Vipers vant nøkkelkamp mot Byåsen

Tross en treg start vant Vipers til slutt kampen mot Byåsen. Dermed henger de fortsatt med i medaljekampen i Grundigligaen.

Tomac Arntzen

Marta Tomac og Vipers vant duellen mot Emilie Hegh Arntzen og Byåsen. Til sommeren blir de lagvenninner.

Norges landslagsspiller Marta Tomac satte inn det som ble spikeren i kista i kveldens toppkamp mot Byåsen. Med fire minutter igjen satte hun 24-20, og da ble avstanden opp for stor for Ida Alstad og hennes lag.

Vipers var et hode over sin motstander stort sett hele kampen. Avstanden var aldri over fem mål, men Kristiansands-laget holdt likevel trønderne på trygg avstand. Dermed henger de med i medaljekampen i Grundigligaen

Treg start

I et fullsatt Aquarama var det bygd opp til fest da Byåsen skulle komme på besøk. I de første minuttene var det derimot lite som minnet om fest.

Mye enkle feil fra begge lag og inneffektivitet foran mål preget kampen. Den trege starten irriterte også Vipers-trener Kenneth Gabrielsen

– Vi henger ikke sammen, og det er dårlig kommunikasjon mellom flere av spillerne. Det er mye som svikter, sier Kenneth Gabrielsen.

Etter et drøyt kvarter lå Vipers Kristiansand under med 4-8. Da så Kenneth Gabrielsen seg nødt til å ta en time-out. Derfra og ut så Vipers seg aldri tilbake.

– Vi får justert oss litt utover, og da stemmer ting bedre. Det vi leverer i siste kvarter av første omgang er det høy klasse på, fortsetter treneren.

Storfornøyd Viperstrener etter seier over Byåsen

Se intervju med Vipers-trener Kenneth Gabrielsen.

Hadde god kontroll

Etter å ha hentet opp firemålsledelsen til 8-8, dominerte Vipers resten av omgangen. Til pause ledet de 14-11. Heller ikke i andre omgang kom Byåsen særlig nærmere.

– Kampen lever lenge, men vi er best i begge ender av banen de siste ti minuttene, sier den tidligere Glassverket-treneren.

Mot slutten satte Byåsen inn en siste sluttspurt, og var med syv minutter igjen tre mål bak Seier ble det likevel, og Vipers vant med 27-22.

– Skal ta medalje

Kari Brattset ble kåret til baneens beste i onsdagens kamp mot Byåsen. Med kveldens seier har Vipers en luke på fire poeng ned til nettopp Byåsen.

– Målet vårt er medalje. Vi kan ikke spille oss ned, vi må vinne kamper for å ta medalje.

Emilie Hegh Arntzen besøkte også Aquarama for siste gang før hun blir permanent Vipers-spiller. Hun spilte bra i perioder, men måtte også finne seg i å sitte på en del på benken.

– Det er mye som ikke går vår vei i dag. Vi gjør for enkle feil mot et så godt lag som Vipers. Det holder ikke hvis vi skal ta medalje.

Hun understreker at hun fremdeles er Byåsen-spiller, men legger ikke skjul på at hun ser frem til en overgang.

– Jeg gleder meg til å spille for Vipers, men nå skal jeg fokusere op Byåsen og avslutte sesongen på en god måte.

Ida Alstad er imponert over Vipers spill i dag, men tror ikke det er umulig å kjempe med dem i medaljekampen.

Se intervju med Vipers-spiller Ida Alstad.

Emilie Hegh Arntzen er misfornøyd med Byåsens kamp mot Vipers i dag, men ser frem til selv å bidra i Kristiansandsklubben.

Se intervju med Byåsen-spiller Emilie Hegh Arntzen. Hun spiller for Vipers neste sesong.

Hun var ikke helt fornøyd med eget spill til tross for skryt og spillerbestepris

Se intervju med Vipers-spiller Kari Brattset.

Lett å få flyskrekk av dette - men det finnes råd 00:41