Hopp til innhold
UiA
Foto: NRK

Universitetet i Agder

Oppsummert

Les flere artikler på NRK.no om Universitetet i Agder.

 • 3,5 millioner til fleksibel utdanning i Agder

  Regjeringen deler ut 3,5 millioner kroner til desentraliserte og fleksible utdanninger i Agder. Totalt deler regjeringen ut 200 millioner kroner til utdanninger rundt omkring i landet. Det er stor bredde i tilbudene som får penger, men det er en hovedvekt av utdanninger i helse, omsorg og skole.

 • Skal bygge vitensenter på UiA

  Universitetet i Agder (UiA) og Vitensenteret Sørlandet skal bygge et 2000 kvadratmeter stort vitensenter på campus i Kristiansand. De to aktørene skal samarbeide om aktiviteter, formidling og forskning retta mot barn, unge og familier. Planen er at senteret skal åpne i 2024.

 • Whittaker gjenvalgt som styreleder

  UiA-rektor Sunniva Whittaker ble i dag gjenvalgt til styreleder for Universitets- og høgskolerådet (UHR).

  Whittaker har vært styreleder siden 2021, og er gjenvalgt for en ny periode på to år.

  – Vi jobber med mange store utfordringer for hele universitets- og høyskolesektoren. Jeg ser frem til å jobbe videre med styret og er sikker på at det vil komme nye viktige saker å ta tak i de neste årene, sier Whittaker i en pressemelding.

  Sunniva Whittaker
  Foto: Svein Sundsdal / NRK
 • En million ekstra til arbeid mot seksuell trakassering

  Senter for likestilling ved Universitetet i Agder får en million kroner ekstra i revidert nasjonalbudsjett - som skal brukes på prosjektarbeid om seksuell trakassering.

  Pengene gir en mulighet til å utvide arbeidet på dette feltet raskt, sier leder Åsta Lovise Einstabland ved likestillingssenteret.

 • Oppretter havvindutdanning

  Det skal opprettes en spesialisert utdanning innen havvind ved Universitetet i Agder. Universitetet har gått sammen med Å Energi og Skeiegruppen for å få til dette. Om alt går som planlagt vil utdanningen starte opp høsten 2024.

Studenter ved Universitetet i Agder lar seg lure av en skriverobot. Flere har bestilt bøker på biblioteket som ikke finnes. Årsaken er at skriveroboten dikter opp både litteratur og forfattere.
Etter ny behandling av søknaden om å få opprette master i rettsvitenskap, har NOKUT nå godkjent søknaden. UiA planlegger oppstart i august 2023.
Vipers i «final4»
Spiller nå
Vjakhireva: – Du får eit betre svar om to timar 01:54
Neste