Roman Abramovitsj også har portugisisk pass. Det skal ha bidratt til at prosessen har trekt ut i tid.

  Det er eit konsortium leidd av amerikanske Todd Boehly som blir London-klubbens nye eigarar. Avtalen som er inngått skal vere verdt 4 milliardar pund – tett oppunder 50 milliardar kroner – har The Telegraph og andre medium tidlegare meldt.

  Chelsea
  Foto: Frank Augstein / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Spilleliste med 39 klipp
Sport
Spiller nå
Haalands karriere fra A til NÅ 03:44
Neste