NRK Meny
UiA
Foto: NRK

Universitetet i Agder

 • Vil ha jenter til teknologifag

  NHO mener det er et stort samfunnsproblem at få jenter velger teknologifag. Universitetet i Agder har satset spesielt på jenter og teknologi, og hatt en tredobling i kvinnelige studenter på feltet. I resten av landet er tallene mye dårligere.

  UiA Grimstad
  Foto: Odd Rømteland / NRK
 • Flere internasjonale studenter

  Det er 14 prosent flere internasjonale utvekslingsstudenter på Universitetet i Agder i høst, sammenlignet med i fjor. Totalt studerer 276 internasjonale studenter ved UiA, som jobber aktivt for å trekke til seg fremmedspråklige studenter.

  Universitetet i Agder
  Foto: Svein Sundsdal / NRK
 • Mange studenter er ensomme

  En ny undersøkelse viser at én av tre studenter er ensomme. Over 50.000 studenter har svart på det som regnes som landets største studenthelse- og trivselsundersøkelse utført av Folkehelseinstituttet. Ved UiA har de satt i verk flere tiltak.

  Universitet i Agder.
  Foto: Andreas Benjamin Guthe / NRK
 • Flåtten trives ikke i tørken

  Tørken er dårlig for flåtten, som er avhengig av fuktig vær. – Flåtten trives ikke i tørken, og i områdene det har vært tørrest denne sommeren er det derfor lite flått. Men alt i alt er det mer flått nå enn før, sier forsker ved UiA, Audun Slettan.

  Skogflått
  Foto: Knut-Sverre Horn / NRK
Portrett av Fred Arthur Asdal
Årlig kontakter mer enn 50.000 barn og unge ulike hjelpetelefoner og chattetjenester for å få svar på bekymringer. Om få år kan svarene komme fra en robot.
Forskere ved Universitetet i Agder SINTEF har fått 14 millioner kroner i støtte for å lage en robotstyrt chat.
Hvilken musikk var best i Norge i 2017, og hvilke låter havnet på våre spillelister. Askil Holm var gjest i Sørlandssendinga tirsdag morgen.