Hopp til innhold

Smadret 39 år gammel rekord

Det norske friidrettstalentet Markus Rooth (19) satte søndag ny norsk U23-rekord i mangekamp med poengsummen 7967, og sikret samtidig bronsen i U23-EM i Tallinn. Den forrige rekorden var på 7801 poeng, og ble satt av Trond Skramstad helt tilbake i 1982.

– Helt fantastisk og utrolig moro, sier Rooth til NRK.

Han var yngst av samtlige i feltet. Gullvinneren Andreas Bechmann er to år eldre enn Rooth.

Mange har spådd Rooth som den neste, store friidrettsstjerna fra Norge. I fjor sikret han historiens nest beste resultat i tikamp av en junior.

Nå har han altså nådd enda en milepæl.

– Jeg starta den første dagen her med høye skuldre og bomma litt. Jeg vet jeg er i god form, så jeg var egentlig litt skuffa, forteller Rooth.

– Men jeg enda dagen med en pers på 400 meter, og etter det kom jeg bare inn i en flyt som gjorde at jeg klatret fra tiende til tredjeplass, noe jeg ikke trodde var mulig.

Rooth vant sitt heat i 110 meter hekk, og han vant også diskos. Han satte personlig rekord i fire øvelser: Høyde, 110 meter hekk, diskos og 1500 meter.

– Det er klart at dette gir meg en selvtillitsboost og kan åpne noen muligheter for meg også. Det er i alle fall veldig gøy, sier Rooth.

Markus Rooth

Siste nytt

  • Femdobbelt mester advarer mot premiepenger i OL

    Storbritannias rolegende Steve Redgrave (62) liker dårlig at friidretten skal belønne alle sine gullvinnere i Paris-OL med 50.000 dollar.

    – Det gir en «oss mot dem»-situasjon. Jeg er imot det, sier Redgrave til BBC.

    Det internasjonale friidrettsforbundet (WA) gikk forrige måned ut med nyheten om prispenger. Ingen grener har tidligere gjort tilsvarende i OL-historien.

    Skulle det bli gull til Karsten Warholm og Jakob Ingebrigtsen, vil begge motta snaut 555.000 kroner. I alt skal det kåres 48 friidrettsvinnere i Paris-lekene.

    – Alle disse er kapable til å tjene betydelig med penger før og etter Paris, så her gir man penger til folk som allerede har det, mener Redgrave. (NTB)

    2Jca4zXpmm8
    Foto: Reuters
  • Medvedev inn på profiltung skadeliste før Roland-Garros

    Flere store tennisstjerner trøbler med skade før prestisjetunge Roland-Garros i slutten av mai. Russiske Daniil Medvedev er usikker på omfanget av egen skade.

    Verdensfireren måtte kaste inn håndkleet etter det første settet i torsdagens kvartfinale i Madrid Open. En trøblete hofte satte en stopper for russeren.

    – Jeg klarte ikke å sprinte, og jeg er litt usikker på om det var på grunn av krampe eller en strekk. Jeg spurte fysioen min om det var fare for å gjøre det noe verre. Han sa at det kunne bli verre om det er en strekk, men ikke om det bare er krampe, sa Medvedev etter kampen.

    I tillegg til Medvedev valgte også verdenstoer Jannik Sinner å trekke seg fra Madrid Open. Carlos Alcaraz returnerte nylig til tennisbanen etter å ha slitt med en skade i høyrearmen. Det er også knyttet usikkerhet til Novak Djokovic, som siden semifinaletapet mot Casper Ruud i Monte-Carlo Masters i midten av april ikke har vært i aksjon.

    Gruskongen Rafael Nadal fortsetter på sin side å jobbe tålmodig mot toppformen etter å ha trøblet stort med ulike skader de siste to årene. (NTB)

    CJGi5d073OI
    Foto: AP
  • Tottenham-sjefen tar selvkritikk etter nytt tap

    Et formsvakt Tottenham-mannskap sakker akterut i kampen om mesterligafotball til høsten. Etter torsdagens 0-2-tap mot Chelsea tok Ange Postecoglou selvkritikk.

    – Det var ikke en særlig god kveld. Vi hadde ikke den innstillingen som jeg forventer at vi har, og det er noe jeg må ta ansvar for. Til sjuende og sist er det jeg som forbereder spillerne, så jeg er nødt til å gå en runde med meg selv og se hvordan jeg kan gjøre ting annerledes, sa Postecoglou på pressekonferansen etter oppgjøret. (NTB)

    QoMoMLAPUWU
    Foto: AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal