Hopp til innhold

Følte seg snytt etter rumpespark – så kollapset Brann

Mål, sjanser og takling i rumpa var bare noe av det supporterne fikk servert da Molde rystet Brann på bortebane.

dd

Sivert Hetle Nilsen viste fram rumpa til NRK etter kamp. Han lette etter synlige bevis etter en stempling fra en molde-spiller.

I den andre omgangen mellom Brann og Molde gikk det hett for seg da Sivert Heltne Nilsen gikk inn for å blokkere et innlegg fra Halldor Stenevik. Molde-spilleren skal ved et uhell ha truffet Brann-spillerens rumpe med knottene.

– Det var Stenevik som stemplet meg i ræva. De lo litt av meg da jeg ville ha frispark, så da viste jeg de bare knottemerkene. Det var ikke noe stort, men det er et knottemerke, sier Sivert Heltne Nilsen til NRK.

Sunnmøringen lå nede på gresset og signaliserte mot linjedommeren at han burde fått frispark. Dommeren ville ikke høre på klagingen, mens Heltne Nilsen løp bort mens han ristet på hodet og holdt seg på bakenden.

I intervjusonen ville Heltne Nilsen vise merkene etter stemplingen:

Sivert Hetle Nilsen viste fram rumpa til NRK etter kamp. Han lette etter synlige bevis etter en stempling fra en molde-spiller.

Sivert Hetle Nilsen viste fram rumpa til NRK etter kamp. Han lette etter synlige bevis etter en stempling fra en molde-spiller.

For etter at Brann tok ledelsen – og dermed tabelltopp – i første omgang, satte Molde en ordentlig stopper for festen i Bergen. Molde snudde 0–1 til 3-1, og tok med seg alle poengene fra Bergen.

– Det er akkurat sånn vi skal se ut. Det er så jævlig deilig innstilling på gutta. Vi viser «passion», vi blør for drakta, sier Kristian Eriksen til TV 2 og peker mot publikum.

Etter 90 minutter med fotball fikk supporterne se høyoktan-fotball i en kamp av den severdige sorten – med intensitet, offensiv fotball, scoringer og noen heftige taklinger.

Brann Niklas Castro vartet opp med et brassespark som traff Molde-keeper Albert Posiadala rett i fleisen.

Brann Niklas Castro vartet opp med et brassespark som traff Molde-keeper Albert Posiadala rett i fleisen.

Ellevill snuoperasjon

Det var hjemmelaget som åpnet best, og fikk hull på byllen først. Etter en godt slått corner tok Brann-stopper Fredrik Pallesen Knudsen sats – og vartet opp med et severdig hodestøt som sendte hjemmefansen til himmels.

Riktig nok ble den andre omgangen enda mer innholdsrik. Brann åpnet klart best, og skapte tre gigantiske sjanser på ti minutter etter hvilen – men som lyn fra klar himmel invaderte Molde hjemmelagets 16-meter som et godstog.

4ocaaoeS59w

DRØMMESTART: Brann åpnet best på eget gress, og fikk betalt.

Foto: NTB

Etter timen spilt var molde-spiss Kristian Eriksen på hugget, og snappet opp en retur fra Branns målvakt som han kontant satte i nettet.

– Det er ikke tilfeldig at det er han som står der. Han er alltid på rett sted til rett tid, sier TV 2s fotballekspert Simen Stamsø Møller.

OfpNMVqFXbQ

UTLIGNET: Kristian Eriksen sørget for en litt ufortjent utligning for Molde.

Foto: NTB

Og i løpet av de neste 12 minuttene gikk Molde fra stillingen 1–1 til 3-1: Først et kjempeskudd fra Magnus Wolff Eikrem fra utenfor 16-meteren, så et mesterlig angrep fra Molde som Eirik Hestad kronet med å sette ballen i mål.

– Det er en voksen fotballkamp med fighting og tøffe taklinger. Vi viser veldig karakter, og vi står i det, også lander vi det i den andre omgangen, sier Molde-trener Erling Moe til NRK.

Kampen endte til slutt 3–1 til Molde, som tar meg seg tre svært viktige poeng hjem til Romsdal etter en nokså variabel sesong.

aUNxVBbn2bU

SNUDDE DET: Molde så lenge ut til å være sjanseløse mot Brann, så snudde det fullstendig.

