NRK Meny
Normal

Trafikk-kaos i Grimstad

Vegstengning fører også fredag til kaos på E18 ved Grimstad. Europaveien må holdes stengt av hensyn til trafikantenes sikkerhet.

Kø Grimstad

Begrenset kapasitet på omkjøringsveiene i Grimstad skaper også i dag stor trafikkproblemer.

Foto: Erik Wiig Andersen / NRK

E18 er stengt mellom Grimstadporten og Frivollkrysset på grunn av fare for ras. Men begrenset kapasitet på omkjøringsveiene skaper trøbbel.

Ved Grimstadporten stod det flere kilometer lange køer i begge retninger ved 16-tida i dag. Ifølge NRKs reporter på stedet var det relativt kaotiske forhold.

– Det går sakte, men sikkert framover. Men folk som skal forbi eller til og fra Grimstad i dag må regne med kø.

Ustabilt fjell

E18 i Grimstad er stengt etter at ei stor steinblokk stod i fare for å rase ned på veien etter sprengningsarbeider natt til torsdag. Arbeidet pågår i forbindelse med byggingen av ny midtdeler på E18 mellom Bie og Temse.

Trafikanter på E18 i Grimstad må nå kjøre rundt Vikkilen hele døgnet, men her stopper det helt opp når det kommer det trafikk fra begge sider. Også på omkjøringsveien rundt Fevik rapporteres det i dag om køer.

Jobber døgnet rundt

Statens vegvesen beklager i dag at E18 må holdes stengt både dag og natt.

Etter planen skulle veien holdes åpne for trafikk på dagtid, men på grunn av problemer med å sikre fjellet godt nok for trafikantene mellom hver nattesprengning, stenges nå veien hele døgnet.

Ifølge en pressemelding fra vegvesenet setter entreprenøren nå inn dobbelt mannskap og jobber helgene for å gjøre stengningsperioden kortest mulig.

Arbeidet er beregnet å ta om lag en uke, og veien kan trolig åpnes igjen for full trafikk innen mandag 17. oktober.