Valens «livvakt» dømt for vold

En sikkerhetsvakt er dømt for vold før et Kristian Valen-show i Flekkefjord i fjor sommer.

Lister tingrett

Lister tingrett dømte mannen til betinget fengsel og bot.

Foto: Lars Eie

Det var før et show til Kristian Valen i Flekkefjord i juni i for at den 41 år gamle mannen tok tak i en flekkefjæring og la ham i bakken. Da hadde mannen lagt en hånden rundt komikeren Kristian Valen.

Den tiltalte 41-åringen forklarte selv til politiet like etter hendelsen at han jobbet for å ta vare på Valen og at han jobbet for Valens selskap. Også en av Valens lysteknikere forklarte i retten at tiltalte sto for sikkerhetsopplegget rundt Valen.

Lister tingrett stiller seg uforstående til at tiltalte og Valen selv i ettertid har benektet at tiltalte hadde noen rolle som sikkerhetsansvarlig. Retten mener likevel at 41-åringen sto ansvarlig for Valens sikkerhet rundt arrangementet i Flekkefjord.

Hevdet fornærmet slo Valen

Komikeren, tiltalte og en annen kamerat ankom et hotell i Flekkefjord like over midnatt 7. juni og at de satte seg ved et bord. En mann gikk bort til komikeren og la hånden på skulderen ifølge dommen fra Lister tingrett.

41-åringen hevdet i retten at fornærmede slo Valen i ryggen flere ganger. Valen, tiltalte og en kameraten forklarte at Valen ble slått i ryggen av fornærmede.

Men ifølge vaktene på hotellet, sa Valen ingenting om at han hadde vært utsatt for vold den kvelden. Retten finner det påfallende at alle tre først under rettssaken kommer med voldsopplysningene.

Brist i hånden

Retten mener at den 41 år gamle sikkerhetsvakten la fornærmede i bakken på et hotell. Ifølge vitner satt sikkerhetsvakten over fornærmede med kneet i ryggen samtidig som fornærmedes armer var bendt bakover. Mannen fikk brist i hånden.

Vaktene grep inn

Da grep vaktene på hotellet inn og ba sikkerhetsvakten slippe fornærmedes arm. Ifølge dommen ble Valens sikkerhetsvakt utvist fra hotellet.

Tiltalte hevder i retten at han har jobbet for Forsvarets spesialkommando og har hatt oppdrag i Afghanistan hvor han har deltatt i sikkerhetsopplegget til tidligere president Karzai.

Aktor ba om frifinnelse

Aktor og forsvarer ba om frifinnelse, selv om påtalemyndigheten hadde tatt ut tiltale mot mannen. Lister tingrett dømte mannen og mener det er straffeskjerpende at mannen er dømt for vold fem ganger tidligere.

Retten dømte mannen til betinget fengsel i 45 dager og en bot på 10 000 kroner.

NRK forsøkte tirsdag kveld å få kontakt med tiltaltes forsvarer uten lykkes. Det er derfor uklart om dommen ankes.