Hopp til innhold
Casper Ruud feirer seier i semifinalen i US Open 2022
Foto: Sarah Stier / AFP

Tennis, US Open

Oppsummert

22.00: Casper Ruud møter Carlos Alcaraz i finalen av US Open.

 • Tenniskonkurranser er tilbake i Kina etter boikott

  I september får Kina atter være vertskap for et tennismesterskap, for første gang på 16 måneder. Det melder South China Morning Post.

  Kina ble boikottet som vertskap etter anklager om at en kinesisk topp-politiker skulle ha utsatt tennisstjernen Peng Shuai for overgrep.

  Det var et brev som tennisstjernen la ut på sosiale medier i Kina i november 2021 som førte til anklagene.

  Peng Shuai gikk senere ut og sa at det ikke hadde vært noe overgrep. Hun viste seg offentlig på tribunene under vinter-OL i Beijing.

  Verdens tennisforbund (WTA) skal ha kommet til at en boikott ikke har virket.

  Peng Shuai
  Foto: Andy Brownbill / AP
 • Djokovic skrev Grand Slam-historie - hyllet død basketstjerne

  Novak Djokovic kunne søndag juble for sin 24. Grand Slam-tittel etter at han slo russiske Daniil Medvedev i US Open-finalen i New York.

  – Det betyr alt i verden for meg. Jeg lever barndomsdrømmen, sa Djokovic i seiersintervjuet.

  Han revansjerte seg etter det bitre tapet mot russeren i US Open i 2021.

  Djokovic vant med settsifrene 6-3, 7-6 (7-5), 6-3. Finalen ble preget av lange og spennende ballvekslinger som fikk publikum til å reise seg i ekstase og et andresett som ble helt avgjørende.

  Etter kampen hyllet han basketballegenden Kobe Bryant med en t-skjorte. Bryant gikk bort i en helikopterstyrt sammen med datteren, Gianna, i 2020.

  – Kobe var en nær venn. Vi snakket mye om vinnermentalitet da jeg var skadet og prøvde å gjøre comeback. Han var en av de som jeg stolte mest på, og som alltid støttet meg.

  – Det som skjedde for noen år siden, da han og datteren hans omkom, det var noe som gikk dypt innpå meg, fortalte Djokovic.

  Med finaletriumfen søndag tangerte han Margaret Courts rekord. Det australske tennisikonet vant 24 Grand Slam-titler mellom 1960 og 1975.

  – Kobes trøyenummer var 24. Jeg tenkte det kunne være en fin symbolsk ting å anerkjenne ham, sier Djokovic om t-skjorte-gesten.

  6gAmLPD4W8E
  Foto: AP
 • Casper Ruud slått ut av US Open – tapte for kinesiske Zhang Zhizhen

  Casper Ruud tapte onsdag overraskende andre runde i US Open mot kinesiske Zhang Zhizhen. I fjor kom nordmannen til finalen.

  Ruud måtte gjennom fem sett og tapte til slutt for kineseren som er rangert som nummer 67 i verden. Ruud er ranket som nummer fem.

  Etter en lang match tapte Ruud med settsifrene 4-6, 7-5, 2-6, 6–0 og 2–6.

  – Det er skuffende å tape. Målet mitt var jo å gå videre, å vinne flere kamper. Men jeg må gi kredit til Zhang. Han kom ut fra start og fyrte løs både med forehand og backhand og hadde gode server, sa Casper Ruud etter tapet.

  – Det er ting jeg kan gjøre bedre som jeg må analysere litt nå, komme meg hjem og prøve å jobbe med. Så kan jeg komme tilbake som en bedre og sterkere spiller neste gang, fortsatte Ruud.

  Ruud slet også mot amerikanske Emilio Nava i første runde på mandag. Amerikaneren er rangert som nummer 154 i verden.

  I fjor kom nordmannen til finalen der han møtte spanske Carlos Alcaraz og tapte.

  Exiten i andre runde betyr også at Ruud må belage seg på å falle på verdensrankingen.

  (NTB)

  Casper Ruud etter å ha tapt kampen i US Open.
  Foto: AP
 • US Open og Montreal bekrefter: Wozniacki får wildcard

  Caroline Wozniacki får innpass i US Open og WTA 1000-turneringen i Montreal etter at hun avslørte planene om å gjøre comeback.

  Dansken meldte tidligere torsdag at hun vender tilbake til tennisbanen, over tre år etter at hun la opp. Comebacket vil skje i starten av august i WTA 1000-turneringen i Montreal, bekrefter den canadiske arrangøren på Twitter.

  US Open har også gått ut med at den tidligere verdenseneren får et wildcard (invitasjon) til å spille Grand Slam-turneringen som varer fra 28. august til 10. september. (NTB)

  US Open Wozniacki Returns Tennis
  Foto: Dita Alangkara / AP
 • Tobarnsmor Wozniacki gjør tenniscomeback – Tror hun kan vinne US Open

  Den danske tennisyndlingen Caroline Wozniacki (32) forteller i en lengre Vogue-artikkel at hun skal gjenoppta sin aktive karriere i august. Målet er å nå OL i Paris 2024.

  Det skjer tre og et halvt år etter at Wozniacki spilte sin hittil siste kamp i Australian Open i 2020.

  Selv om Wozniacki i en årrekke ble regnet som verdens beste kvinnelige tennisspiller, har hun kun vunnet én Grand Slam tittel hittil. Nå jakter hun fler:

  – Jeg kommer tilbake til noe jeg elsker. Ja, jeg kommer til å være nervøs før kamper, og det er helt greit. Kan jeg vinne US Open? Det tror jeg. Kan jeg vinne Australian Open? Det tror jeg. Det er derfor jeg gjør dette. Og så antar jeg at vi får se hva som skjer.

  Siden Wozniacki la opp har hun fått to barn. Hun vil vise at kvinner kan kombinere familieliv og toppidrett.

  – De fleste av mennene på turné trenger ikke å trekke seg tilbake for å få en familie – de kan fortsette å spille. Du hadde Roger [Federer], som hadde fire barn mens han spilte. Novak [Djokovic] har to, og Rafa [Nadal] har et barn; [Andy] Murray har fire. For kvinnene har det imidlertid stort sett vært enten/eller, og jeg vil gjerne være med på å endre dette, sier hun til Vogue.

  caroline wozniacki
  Foto: Reuters

Ruud skapte latterbølge: – Jeg tror det er min hund

Siste nytt

 • Spania vant tidenes første finale i Nasjonsligaen

  Regjerende verdensmester Spania vant den første finalen i Nasjonsligaen for kvinner, da Frankrike ble slått 2-0 i Sevilla onsdag kveld.

  Aitana Bonmatí – som vant Gullballen for 2022/23-sesongen – sendte Spania i ledelsen etter en drøy halvtime. Målet kom etter et presist innlegg fra Olga Carmona, som ble matchvinner i VM-finalen i fjor sommer.

  Snaue ti minutter etter pause doblet Mariona Caldentey ledelsen, og Frankrike klarte aldri å gjøre det spennende på slutten. Dermed vant Spania mot Frankrike for første gang i historien.

  De to nasjonene hadde møttes 13 ganger tidligere. Frankrike hadde vunnet ti av dem, mens tre hadde endt uavgjort.

  UEFA Women's Nations League - Final - Spain v France
  Foto: Jon Nazca / Reuters
 • Norge knuste Østerrike: – Jeg er veldig stolt

  I Norges tredje kamp i firenasjoners turneringen gikk alt på skinner. Håndballjentene spilte ball i hatt med Østerrike, og vant til slutt med kalassifrene 43–22.

  Det var Norges første kamp etter tapet i VM-finalen mot Frankrike, og første kampen i oppkjøringen til sommerens OL i Paris.

  Onsdagens kamp var Katrine Lundes nummer 351, hun sier til NRK at det fremdeles er stort, selv om det har blitt noen kamper etter hvert.

  – Jeg er veldig stolt, det må jeg si. Det er stort å ha spilt så mange kamper med flagget på bryster, sier Lunde.

  Gjestene var aldri noen særlig trussel, og når Lunde til tider fungerte som en levende vegg fikk ikke østerrikerne utrettet mye foran det norske målet.

  Hvor lenge hun fortsetter kan ikke målvakten svare på.

  – Vi får se. Det kan jeg ikke svare på, sier Lunde.

  Veronica Kristiansen var tilbake med flagget på brystet for første gang på ett og et halvt år.

  – Det var veldig gøy. Det er godt å være tilbake igjen, sier Kristiansen til NRK.

  Sjefen selv, Thorir Hergeirsson, likte det han så i Halden onsdag kveld.

  – Jeg synes det var bra fokus. Vi har hatt to treninger med godt fokus på det vi ønsker å forbedre etter VM. Målvaktene våre står bra og vi får rullert mye uten at det lugger, sier han til NRK.

  I det siste har det vært snakk om Hergeirsson skal forlenge kontrakten med Norges Håndballforbund for å fortsette som sjef.

  – Vi er i samtaler. Det er naturlig når man er inne i siste året og det skal tittes videre. Det kommer en dag når vi har besluttet hvordan dette kommer til å bli. Det er det jeg vil si om det. Jeg mye å gjøre nå, så jeg har mye å tenke på, sier islendingen til NRK.

  Seieren mot Østerrike var Norge sin tredje seier i turneringen.

  Firenasjonersturneringen spilles mellom Norge, Østerrike, Ungarn og Sveits. De tre siste nasjonene er verter for håndball-EM. Som regjerende europamester er Norge direkte kvalifisert til mesterskapet.

  gGLEV-m7IU4
  Foto: NTB
 • Beijing får VM i friidrett i 2027

  Den kinesiske hovedstaden skal arrangere VM i friidrett i 2027. '

  Styret i World Athletics tok avgjørelsen under et møte i forkant av innendørsmesterskapet i Glasgow onsdag.

  Det blir andre gang på rad Asia arrangerer VM. Neste år avholdes det i Tokyo i Japan.

  Fra 2025 vil mesterskapene bli holdt i en periode fra midten av september – mot slutten av den tradisjonelle utendørssesongen. De siste årene har tidspunktene variert stort: Doha i 2019 gikk i september/oktober, Eugene i 2022 i juli og Budapest i 2023 i august.

Sendeplan

Kl. Program Kanal