NRK Meny
Normal

Voksne debutanter

Nå jakter de voksne, erfarne musikerne i «Chasing Charlotte» platesuksess. Ståbass, hammondorgel og en særpreget vokal er deres musikalske tilbud.

Charlotte Schøgren og Vegard Dagsvik

Charlotte Schøgren og Vegard Dagsvik i «Chasing Charlotte» besøker SørlandsScenen på P1.

Foto: Janne Aateigen / NRK

Det er musikere med mange titalls år med erfaring som nå har entret SørlandsScenen på NRK P1.

Vokalist fra Tvedestrand

Vokalist Charlotte Schøgren er fra Tvedestrand, og har spilt i mange band og sammenhenger, men har i likhet med bandets fire mannlige medlemmer slått seg ned i Kristiansand.

– Derfor kaller vi oss et kristiandsandsband, selv om noen av oss er tilflyttere, forklarer Vegard Dagsvik, som spiller kontrabass i bandet.

Sølve Eggebø trakterer et godt, gammelt hammondorgel, Lars Otto Sannes er sologitarist og Kristian Seneger spiller slagverk.

Fuglesang

«Here I am» er tittelsporet på debutplata til «Chasing Charlotte». Den forteller om ønsket om å bli sett, og savnet etter tilhørighet. Og historien er lagt i nebbet på en liten fugl, ifølge Charlotte Schøgren, som selv skriver bandets tekster.

– Jeg lå på sykehuset i Kristiansand med lungebetennelse, og betraktet en liten fugl som stadig var på vinduet mitt. Dermed kom denne teksten til, forklarer vokalisten som med sin kraftige og karakteristiske stemme er med på å gi bandet særpreg.

Chasing Charlotte

– Musikalsk er kanskje «Soft Rock» den beste betegnelsen vi har fått, sier Charlotte Schøgren. – Det er nok også endel jazz i musikken vår, mener bassist Vegard Dagsvik.

Foto: Janne Aateigen / NRK

Bred erfaring

Musikken deres er vanskelig å sette i bås.

– Musikalsk er kanskje «Soft Rock» den beste betegnelsen vi har fått, sier Charlotte, som imidlertid understreker at med så mange års spille-erfaring som bandmedlemmene har med seg, blir musikken preget av mange stiler og uttrykk.

– Det er nok også endel jazz i musikken vår, mener bassist Dagsvik, og håper at ståbass, akustisk gitar og ikke minst det gamle hammondorgelet gir dem en egen «sound». På plata er også mye spilt inn live, for å beholde et åpent lydbilde.

Vil berøre

Charlotte Schøgren vil gjerne at tekstene hennes skal røre ved lytteren og sette seg i hjertet. Og mottakelsen for bandet var bra på den godt besøkte plateslippkonserten i Kristiansand forleden.

Men det er ikke nok å bare utgi en CD, og spre musikken på nettet.

– Nå må vi også komme oss ut på scener og spille for å bli hørt, sier Vegard Dagsvik - fra SørlandsScenen.

I morgen, onsdag, vil musikkanmelder Øyvind Nyvoll si hva han mener om bandets debutplate, og plassere den på en skala fra en til ti.