NRK Meny
UiA
Foto: NRK

Universitetet i Agder

 • Nybø gjester UiA

  Forsknings- og høyere utdanningsminister Iselin Nybø, skal mandag gjeste Universitetet i Agder i Kristiansand. Tema for besøket er universitetets forskingssamarbeid med næringslivet, og sektorens arbeid mot mobbing og trakassering i høyere utdanning.

  Iselin Nybø
  Foto: Ole Andreas Bø / NRK
 • Retter kritikk mot UiA

  Universitetet i Agder beklager at en student ikke fikk avlegge eksamen på nynorsk i vår. Studenten klaget på at eksamensoppgaven i forvaltningsrett ikke hadde en nynorskversjon. Både Norsk Målungdom og Språkrådet har rettet kritikk mot UiA i saken.

  Universitetet i Agder
  Foto: Svein Sundsdal / NRK
 • Flere vil bli lærere

  Universitetet i Agder opplever kraftig vekst i søkere til lærerutdanninga. 29,4 prosent flere søkere har lærerutdanninga ved UiA som førsteprioritet i år enn i fjor. Antall menn som søker på lærerutdanning for barnetrinnet øker også.

  Universitetet i Agder
  Foto: NRK Sørlandet
 • UiA forsker mer

  I 2017 økte antall forskningspublikasjoner ved UiA med hele 23,4% mer enn hva tilfellet var i 2016. Fakultet for teknologi og realfag står for mesteparten av forskningen ved universitetet.

Portrett av Fred Arthur Asdal
Årlig kontakter mer enn 50.000 barn og unge ulike hjelpetelefoner og chattetjenester for å få svar på bekymringer. Om få år kan svarene komme fra en robot.
Forskere ved Universitetet i Agder SINTEF har fått 14 millioner kroner i støtte for å lage en robotstyrt chat.
Hvilken musikk var best i Norge i 2017, og hvilke låter havnet på våre spillelister. Askil Holm var gjest i Sørlandssendinga tirsdag morgen.
Frank Reichert forklarer hva gruppen skal jobbe med.