Hopp til innhold
FIS Alpine Ski World Cup - Men's Downhill
Foto: DENIS BALIBOUSE / Reuters

Alpint, kvinner

Oppsummert

  • Her får du oppdateringer fra alpinkvinnenes sesong.
  • Stjernesund på skuddhold før andre omgang i storslalåm

    I Mikaela Shiffrin, Ptra Vlhova og Sofia Goggias fravær, lå alt til rette for at de norske kvinnene kunne hevde seg i toppen i storslalåmen i Soldeu.

    Det ble en jevn første omgang, og Thea Louise Stjernesund og Ragnhild Mowinckel la et godt grunnlag før andre omgangen på 1700 meters høyde.

    Stjernesund ligger på en foreløpig fjerdeplass kun 0,19 bak Marta Bassino, som leder rennet. Mowinckel er nummer sju, 0,50 bak italieneren. Begge kan kjempe om pallen i andre omgang.

    Mina Fürst Holtmann var uheldig og mistet den ene staven halvveis ned i bakken. Hun gjennomfører likevel rennet med en brukbar tid, 0,82 bak og en foreløpig 11.-plass.

    Det så lenge veldig bra ut for Kajsa Vickhoff Lie, men hun tapte mye på slutten. I sitt tredje storslalåmrenn er hun foreløpig nummer 15.

    Kristin Lysdahl klarte også akkurat målet om å kvalifisere seg til andre omgang.

    Omgangen pågår fortsatt, men de antatt beste har kjørt.

     Thea Louise Stjernesund andorra 10.02.20224
    Foto: AFP
  • Shiffrin leder etter superomgang – de norske slet i Lienz

    Mikaela Shiffrin leder slalåmrennet i østerrikske Lienz og er på full fart mot en ny verdenscupseier. De norske hadde ingen god dag i Østerrike.

    Shiffrin vant torsdagens storslalåmrenn i Lienz, og dagen derpå fortsatte hun i samme spor selv om avstanden mellom portene var kortere.

    Fra startnummer sju dundret kjæresten til Aleksander Aamodt Kilde ned traseen og tok ledelsen med 1,14 sekunder foran en annen amerikansk løper, Paula Moltzan.

    – Hun får det til å se så enkelt ut, utbrøt NRK-kommentator Carl Andreas Wold etter oppvisningen.

    Svenske Anna Swenn-Larsson fulgte på tredjeplass. Hun var slått med ytterligere 18 hundredeler av Shiffrin.

    Mina Fürst Holtmann og Thea Louise Stjernesund var de to norske jentene med tidlig startnummer i første omgang i Lienz. Holtmann kjørte ut midtveis i løypa, men Stjernesund i mål var slått med formidable 3,63 av Shiffrin.

    (©NTB)

    FIS Alpine Ski World Cup, Michaela Shiffrin
    Foto: TT NEWS AGENCY / Reuters
  • Mowinckel fra pallen til 13. plass

    Ragnhild Mowinckel lå på tredjeplass etter den første omgangen i storslalåm-rennet i Lienz torsdag, men klarte ikke å følge opp i den andre omgangen.

    Den norske alpinisten tapte tid hele veien i finaleomgangen. Med dårligst 2. omgang av samtlige som kom seg til mål, endte Mowinckel til slutt på 13. plass. Hun ble likevel beste nordmann.

    Amerikanske Mikaela Shiffrin vant rennet, 38 hundredeler foran italienske Federica Brignone.

    Mowinckel
    Foto: Pier Marco Tacca / AP
  • Etterlengtet opptur for Kajsa Vickhoff Lie

    Norske Kajsa Vickhoff Lie var veldig rask i kvinnene sitt super-G-renn fra Val-d’Isère søndag.

    Hun tok en sterk andreplass med tiden 1:22.02. Italienske Federica Brignone stakk av med seiren med tiden 1:21:58.

    – Fantastisk kjøring! For en opptur. Vi har hørt ryktene om at hun har vært rask på trening. Nå får jeg frysninger, ble det ropt fra kommentatorbua til Viaplay.

    25-åringen selv var veldig fornøyd med andreplassen.

    – Det var helt fantastisk. Det har startet litt trått denne sesongen her, så det var deilig å komme med en plan i dag og virkelig gjennomføre. Stole på seg selv og instinktene og bare kjøre på det egentlig, så veldig deilig å avslutte med det før jul, sier Vickhoff Lie til NRK.