Foto: NTB

Seier mot Molde ville gitt Brann tabelltoppen foran Bodø/Glimt, men bergenserne må dessverre nøye seg med null poeng.

Sportsnyheter

Robert Lewandowski

Unge for alltid

De fleste EM-stjernene kan snart spille til de er 40 år, tror eksperter. Hva kan vi lære av utøverne som aldri blir gamle?

Landslagspadlerne og brødrene Amund og Eivind Vold har begge blitt diagnostisert med kreft.

Lillebroren overlevde blodkreft: Fem år senere fikk han selv kreftbeskjeden

Eivind og Amund Vold er brødre og landslagsutøvere i padling. Først ble Amund (26) rammet av blodkreft, og få år senere merket Eivind (31) at noe var galt også med ham.

Mbappe

Knallhardt ut mot blodig Mbappé: – Mangler respekt for motstanderen

En blodig Kylian Mbappé fikk flere til å reagere. Han brakk nesa og skal få laget en maske.

Siste nytt

 • IK Starts medlemmer godkjente avtalen med amerikansk investorgruppe

  Roger Loughney, David Grim og Jean Bley er hovedaksjonærene som nå skal investere i Start gjennom en såkalt dualmodell. Start har inngått en tiårsavtale med aksjeselskapet «Stein på Stein 1905», som har signalisert at de skal inn med 40 millioner kroner.

  4. juni gjorde klubben det kjent at de hadde landet en avtale med investorgruppen. Dermed var det opp til medlemmene å stemme over den.

  Svært mange var til stede under årsmøtet.

  Da avtalen var et faktum opplyste klubben at det krevdes et to tredels flertall for at samarbeidet skulle bli noe av.

  Daglig leder i Start, Sveinung Hedding-Valvik, påpekte i sitt innlegg tirsdag at klubben er avhengig av sju millioner kroner for å unngå konsekvenser som fratrekk av poeng og degradering.

  Hedding-Valvik omtalte det som et «sjansespill» å ikke akseptere avtalen.

  Det er ingen hemmelighet at Start har slitt økonomisk. Som følge av et underskudd på 8,6 millioner kroner i 2022, gikk klubben inn i 2023 med en egenkapital på 3,3 millioner kroner.

  Fjoråret endte så med et nytt estimert underskudd på rundt 10,5 millioner. (NTB)

  Sparebank Sør-Arena
  Foto: NTB
 • Tennislegenden Murray nådde utrolig milepæl – passerte 1000 kamper på ATP-touren

  To ganger olympisk mester Andy Murray tok seg tirsdag videre til 2. runde i ATP500-turneringen i London. Det var britens 1000. kamp på ATP-touren i karrieren.

  37-åringen står bokført med to Wimbledon-titler og én US Open-tittel. Karrierens største triumf sikret han under OL i 2012, da han tok gull på hjemmebane.

  I tillegg til tre Grand Slam-titler har Murray spilt hele fem finaler i Australian Open.

  Roger Federer (1526) har rekorden for flest kamper på ATP-touren gjennom tidene. Bak sveitseren følger Novak Djokovic (1324), Rafael Nadal (1300) og David Ferrer (1111).

  Jordan Thompson er Murrays neste motstander i London. Turneringen er viktig i oppladningen til prestisjetunge Wimbledon senere i sommer.

  I november 2016 tronet Murray øverst på verdensrankingen.

  (NTB)

  koFTFOJK_DQ
  Foto: AP
 • Christian Johnsen har fått sparken som trener i fotballklubben Aalesund

  Christian Johnsen er ferdig som hovedtrener i Aalesund. Oransjetrøyene har hatt en svak start på sesongen etter nedrykket fra Eliteserien i fjor.

  Det skriver klubben i en pressemelding. Aalesund tapte 0-4 for Levanger søndag og er tabelljumbo i 1. divisjon.

  – Etter nesten halvspilt sesong er realiteten at klubben står med ni poeng på tretten kamper, og det er besluttet at en må gjøre endringer for å snu situasjonen på banen, skriver klubben. (NTB)

  Christian Johnsen
  Foto: NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal