Valle seiret i Klassequizen

Valle skule ble beste lag i Aust-Agder da finalen i Klassequizen ble avholdt i dag.

Første delfinale i Klassequizen

NETT-TV: Aust-Agder-vinnerne av Klassequizen med diplom og sjekk i NRK Sørlandets studio i Kristiansand.

Valle skule vant Aust-Agder-finalen i Klassequizen. Motstander i finalen var Holviga skole i Grimstad.

Valle skule ble representert av 10. klassingene Lisbet Homme, Håvard Skotterud og Kristian Thaule.

Valle skule vant med sifrene 16 - 12, og de tok dermed med seg heder og ære og en sjekk pålydende 5000 kroner til klassekassa.

Forberedte seg med quiz på nettet

Nå til noe som startet i det små på Sørlandet, men som har blitt til en landsdekkende begivenhet, nemlig Klassequizen. I dag møttes de to beste 10. klassingene fra Aust-Agder for å tevle om heder og ære, og en plass i landsfinalen.

– De fleste spørsmålene var greie. Vi følte vi hadde kontroll. Men vi fikk jo litt motstand fra Holviga, sier vinnerne umiddelbart etter sendingen.

10. klassingene innrømmer at de har brukt påsken til å forbederede seg litt ekstra.

– Før denne finalen leste jeg meg opp på en del temaer. Blant annet leste jeg mye om 9. april og den tyske invasjonen siden det er 75 år siden i dag. Men vi fikk ikke noe spørsmål om det. Men så har jeg fått mer kunnskap om det da, sier Kristian Thaule.

– Jeg tok noen alt-mulig-quizer i forkant for å forberede meg. Man vet jo ikke hva slags spørsmål man får, sier Håvard Skotterud.

– Jeg tok noen quizer på nettet for å forberede meg, sier Lisbet Homme.

Nå gleder vinnerne fra Valle seg stort til landsfinale sammen med 18 andre fylkesvinnere i Oslo 23.mai. Den blir å se på NRK1.

Klassequizen 2015

Lagene i studio i Kristiansand under kyndig ledelse av Håvard Raustøl.

Foto: Asbjorn Odd Berge / NRK

Vest-Agder-finale fredag

Dagens finale var den første av to finaler som sendes direkte på nett og radio fra NRK Sørlandets distriktskontor i Kristiansand. I år har 38 skoler på Agder deltatt i NRKs spørrekonkurranse for 10. klassinger. Fredag skal 10. klassinger fra Marnar ungdomsskole i Marnardal møte elever fra Tangvall skole i Søgne i finalen for Vest-Agder.