Hopp til innhold
Casper Ruud feirer seier i semifinalen i US Open 2022
Foto: Sarah Stier / AFP

Tennis, US Open

Oppsummert

22.00: Casper Ruud møter Carlos Alcaraz i finalen av US Open.

 • Ruud tilbake på norsk jord etter US Open-finalen

  Halvannet døgn etter tapet i US Open-finalen, var Casper Ruud tilbake på norsk jord. Nordmannen tapte for 19 år gamle Carlos Alcaraz i finalen, men reiste likevel hjem med noe positivt i bagasjen.

  – Jeg dro fra Norge som nummer er 6 eller 7 og kommer tilbake som nummer to, så det har vært en fantastisk tur, sa Ruud til NRK.

  Selv om han beskriver tapet som bittert, forteller han at motivasjonen er stor for å ta det siste steget opp som nummer én på verdensrankingen – og å vinne en Grand Slam-finale.

  – Jeg føler jeg har spilt noe av min beste hardcourt-tennis i karrieren så langt og har tatt et par nye steg nivåmessig. Jeg følger meg tryggere der ute, på store baner og i store settinger. Forhåpentligvis vil det hjelpe meg i fremtiden, sier Ruud.

  Neste for Ruud er Davis Cup på Lillehammer 16.-17. september.

  Casper Ruud tilbake i Norge etter US Upen-finalen.
  Foto: Anne Rognerud / NRK
 • 239.000 så US Open-finalen

  Til tross for kampstart klokka 22 søndag samlet US Open-finalen mellom Casper Ruud og Carlos Alcaraz 239.000 seere, skriver Kampanje.

  Casper Ruuds andre Grand Slam-finale trakk mange folk til Discoverys sending. Ruud tapte kampen 1-3 i sett.

  På det meste fulgte 239.000 seere en kamp som ikke var ferdig før nærmere 02.00 natt til mandag norsk tid.

  I snitt fulgte 190.000 seere kampen sendingene på TVNorge og Discovery+.

  – Dette er svært gode tall for en kamp som ble avsluttet langt på natt, sier Hanne McBride, kommunikasjonsdirektør i Warner Bros. Discovery til Kampanje.

  U.S. Open
  Foto: MIKE SEGAR / Reuters
 • Finaledagen er her

  I kveld møter Casper Ruud spanske Carlos Alcaraz i finalen av US Open.

  Nordmannen har cirka to timer mindre kamptid i kroppen enn finalemotstanderen Alcaraz. Ruud er oppe i til sammen vel 18 timer på sine seks kamper i turneringen. Alcaraz står med vel 20.

  Spanjolen spilte hele 5.15 timer i kvartfinalen og 4.19 i semifinalen. Det er vesentlig mer enn Ruud var gjennom i sine to siste kamper.

  Alcaraz var også i aksjon til langt på natt i sin semifinale og får noe mindre hviletid enn Ruud. Belastningen kan bli en faktor om finalen drar ut i spilletid. Flere tenniseksperter ser for seg en finale over fem sett og kanskje godt over fire timers spill, ifølge NTB.

  Følg finalen game for game her.

 • Swiatek vant over Jabeur i US Open

  Kvinnenes verdensener, polske Iga Swiatek, vant lørdag finalen i US Open over tunisiske Ons Jabeur med settsifrene 6-2 og 7-6 (7-5).

  21-åringen fra Polen vant French Open i juni for andre gang. Med US Open er hun første kvinne til å ta to Grand Slam-titler i én sesong siden Angelique Kerber i 2016.

  28 år gamle Jabeur er første kvinne fra Afrika og den første arabiske kvinnen som har nådd en Grand Slam-finale. Hun var også i finalen på Wimbledon i juli og blir mandag opprangert til nummer to på verdensrankingen, skriver NTB.

   Iga Swiatek, US Open-vinner 2022
  Foto: Matt Rourke / AP
Casper Ruud

Sensasjonelle Ruud til US Open-semi – fikk publikum til å koke med dette slaget

Siste nytt

 • Bøtelagt etter hotellbråket

  Mathieu van der Poel er ilagt bøter på til sammen 10.500 kroner etter klammeriet med to tenåringsjenter utenfor hotellrommet før siste ritt i sykkel-VM.

  Han fikk to bøter. Den ene på 7000 kr for å skubbe til en jente, mens den andre boten på 3500 kroner for å dytte til en annen. Det melder NOS.

  Vam der Poel erkjente straffskyld i rettsmøtet og godtok bøtene.

  Arctic Race of Norway 2019: 2. Etappe: Henningsvær - Svolvær (164 km)
  Foto: Fredrik Hagen / NTB
 • Boksing kan bli vraket fra OL-programmet

  Boksesportens framtid som OL-gren er høyst usikker som følge av at presidenten i Det internasjonale bokseforbundet (IBA), russiske Umar Kremlyov, fikk fortsette i vervet søndag.

  106 delegater gav sin støtte til Kremlyov under den ekstraordinære IBA-kongressen søndag. Kun 36 hadde motsatt syn.

  Den internasjonale olympiske komité sa i en uttalelse etter avstemningen at den er «ekstremt bekymret» for omstendighetene rundt søndagens kongress, og i særdeleshet prosedyrene som ble valgt for den viktige avstemningen.

  IOC uttrykte også bekymring rundt at Det ukrainske bokseforbundet er suspendert som følge av det som omtales som myndighetsrelaterte årsaker.

  «Som følge av denne bekymringsfulle utviklingen vil IOC-styret gjøre en helhetlig vurdering av situasjonen på sitt neste møte», het det også.

  Mange forventer at boksing nå vil bli fjernet fra OL-programmet.

  Boxing Leadership
  Foto: Alexander Zemlianichenko / AP
 • Nordmann med assist i NHL-oppkjøring

  Mathias Emilio Pettersen hadde en målassist da Calgary Flames slo Vancouver Canucks 3-2 i en treningskamp foran NHL-sesongen søndag.

  Pettersen var nest sist på pucken da Mitchell McLain gjorde 1-0 for Flames med 1. periodens eneste scoring.

  Mathias Emilio Pettersen (78), Flames Canucks Hockey
  Foto: DARRYL DYCK / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Spilleliste med 62 klipp
Sport
Spiller nå
Haaland om anklagene mot City-eierne: – Drøye ord 01:20
Neste