Hopp til innhold

Bolt skadet i sitt siste løp: – Ikke slik jeg ville avslutte

LONDON/OSLO (NRK): Usain Bolt har løpt sitt aller siste løp. Det endte med skade på ankeretappen under 4x100 meter stafett. Lagkamerat Yohan Blake raser mot arrangøren.

Usain Bolt har løpt sitt aller siste løp. Det endte med skade på ankeretappen under 4x100 meter stafett.

SKADET: Usain Bolt ble skadet på oppløpet i sitt aller siste løp.

– Hei, folkens! Det var ikke slik jeg ville avslutte mesterskapet, hvis dere skjønner hva jeg mener. Men hva kan jeg si. Jeg la alt igjen på banen og jeg ga alt, som alltid, sier Bolt på en Snapchat-melding lagt ut natt til søndag.

I videoklippet ligger Bolt på en massasjebenk og får behandling for skaden.

– Jeg vil takke alle som kom for å se og støtte, jeg beklager at jeg ikke fikk tatt farvel, sier Bolt. Han opplyste også om at han vil være på stadion søndag for å si takk og farvel.

Forbanna lagkamerat

Alt lå til rette for at Bolt skulle avslutte karrieren med nok en medalje da han skulle løpe sitt aller siste løp i noensinne.

Men slik ble det ikke. Karrieren ble avsluttet på verst tenkelig vis. På ankeretappen under 4x100 meter stafett ble Jamaicaneren skadet. Han ble liggende på oppløpssiden, og kom seg aldri til mål. Til slutt fikk han hjelp av lagkameratene til å komme seg av banen.

Lagkamerat Yohan Blake raser mot arrangøren, som han mener holdt løperne for lenge i oppvarmingsområdet, der det var for kaldt.

– Det er en tragedie å se en legende som han ende sin karriere på den måten, sier Blake til NRK.

– Jeg tror det påvirker alt. Det er der vi hviler og varmer opp. Jeg liker det ikke. Bolt sa noe om det til en av guttene. Dette gjør meg trist både som venn og lagkamerat, sier Blake.

Usain Bolt

STØTTE: Bolt fikk hjelp av lagkameratene til å komme seg av banen.

Foto: PHIL NOBLE / Reuters

– Våre hjerter er knust, og ville ikke at det skulle ende som dette. Men ting skjer. Vi ville gi han og fansen en god oppvisning. London er også på en måte hans andre hjem, sier lagkamerat Omar McLeod.

Også USAs Justin Gatlin, som tok gullet på 100 meter, mener det samme som Blake.

– Når alle seremoniene var her på stadion, sto vi og ventet. Vi tok av oss klærne for tidlig, og det gjorde musklene stramme. Det var kald vind der ute som kom inn til oss. Så mange ble for kalde, sier han.

Storbritannia vant på hjemmebane

Storbritannia tok VM-gullet på hjemmebane med tiden 37,52. USA ble nummer to, mens Japan sikret bronsen. Jamaica lå ikke veldig godt an ved den siste vekslingen, og Bolt måtte ha levert en veldig sterk avslutning om han skulle hatt mulighet til å sikre gullet.

– I sine glansdager kunne Bolt ha hentet hjem gullet her. I dag tror jeg kanskje det kunne ha vært i meste laget, selv om han hadde vært frisk helt frem til mål, sier NRKs Vebjørn Rodal.

– Dette er verst tenkelig måte å avslutte karrieren på! Han ligger der skadet, mens britene overrasker og tatt gullet, sa NRKs kommentator Jann Post.

Usain Bolt

SKADET: Her går det galt for Usain Bolt i sitt aller siste løp.

Foto: JOHN SIBLEY / Reuters

Siste nytt

  • Leicester rykket opp igjen til Premier League

    Leeds tapte hele 0-4 borte mot Queens Park Rangers fredag kveld. Dermed ser det ut til at et direkte opprykk glipper for den tradisjonsrike klubben, mens Leicester kan feire retur til Premier League neste sesong.

    Etter fredagens kamp har Leeds fire poeng opp til Leicester, men kun én kamp igjen å spille. Leicester har på sin side to kamper igjen å spille.

    For Leeds' del jakter Ipswich Town like bak. De er ett poeng bak Leeds, men har spilt to kamper mindre. Dermed vil fem poeng på de siste tre kampene sikre et opprykk for Ipswich.

    For Leicester ble oppholdet på nest øverste nivå i engelsk fotball kortvarig. Klubben som vant Premier League i 2016, rykket ned fra Premier League i fjor.

    Seieren til Queens Park Rangers gjør at de har sikret plassen på nest øverste nivå.

    Leicester
    Foto: AP
  • Medier: Liverpool og Feyenoord enige om Slot-overgang

    Arne Slot blir etter alt å dømme arvtakeren til Jürgen Klopp som Liverpool-manager. Ifølge flere medier har Feyenoord gått med på å slippe ham.

    Det skjer etter at Slot torsdag bekreftet at han ønsket seg til Liverpool.

    – Jeg vil gjerne til Liverpool. Nå venter jeg på å se om klubbene kommer til enighet. Jeg er veldig trygg på det, sa Slot til ESPN.

    Nå melder flere medier, blant dem The Athletic, at klubbene har kommet fram til en kompensasjon for nederlenderens tjenester. Også nederlandske medier hevder at Slot nærmer seg Liverpool-jobben.

    Liverpool har vært på managerjakt siden Klopp i vinter varslet at han kom til å gi seg ved sesongslutt. Tyskeren hadde egentlig to år igjen av kontrakten.

    I Nederland er 45-årige Slot kjent for å stå for en offensiv og energisk spillestil. Han ledet i fjor Feyenoord til serietittelen og fulgte i år opp med å vinne cupen.

    Slot tok for to år siden Rotterdam-laget til finalen i Serieligaen. Han leverte også sterke resultater som AZ Alkmaar-trener. (NTB)

    Arne Slot
    Foto: AFP
  • Stortalent herjet da Norge vant i VM-test

    Treningskampen mellom Norge og Danmark i Asker endte 4-3 fredag kveld etter spilleforlengelse.

    18 år gamle Michael Brandsegg-Nygård er blant verdens mest ettertraktede talenter og han viste hvorfor fredagens kamp.

    Brandsegg-Nygård ble kreditert alle Norges tre mål i ordinær tid.

    – Jeg vet ikke. To i hvert fall, sa Brandsegg-Nygård til TV 2 i pausen mellom andre og tredje periode.

    – Den gikk på skøyta mi, men så jeg ikke hva som skjedde etter. Jeg tror Petter (Vesterheim) slo den inn, sa Brandsegg-Nygård videre - noe også TV 2s kommentatorer konkluderte med.

    Norge ledet 3-1 etter den andre perioden, men Danmark kom tilbake i den tredje perioden og fikk utlignet til 3-3. Dermed ble det spilleforlengelse i Asker.

    Der var igjen Brandsegg-Nygård sentral og scoret Norges vinnermål i spilleforlengelsen.

    Norge og Danmark møtes til ny treningskamp lørdag. Deretter skal Norge spille to treningskamper borte mot Latvia neste uke, før VM starter 9. mai.

    Michael Brandsegg-Nygård
    Foto: NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal