Hopp til innhold

Nadal slått av amerikaner – ute av US Open

Rafael Nadal ble mandag slått ut av åttedelsfinalen i US Open i tennis av amerikaneren Frances Tiafoe,

Dermed er Nadals drøm om nok en Grand Slam-tittel knust. Spanjolen har fra før i år vunnet Australian Open og French Open, men måtte trekke seg fra Wimbledon på grunn av en skade. Tiafoes seier setter punktum for Nadals seiersrekke på 22 kamper.

– Jeg spilte en dårlig kamp. Han spilte en bra. Jeg lyktes ikke med å opprettholde et høyt tennisnivå, sa Nadal etter nederlaget.

– Jeg vet ikke hva jeg skal si. Jeg kan ikke tro det. Han (Nadal) er en av de største gjennom tidene, sa Tiafoe.

24-åringen Tiafoe, som er ranket som nummer 22 i verden, vant med settsifrene 6-4, 4-6, 6–4 og 6–3 i den fjerde rundet i US Open. Det er andre gang i hans karriere at han kommer til kvartfinalen. (NTB)

Rafael Nadal
Foto: KENA BETANCUR / AFP

Siste nytt

  • Magnus Carlsen skapte full forvirring i Norway Chess – mattrøbbel skal være årsaken

    Sjakkstjernen Magnus Carlsen tok en overraskende lang pause fra brettet under partiet mot verdensmester Ding Liren i Norway Chess mandag. Det skapte uro og bekymring.

    Carlsen holdt nemlig på å komme for sent til åpningsseremonien av turneringen i Stavanger. Han skal ifølge TV 2 ha sittet på restaurant da han i hui og hast måtte forlate matbordet og komme seg til spillearenaen.

    Etter at partiet mot Ding Liren var kommet i gang, forsvant så Carlsen i om lag 12-13 minutter.

    – Han har slitt litt med tiden i dag. Spekulasjonen, og det vi tror, er at han har satt seg ned for å spise. Han har en skjerm som han kan se på mens han spiser, sa reporter Sverre Krogh Sundbø på TV 2s sending.

    Han la videre til at Carlsen skal ha fått maten han ikke rakk å spise på retauranten levert til spillelokalet i Stavanger.

    Carlsen starter turneringen med svarte brikker mot kineseren som i fjor ble verdensmester for første gang. Carlsen hadde før det vært mester i ti år sammenhengende, men takket nei til å stille opp i VM-kampen.

    Alle seks deltakere skal møte hverandre to ganger. Carlsen spiller mot Hikaru Nakamura (USA) med hvite brikker tirsdag. Carlsen sto med fire strake turneringstitler før Nakamura vant i fjor.

    Langsjakkdelen avsluttes 7. juni.

    Zt4_i_yxshY
    Foto: NTB
  • Unai Emery skrev ny managerkontrakt med Aston Villa – for andre gang på én måned

    Bare én måned etter at Unai Emery forlenget sin Aston Villa-kontrakt med tre nye år, har han fått plusset på to til.

    Premier League-klubben bekrefter på sine nettsider at manageren nå har undertegnet en ny avtale som strekker seg til sommeren 2029.

    Emery har ledet Birmingham-klubben med stor suksess etter at han tok over for Steven Gerrard i november 2022. I årets sesong sikret klubben mesterligaspill til høsten. Det har åpenbart utløst en belønning for Emery.

    (©NTB)

    aWiiqVI83Sg
    Foto: AP
  • Thoresen, Nystrøm og Sundt fikk gullpucken for 2024

    Patrick Thoresen og Ena Nystrøm er tildelt gullpucken for inneværende sesong. Andreas Gjessing Sundt fikk gullpucken for parautøvere.

    Gullpucken tildeles de beste spillerne i norsk ishockey.

    I juryens begrunnelse for tildelingen til Thoresen heter det blant annet:

    – Patrick Thoresen har denne sesongen vært helt sentral i Storhamars suksess-sesong, der klubben vant både seriemesterskapet og NM-finalen. Underveis satte laget også rekorder for antall seire på rad. Under VM var han fortsatt den sentrale hærføreren vi har sett gjennom hele karrieren, heter det.

    Thoresen fikk også gullpucken i 2012.

    Om Ena Nystrøm heter det blant annet:

    – Ena Nystrøm var en ledende og avgjørende spiller på Norges landslag som tok gull, og rykket opp til A-pulja under VM i Klagenfurt i april. Hun spilte alle Norges kamper, og gikk ubeseiret gjennom mesterskapet. Hun ble kåret til Norges beste spiller og turneringens beste målvakt.

    rJXsn6OV1eE
    Foto: NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal