UiA
Foto: NRK

Universitetet i Agder

 • Fikk Kongens fortjenstmedalje

  UiA-professor Jose Julio Gonzalez fikk i dag Kongens fortjenstmedalje. 75-åringen får utmerkelsen for sin innsats for norsk og europeisk samfunnssikkerhet og kriseberedskap. Gonzalez er født i Spania, utdannet i Tyskland og Norge og bosatt i Grimstad.

  Jose Julio Gonzalez
  Foto: Universitetet i Agder
 • Reagerer på Q42-bruk

  Studenter ved Universitetet i Agder reagerer på at obligatoriske samlinger legges til et kongressenter som eies av menigheten Filadelfia. Det skriver Fædrelandsvennen. Menigheten synes det er rart at studentene er opptatt av hvem som eier en bygning.

 • UiA vil styrke utdanningen

  UiA vil øke kunnskapen om studentenes overgang fra studier til arbeidsliv. 15 000 studenter skal informere universitetet om hvor raskt de fikk jobb etter studiene, hvor de arbeider i dag, og hvor relevant studiekompetansen oppleves i arbeidslivet.

Universitetet i Agder bryter mål-lova. Universitetet ligger langt bak kravet om 25 prosent nynorsk i de offisielle artiklene. I fjor var kun fem prosent skrevet på nynorsk. Provoserende, mener språkforsker.
Etter tre år med intense studier skal studentene ved avdeling for kunstfag på Universitetet i Agder endelig få vist seg fram med en egen festival. Ole Gaare fra Kristiansand er en av dem som skal på scenen.