    – Det har gått bra på trening så jeg visste at jeg hadde det i meg. Det har bare vært vanskelig å få frem det siste lille på renndag.

    Plasseringen er klar sesongbeste for 25-åringen. Hun har ikke vært innenfor topp ti så langt i sesongen. Nå bærer det hjem til jul før fartssesongen fortsetter på nyåret:

    – Det blir hjem til familien og spise litt ribbe. Fett er fart, som man sier. Og så hvile litt. Det er viktig å få hvilt litt nå og brukt muligheten man har, for det er veldig mye som skjer etter jul, sier Lie.

    Ragnhild Mowinckel traff ikke like godt og havnet tidlig et stykke bak ledertiden. Hun endte på 12.plass.

    Neste fartsrenn for kvinnene er i østerrikske Zauchensee 12.-14. januar, med både super-G og utfor. (NRK/NTB)

  • Vickhoff Lie beste norske i kvinnenes utfor

    Kajsa Vickhoff Lie ble beste norske med sin 12. plass i utforen Val-d'Isère. Ragnhild Mowinckel endte på en 14. plass.

    Vickhoff Lie var i mål 1,16 sekunder bak sveitsiske Jasmine Flury som stakk av med seieren, 22 hundredeler foran Joana Hählen på 2. plass. Cornelia Hütter tok den siste pallplassen, 24 hundredeler bak Flury.

    Rennet ble stoppet en liten periode etter at Stefanie Fleckenstein trynet da hun kjørte i mål, og ble liggende igjen i målområdet med tilsynelatende store smerter.

    Kajsa Vickhoff Lie
    Foto: AP

Siste nytt

  • Fire argentinske fotballspillere arrestert for voldtekt

    Fire profesjonelle fotballspillere i Argentina ble mandag pågrepet for å ha voldtatt en kvinnelig sportsjournalist på et hotellrom tidligere denne måneden. Den 24-år gamle kvinnen sier hun ble med på et hotellrom med en av dem, sovnet, og ble voldtatt, melder AFP.

    Toppklubben Velez Sarsfield har suspendert de fire og satt i gang en intern etterforskning.

  • Tidligere Brann-profil dropper skjebnekamper – nå beklager han til lagkameratene

    Tidligere Brann-spiller Robert Taylor skapte irritasjon da han takket nei til å spille for Finland i torsdagens EM-skjebnekamp mot Wales. Nå forklarer han seg.

    Taylor, som også har en fortid i Tromsø, spiller til daglig sammen med superstjernen Lionel Messi i Inter Miami.

    Kampen mot Wales er semifinale i omspillet i nasjonsligaen.

    – Jeg har stor tro på at Finland i disse svært viktige kampene trenger spillere som er hundre prosent i form, slik at vi forhåpentligvis kan sikre oss en plass i EM. Det hadde vært egoistisk av meg å ta denne muligheten fra en annen spiller, skriver Taylor på Instagram.

    – Fordi dette var en svært vanskelig avgjørelse å ta, tok det lengre tid enn forventet å komme fram til denne løsningen. Jeg vet at det har satt laget i en utfordrende situasjon, så jeg vil be om unnskyldning til lagkameratene og trenerne mine, legger han til. (NTB)

    Taylor
    Foto: AP
  • Konow med sammenlagtseier i verdencupen i telemark

    Kaja Bjørnstad Konow tok sammenlagtseieren i øvelsen klassisk distanse i verdenscupen i telemark mandag.

    Det var Konows første sammenlagtseier i verdenscupen.

    Den norske profilen tok annenplassen i mandagens avslutningsrenn i franske Pra Loup. Det holdt til å ta verdenscupkula hjem til Norge.

    Konow vant med 30 poeng ned til franske Augustine Carliez, og hadde 76 poeng til en annen fransk løper, Laly Chaucheprat, på tredjeplassen.

    Gøril Strøm Eriksen sørget for en god norsk dag mandag med tredjeplass i avslutningsrennet.

    På herresiden er Trym Nygaard Løken tilbake for fullt i verdenscupen. Han tok seieren i herrenes renn og var 1,9 sekunder foran franskmannen Elie Nabot.

    Jacob Alveberg kjørte inn til femteplass. (NTB)

    Kaja Bjørnstad Konow
    Foto: Stian Lysberg Solum / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal