Hopp til innhold

- Bilen kjennes helt perfekt

Petter Solberg har godfølelsen foran Rally Tyrkia. For 150. gang stiller han og kartleser Phil Mills sammen på startstreken i et VM-rally.

Petter Solberg i Jordan

Petter Solberg mener bilen er perfekt foran Rally Tyrkia. Her er han fotografert i sandføyka i Rally Jordan.

Foto: NADER DAOUD / AP/SCANPIX

Til helgen er det klart for årets fjerde VM-runde i rally.

43 biler står på startstreken og det er Istanbul, Tyrkia som er stedet.

Gode tester

Petter Solberg og resten av teamet har allerede vært på plass i byen noen dager og rallyføreren har en god følelse foran shakedown torsdag.

– Jeg var veldig fornøyd etter testen. Bilen kjennes helt perfekt, og jeg er veldig klar for å starte, slår Solberg fast i en pressemelding.

Teamet skal også feire et aldri så lite jubileum i Tyrkia. Dette er nemlig VM-runde nummer 150 som Petter Solberg og Phil Mills kjører sammen.

– 150 VM-runder er ganske mange, og jeg håper vi fortsatt kommer til å kjøre mange rally sammen. Phil er for meg den perfekte kartleser. Han er nøyaktig og har alltid kontroll og jeg trives i bilen sammen med han, sier Petter.

LES OGSÅ:

Henning håper på topp 5

Storebror Henning er også sulten på suksess i Tyrkia.

Han og kartleser Ilka Minor fra Østerrike åpnet sterkt i Jordan, men deretter sørget punkteringer og annet trøbbel for en real nedtur.

Sist Henning kjørte den tyrkiske VM-runden i 2008 endte han på en 5. plass og det er der han ønsker å være også i år.

– Etter at vi hadde to punkteringer tapte vi mye verdifull tid i Jordan. Jeg er derfor svært motivert for å forbedre meg når vi nå kommer til Tyrkia. Nå er det et helt nytt løp, og det blir spennende. Uansett håper jeg å kunne kjempe blant de fem beste også i denne gangen, sier han.

Rally Tyrkia starter torsdag med shakedown og det vil tilsammen bli kjørt 23 fartsprøver i løpet av helgen.

LES OGSÅ:

Henning Solberg

Henning Solberg håper på ny suksess i Rally Tyrkia. Her i et tidligere lystig lag.

Foto: MARCOS BRINDICCI / REUTERS

Siste nytt

  • Leicester rykket opp igjen til Premier League

    Leeds tapte hele 0-4 borte mot Queens Park Rangers fredag kveld. Dermed ser det ut til at et direkte opprykk glipper for den tradisjonsrike klubben, mens Leicester kan feire retur til Premier League neste sesong.

    Etter fredagens kamp har Leeds fire poeng opp til Leicester, men kun én kamp igjen å spille. Leicester har på sin side to kamper igjen å spille.

    For Leeds' del jakter Ipswich Town like bak. De er ett poeng bak Leeds, men har spilt to kamper mindre. Dermed vil fem poeng på de siste tre kampene sikre et opprykk for Ipswich.

    For Leicester ble oppholdet på nest øverste nivå i engelsk fotball kortvarig. Klubben som vant Premier League i 2016, rykket ned fra Premier League i fjor.

    Seieren til Queens Park Rangers gjør at de har sikret plassen på nest øverste nivå.

    Leicester
    Foto: AP
  • Medier: Liverpool og Feyenoord enige om Slot-overgang

    Arne Slot blir etter alt å dømme arvtakeren til Jürgen Klopp som Liverpool-manager. Ifølge flere medier har Feyenoord gått med på å slippe ham.

    Det skjer etter at Slot torsdag bekreftet at han ønsket seg til Liverpool.

    – Jeg vil gjerne til Liverpool. Nå venter jeg på å se om klubbene kommer til enighet. Jeg er veldig trygg på det, sa Slot til ESPN.

    Nå melder flere medier, blant dem The Athletic, at klubbene har kommet fram til en kompensasjon for nederlenderens tjenester. Også nederlandske medier hevder at Slot nærmer seg Liverpool-jobben.

    Liverpool har vært på managerjakt siden Klopp i vinter varslet at han kom til å gi seg ved sesongslutt. Tyskeren hadde egentlig to år igjen av kontrakten.

    I Nederland er 45-årige Slot kjent for å stå for en offensiv og energisk spillestil. Han ledet i fjor Feyenoord til serietittelen og fulgte i år opp med å vinne cupen.

    Slot tok for to år siden Rotterdam-laget til finalen i Serieligaen. Han leverte også sterke resultater som AZ Alkmaar-trener. (NTB)

    Arne Slot
    Foto: AFP
  • Stortalent herjet da Norge vant i VM-test

    Treningskampen mellom Norge og Danmark i Asker endte 4-3 fredag kveld etter spilleforlengelse.

    18 år gamle Michael Brandsegg-Nygård er blant verdens mest ettertraktede talenter og han viste hvorfor fredagens kamp.

    Brandsegg-Nygård ble kreditert alle Norges tre mål i ordinær tid.

    – Jeg vet ikke. To i hvert fall, sa Brandsegg-Nygård til TV 2 i pausen mellom andre og tredje periode.

    – Den gikk på skøyta mi, men så jeg ikke hva som skjedde etter. Jeg tror Petter (Vesterheim) slo den inn, sa Brandsegg-Nygård videre - noe også TV 2s kommentatorer konkluderte med.

    Norge ledet 3-1 etter den andre perioden, men Danmark kom tilbake i den tredje perioden og fikk utlignet til 3-3. Dermed ble det spilleforlengelse i Asker.

    Der var igjen Brandsegg-Nygård sentral og scoret Norges vinnermål i spilleforlengelsen.

    Norge og Danmark møtes til ny treningskamp lørdag. Deretter skal Norge spille to treningskamper borte mot Latvia neste uke, før VM starter 9. mai.

    Michael Brandsegg-Nygård
    Foto: NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal