Hopp til innhold

Celtic-yndlingen senket Rosenborg i Europaligaen: – Veldig skuffende

En god André Hansen og Rosenborg stod lenge imot presset fra skottene i Glasgow, men så kom fansens yndling og senket trønderne på Celtic Park.

Europa League - Group Stage - Group B - Celtic v Rosenborg

HELTEN: Leigh Griffiths jublet vilt foran 60.000 hjemmefans

Foto: Lee Smith / Reuters

Laster innhold, vennligst vent..

Fire minutt før slutt banket innbytteren Leigh Griffiths inn den avgjørende scoringen etter svakt forsvarsspill.

Ballen landet hos innbytteren som hadde lurt seg bak ryggen til Tore Reginiussen. 28-åringen leverte en klinisk avslutning foran 60.000 kravstore hjemmesupportere. Da hadde han vært på banen i ti minutter, og scoringen lå i lufta slik kampen utviklet seg.

– Målet kom etter en feil, men slik er fotball. Vi taper en duell, og vi er ikke der andreballen er heller. Men vi må lære, for slike feil blir avgjørende i toppfotballen.

– Jeg er skuffet over tapet, men likevel stolt over gutta, sier trener Rini Coolen like etter kampen.

– Det var ikke kjempespill de scoret på, akkurat. Vi taper en duell og følger ikke helt med i boksen der, så det var veldig skuffende. Men vi har en kamp igjen allerede på søndag så vi må se mot den nå, sier Anders Trondsen som måtte byttes ut like før pause med en skade.

Rosenborg leverte lenge en nærmest prikkfri defensiv kamp på Celtic Park, i tillegg leverte keeper André Hansen en vanvittig dobbeltredning like før pause som holdt trønderne inne i kampen.

– Hadde jeg vært 20 år skulle jeg sagt at det var mye bra spill og vært fornøyd med det, men nå er jeg 28 år og ønsker og vinne fotballkamper. Jeg sitter ikke igjen med en altfor god følelse. Jeg synes vi taper unødvendig, selv om Celtic fortjente å vinne utover i andre omgang, sier keeper André Hansen.

For på slutten av oppgjøret kom Celtic med det ventede stormløpet på hjemmebane, og da maktet ikke Rosenborg å holde unna for skottene.

Europa League - Group Stage - Group B - Celtic v Rosenborg

AVGJØRELSEN: Leigh Griffiths sender Celtic i ledelsen på Celtic Park.

Foto: Lee Smith / Reuters

Redninger

Rosenborg møtte Celtic for tredje gang på litt over ett år torsdag kveld.

Første omgang ble sjansefattig på Celtic Park. Rosenborg var kompakte bakover, og klarte å holde ballen i laget i store deler av omgangen.

I 40 minutter bølget det frem og tilbake, uten noen store sjanser til lagene.

Men like før pause eksploderte det foran keeper André Hansen. Skottene kom plutselig til avslutning, men André Hansen i Roseborg-buret er i superform.

Tom Rogic sendte i vei et skudd som hadde en fin retning mot hjørnet, men der lå selvsagt en langstrakt Hansen og reddet. Ballen spratt ut igjen til Edouard som fikk avsluttet på nytt, men Hansen avverget igjen med en mesterlig redning og fikk slått ballen til hjørnespark.

Rosenborg fikk ridd av stormløpet på slutten av omgangen og gikk til pause med en positiv følelse.

Svakt forsvarsspill

Etter pause tok Celtic fullstendig over banespillet. Skottene fikk trykket trønderne bakover, men klarte aldri å skape de store sjansene.

Rosenborg klarte heller aldri utnytte kontringsmulighetene som oppstod. Issam Jebali forsøkte å dra seg fri og sette fart mot Celtic-målet, men ble stoppet hver gang. I tillegg ble Alexander Søderlund altfor ensom på topp, og klarte heller aldri å skape noe på egen hånd.

Ti minutt før slutt burde Rosenborg ligget under, men Celtics unggutt Michael Johnston fikk aldri presset skuddet under tverrliggeren fra ti meter.

Men det lå altså i lufta at Celtic-målet skulle komme. Og målet kom etter svakt forsvarsspill. Boyata slo Hovland i lufta. Ballen havnet hos Griffiths som satte sjansen. Og da kokte det selvsagt i Glasgow.

– Jeg synes vi følger kampplanen de første 70 minuttene veldig bra. Og får de offensive muligheten vi ønsker, og kontringsmuligheter. Utfordringen er at vi ikke er skarpe nok, og at vi slipper inn et veldig enkelt baklengsmål, og da blir det tap, sier André Hansen.

Laster innhold, vennligst vent..

Siste nytt

  • Chelsea bekrefter: Enzo mister resten av sesongen

    Chelseas Enzo Fernandez mister resten av sesongen, det melder klubben på sine nettsider.

    Argentineren har vært under kniven på grunn av et lyskeproblem, og Chelsea bekreftet at operasjonen var vellykket. Samtidig betyr det at han er ute resten av sesongen.

    23-åringen har spilt 62 kamper for klubben etter at de hentet ham i januar i fjor.

    Carabao Cup - Final - Chelsea v Liverpool
    Foto: HANNAH MCKAY / Reuters
  • Wada skal etterforskes etter kritikk i dopingsak

    Verdens Antidopingbyrå (Wada) har bedt om en uavhengig gjennomgang av byråets håndtering av saken om en mulig dopingsak med noen av verdens beste svømmere.

    Ifølge Wada skal sveitseren Eric Cottier få adgang til sakens innhold og gi sin vurdering av byråets behandling av saken. Wada opplyser at arbeidet ventes å være ferdig om to måneder.

    – Wadas integritet og omdømme er under angrep. I de siste dagene er Wada blitt anklaget for partiskhet overfor Kina, opplyser antidopingbyrået.

    Lørdag kom nyheten om at kinesiske svømmere hadde spor av hjertemedisinen trimetazidin i prøver avgitt noen måneder før sommerlekene i 2021. 13 av dem deltok i OL i Tokyo.

    Kinesiske antidopingmyndigheter har avvist anklagene og hevder at utøverne skal ha fått i seg stoffet i mat under et stevne.

    Senere stilte Wada seg bak den forklaringen. Det har fått blant andre Det amerikanske antidopingbyrået (Usada) til å reagere sterkt. Den amerikanske antidopingsjefen Travis Tygart gikk mandag hardt ut mot Wada og mente at de dekket over for kineserne. (NTB)

    Soccer FIFA 2034 World Cup
    Foto: Hassan Ammar / AP
  • Amnesty reagerer kraftig – Fifa forsvarer Saudi-avtale

    Amnesty reagerer kraftig på avtalen Fifa har inngått med det saudiarabiske oljeselskapet Aramco. Fifa peker på at den bidrar til global utvikling av fotballen.

    Avtalen mellom saudiarabiske Aramco og Fifa er den siste i rekken av oljestatens involvering i idrett.

    Nyhetsbyrået AP hevder at avtalen er den største Det internasjonale fotballforbundet (Fifa) har inngått med en sponsor om man regner per år.

    – Vi blir ikke lenger sjokkert over Saudi-Arabias bruk av sport som et PR-verktøy, og Fifa har til gode å imøtekomme bekymringer knyttet til saudiske myndigheters grove brudd på menneskerettighetene, sier prosjektleder Frank Conde Tangberg i Amnesty International til NTB.

    – Fifa har valgt å rulle ut den røde løperen for Saudi-Arabia som VM-vert og sponsor. Vi oppfordrer Fifa til å engasjere seg mer for å ta tak i risikoen knyttet til VM i 2034, sier Tangberg.

    NTB har kontaktet Fifa og spurt om forbundets respons på et samarbeid med Saudi-Arabia og bekymringene om brudd på menneskerettighetene.:

    – I tråd med vedtektene reinvesterer Fifa sine inntekter, inkludert inntektene fra Aramco-sponsingen, i å utvikle fotball over hele verden. Det er forventet at Fifa i 2023–2026 vil investere i overkant av 3,9 milliarder dollar i utvikling og utdanning, opplyser en talsperson i Fifa til NTB.

    – Dette inkluderer «Fifa Forward 3.0», fotballutviklingsfondet og andre initiativ som for eksempel å fremme kvinnefotball, dommerarbeid og teknisk utvikling. (NTB)

    Soccer FIFA 2034 World Cup
    Foto: Hassan Ammar / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal