Karterud-dobbel i norsk seier

Jørgen Karterud scoret to da det norske ishockeylandslaget slo Slovakia 4-1 og sikret 3.-plassen i en turnering i Sveits.

Karterud sendte Norge i ledelsen tidlig i den første perioden, før Jonas Holøs doblet ledelsen før første pause. I mellomperioden reduserte Slovakia.

Thomas Valkvæ Olsen økte til 3-1 for Norge i overtall i den tredje perioden, og helt på tampen satte Karterud inn 4-1 i et tomt Slovakia-mål.

Jørgen Karterud

Ville jubelscener etter norsk superstafett: – Hva skjedde nå??

For første gang på 100 år er et norsk lag klare for OL på en lagøvelse i friidrett. Etter målgang ble ankerkvinne Henriette Jæger «overfalt» av lagvenninnene.

• Ventetiden over for PSV Eindhoven – tok sitt første ligagull på seks år

PSV sikret sitt første seriemesterskap i nederlandsk fotball siden 2017/18-sesongen da Sparta Rotterdam ble beseiret med 4-2 søndag.

Etter seieren skiller det nemlig 12 poeng ned til regjerende seriemester Feyenoord på 2.-plass, med bare tre kamper igjen av sesongen.

Tobias Lauritsen spile hele kampen for Sparta Rotterdam, mens Joshua Kitolano ikke var i troppen grunnet en skade.

Ligagullet var PSVs 25. i æresdivisjonen. Bare Ajax har flere ligatitler med sine 36 triumfer. (NTB)

Luuk de Jong
  • Jensen-dobbel ikke nok for Real Sociedad

Synne Jensen noterte seg for to scoringer, men Real Sociedad tapte likevel 3-4 borte mot Levante i spansk kvinnefotball søndag.

Scoringene var Jensens 12. og 13. for sesongen, hvilket sender henne hun opp på delt 4.-plass på toppscorerlisten, fem mål bak Caroline Graham Hansen på topp.

Real Sociedad ligger på 9.-plass på tabellen og er helt akterutseilt i kampen om europaspill neste sesong. Det skiller 22 poeng opp til Atlético Madrid på 3.-plass, som innehar den siste kvalifiseringsplassen til Champions League. (NTB)

Synne Jensen
  • Norsk stortap i åpningskampen i J17-EM

England ble flere hakk for store i den første kampen i gruppespillet i J17-EM søndag.

Allerede etter elleve minutters spill ledet England 2-0 og hadde etter det god kontroll på kampen.

Like etter pause scoret Lola Brown Englands tredje mål, et mål som også ble kampens siste. Dermed endte kampen 3-0 til England.

J17-EM arrangeres i Sverige. Norge spiller mot Frankrike på onsdag, før gruppespillet avsluttes mot Sverige på lørdag.