UiA
Foto: NRK

Universitetet i Agder

 • Kamp om rektorstilling ved UiA

  Professor Sunniva Whittaker har meldt seg i kampen om ny rektorstilling til høsten, skriver Universitetet i Agder. Nåværende rektor Frank Reichert stiller ikke til gjenvalg i vår. Fra før av har professor Stephen Seiler meldt seg som kandidat.

  Universitetet i Agder
  Foto: Schrøder, Tor Erik
 • UiA satser på kunstig intelligens

  Universitetet i Agder har bevilget 20 millioner kroner til å kjøpe åtte superraske maskiner, som skal kobles sammen til en såkalt superdatamaskin. Målet er å komme opp i forskningseliten på kunstig intelligens, og bli blant de største i verden innen regnekapasitet.

 • Skal kartlegge trakassering

  Én av tre sykepleiere under 30 år blir seksuelt trakassert på jobb minst en gang i året, viser undersøkelser. Til våren skal senter for likestilling ved UiA kartlegge hvor ofte sykepleierstudenter blir seksuelt trakassert når de er ute i praksis.

  Universitetet i Agder
  Foto: NRK
 • Gir mer enn vi forventer å få

  En undersøkelse gjennomført ved Universitetet i Agder, tyder på at folk gir flere julegaver enn de forventer å få selv. Undersøkelsen, som foreløpig ikke er representativ, viste at folk i snitt planla å gi 15 gaver, mens de selv forventet å få åtte.

  Julegaver
  Foto: Karoline Berge Hammersmark / NRK
 • Viderefører studentombud-ordning

  Ordningen med studentombud ved Universitetet i Agder skal bli permanent. Ombudet skal blant annet passe på studentenes rettigheter og hjelpe dem i trakasseringssaker, noe UiA har hatt som tilbud for alle studenter siden juni 2017.