Hopp til innhold
UiA
Foto: NRK

Universitetet i Agder

Oppsummert

Les flere artikler på NRK.no om Universitetet i Agder.

 • UiA får nei til jussmaster

  Universitetet i Agder får nei til å etablere masterstudier i juss.

  Universitetet i Stavanger og Handelshøyskolen BI får også nei, og de tre har tidligere vært kritiske til komiteen i Nokut, der halvparten representerer de gamle utdanningene.

  UiS, UiA og BI skal nå gi sine tilsvar, før det er styret i Nokut (Nasjonalt organ for kvalitet i utdanningene) som skal ta endelig stilling til saken til høsten.

  Universitetet i Agder
  Foto: Svein Sundsdal
 • Skeptisk til loddtrekning ved studieopptak

  Universitetet i Agder er blant skolene som er skeptisk til å ta i bruk loddtrekning som en måte å bestemme hvem som skal komme inn på studier med høy poenggrense, skriver Khrono. Loddtrekning som opptaksmetode er et av spørsmålene et utvalg som er oppnevnt av regjeringen nå vurderer.

  Universitetet i Agder, UiA i Kristiansand.
  Foto: Hans Erik Weiby / NRK
 • Agder-forsker skal avsløre kostholdsvaner

  Nå skal forskere dykke dypere ned i kostholdsvanene til unge voksne på Agder for å finne ut hvorfor vi ikke spiser nok frukt og grønt. I spissen står Synne Groufh-Jacobsen, doktorgradsstipendiat ved Universietet i Agder.

  Synne Groufh-Jacobsen
  Foto: UiA
 • Europeisk konferanse på UiA

  Ambassadører, politikere og forskere fra flere nordiske og europeiske land møtes til konferanse på Universitetet i Agder i dag.

  Russlands angrep på Ukraina er blant temaene, og tidligere statsminister i Finland, Alexander Stubb, er hovedtaler.

 • Hundekos for stressede studenter

  Det er eksamenstid, og mange studenter kjenner stresset på kroppen. For å lette litt på tyngden, har studenter ved Universitetet i Agder fått et helt spesielt tilbud fra Røde Kors. En kos fra en firbeint venn kan nemlig roe spente nerver.

Universiteter og høyskoler over hele landet er bedt om å om å kartlegge kapasiteten for å kunne ta imot ukrainske studenter. På Universitetet i Agder er viljen stor, og i dag ble det en ekstra markering for Ukraina.