NRK Meny
Normal

Venter fortsatt strid på sykehuset

Striden rundt Sørlandet sykehus forsvinner ikke selv om Jan Roger Olsen slutter som direktør neste sommer. Det tror Egil Hagen, som er tillitsvalgt for overlegene ved Sørlandet sykehus i Arendal.

Sørlandet sykehus Kristiansand
Foto: Morten Rosenvinge / NRK

Hagen ønsker seg en sykehusdirektør som legger mindre vekt på økonomi og mer på tilrettelegging slik at pasienter blir behandlet best mulig.

– Jeg håper vi kan få en direktør som ser på seg selv som tilrettelegger, som kan tilrettelegge slik at fagfolkene kan få gjort jobben sin på best mulig måte. Det er en egenskap jeg savner, ikke bare hos Olsen, men hos ledere generelt i helsevesenet, sier Hagen.

Egil Hagen

Tillitsvalgt for overlegene ved Sørlandet sykehus i Arendal, Egil Hagen, ønsker at den nye sykehusdirektøren skal ha mindre fokus på økonomi.

Foto: Svein Sundsdal / NRK

– For opptatt av økonomi

Hagen anklager den nåværende sykehusledelsen for å være for ensidig opptatt av økonomi.

– De bruker veldig mye energi på å knipe ned på budsjetter, istedenfor å spørre oss ansatte «Hva kan vi gjøre for å hjelpe deg til å behandle pasientene best mulig?», sier Hagen.

Til dette svarer direktør Jan Roger Olsen at samfunnsoppdraget for direktøren ved et helseforetak er å gi et best mulig helsetilbud, innenfor de rammer statsråden og Stortinget stiller til disposisjon.

– Skal man sitte som direktør over tid er dette mandatet og oppgaven man må etterleve, men det hindrer ikke et godt samarbeid med fagmiljøet, og at man innenfor de rammene selvfølgelig ønsker å legge til rette på best mulig måte, for å gi et best mulig tilbud til befolkningen, sier Olsen.

Jan Roger Olsen sykehusdir

Sykehusdirektør Jan Roger Olsen.

Foto: Leif Dalen / NRK

Ser etter en samlende person

Et ansettelsesutvalg vil, sammen med rekrutteringsfirmaer, legge grunnlaget for at styret ved Sørlandet sykehus til slutt ansetter ny direktør, sier styreleder Camilla Dunsæd.
Hun sier de jakter en samlende og robust person.

– Det at man klarer å være en samlende direktør, som har pågangsmot og ståpå-vilje er viktig. Man trenger dessuten å være litt robust for å være sykehusdirektør, sier Dunsæd.

Styrelederen har ikke tatt stilling til om den nye direktøren må ha medisinsk bakgrunn.

– Det har vi ikke begynt å snakke om enda, så vi må drøfte i styret om det skal være et kriterie eller om det er andre egenskaper som er vel så viktige, sier Dunsæd.

– Hvilke forventninger har du til utlysningen av den nye direktørstillingen ved Sørlandet sykehus?

– Jeg gleder meg til å lyse den ut. Det er en veldig spennende jobb, og jeg håper det er mange som kan tenke seg å være sykehusdirektør på Sørlandet, sier Dunsæd.

Camilla Dunsæd

Styreleder Camilla Dunsæd sier styret ser etter en samlende og robust person til å overta som sykehusdirektør når Olsen går av til sommeren.

Foto: Thomas Sommerset/NRK