NRK Meny
Normal

Vipers-spiller med gullscoring

Vipers-spiller Marta Tomac scoret, og får med seg gullmedalje tilbake til Kristiansand, etter at Norge knuste Nederland i VM-finalen.

DENMARK-HANDBALL/ Norway's Marta Tomac and Heidi Loke at the Women's World Handball Championship final against the Netherlands in Herning
Foto: SCANPIX DENMARK / Reuters

Vipers Kristiansand hadde tre spillere med i VM-finalen i håndball. Jessy Kramer, og Lynn Knippenborg for Nederland, og Marta Tomac for Norge. Dermed var Vipers sikret i hvert fall én gullmedalje i Herning søndag ettermiddag.

Norge knuste Nederland 31-23, og Marta Tomac, som også fikk gleden av å score i en VM-finale, kan glede seg til å komme tilbake til Vipersgarderoben med gullmedaljen rundt halsen.

Marta Tomac
Foto: Ruud, Vidar / NTB scanpix

Overrasket alle

Marta Tomac er en av døtrene til Zeljko Tomac, velkjent håndballnavn i Norge, og med i trenerteamet på herrelandslaget i en årrekke.

Marta spilte elleve landskamper for Kroatia der foreldrene er fra, men var ikke med i mesterskapssluttspill.Det gjorde likevel at hun måtte vente i tre lange år før hun kunne delta for Norge.

Vipers-jenta kom inn i troppen som en overraskelse for mange. Søndag kveld kunne hun smykke seg som verdensmester med Norge.

Håndballjentene tar VM-gull

VIDEO: Glade håndballjenter tar VM-gull (Video med tillatelse fra TV 2).

– Viser lagets kvalitet

Peder Langfeldt

Sportsjef i Vipers Kristiansand er stolt over Vipersjentenes prestasjon i VM.

Foto: Øivind Eskedal / NRK

– Dette er kjempebra for Vipers. At vi har tre spillere med i en VM-finale viser at vi har kvalitet i troppen, sier Peder Langfeldt, sportssjef i Vipers Kristiansand.

Langfeldt er imponert over Nederland i VM-sluttspillet, og gleder seg over å se både Jessy Kramer, og Lynn Knippenborg i den oransje drakten.