NRK Meny
Normal

Tone (48) døde i dobbeltdrapet: – Hun var barnas beste venn

LUND/KRISTIANSAND (NRK): Politiet bekrefter at den 48 år gamle tobarnsmoren Tone Ilebekk ble drept i dobbeltdrapet på Wilds Minne skole. Ilebekk skal ha vært ute og luftet hunden etter jobb da hun ble knivstukket.

Wilds Minne skole

SORG: To personer ble knivstukket og drept ved Wilds Minne skole. Politiet står foreløpig uten mistenkte i saken.

Foto: Berg-Rusten, Ole / NTB Scanpix

Tone Ilebekk, offer i Kristiansand

Tone Ilebekk (48) ble drept i på Wilds Minne skole i Kristiansand mandag.

Foto: Privat / Politi

Politiet i Kristiansand offentliggjorde navnet på de to ofrene for dobbeltdrapet i Kristiansand på en pressekonferanse tirsdag morgen. De to var Tone Ilebekk (48) og Jakob Abdullahi Hassan (14).

De to ble funnet knivstukket ved skolen mandag ettermiddag og døde få timer senere på sykehuset. Det skal ikke være noen relasjon mellom de to.

Tone Ilebekk (48) var tobarnsmor og jobbet i Lund barnehage, bare noen hundre meter unna åstedet. 48-åringen er også bosatt i området. Hun var på tidligvakt i barnehagen i går, og skal ha vært ute og luftet hunden da hun ble knivstukket og drept av en eller flere gjerningsmenn.

– Det er uendelig rart at vi jobbet sammen i går, og pratet sammen om løst og fast. Et par timer senere får jeg beskjed om at hun luftet hunden sin og ble drept. Det er ganske absurd, sier Kristin Alfsen.

Kripos etterforskere jobber på åstedet ved Wilds Minne skole i Kristiansand.

Kripos-etterforskere jobbet i natt for å finne spor ved skolen.

Foto: Schrøder, Tor Erik / NTB scanpix

– Barnas beste venn

Alfsen er daglig leder i Lund barnehage, der den 48 år gamle tobarnsmoren jobbet. Lund forteller at hun har jobbet sammen med 48-åringen i syv år.

– Jeg pleide å si at hun var min klippe. Så dette er ganske tungt, sier Alfsen, som sliter med å holde tårene tilbake.

Kristin Alfsen i Lund barnehage

Kristin Alfsen jobbet med den avdøde i syv år.

Foto: Martin H. W. Zondag / NRK

– Hun var barnas beste venn og advokat. Hun gjorde alt for små og store, og det er fryktelig urettferdig at den beste av oss – både på utsiden og innsiden – skal bli tatt vekk på denne måten.

Ilebekk var gift og hadde to barn. Begge er myndige. Alfsen sier 48-åringen var fantastisk med barn.

– Hun tok barn på alvor, og gjorde alt for at de skulle bli trygge og glade. Hun sa når hun begynte å jobbe her, var at den største gleden hun hadde fått i livet var å jobbe med barn.

Drapet kom som et fullstendig sjokk på familien til Ilebekk, sier bistandsadvokat Tove Karlsen Westbye.

– De er sterkt preget av det som har skjedd. De er i sjokk. For familien framstår det hele som uforståelig, sier Westbye til NTB.

Barna holdes hjemme

Alfsen forteller at man inntil videre har valgt å holde barnehagen stengt. Samtidig har de ansatte samlet seg for å minnes sin avdøde kollega.

Jacob Abdullahi Hassan

Jakob Abdullahi Hassan (14) ble drept på Wilds Minne skole.

Foto: Privat / Politiet

– Vi har fått hjelp fra kriseteamet i kommunen. Vi skal ha besøk av presten i Lund kirke. Vi er totalt 15 ansatte som har behov for å være sammen i dag, sier Alfsen.

Hun forklarer at hun nå forsøker å finne ut av hva man skal gjøre i morgen, når barna igjen kommer i barnehagen. Av hensyn til barna ønsker hun heller ikke at den aktuelle barnehagen fotograferes.

– Vi må finne ut hva vil møte barna og foreldrene med. Dette er en ansatt som har vært ansatt lenge, og som mange på Lund kjenner godt.

– Jeg vet ikke foreløpig hvordan barna vil reagere på dette, fordi de er hjemme i dag.

Flagget på halv stang ved Fiskå skole

Flaggget på halv stang ved Fiskå ungdomsskole mandag.

Foto: Schrøder, Tor Erik / NTB scanpix

Sorg på ungdomsskole

Jakob Abdullahi Hassan (14), det andre offeret i dobbeltdrapet, var elev på Fiskå ungdomsskole. Skolen opplyser at de pårørende er informert.

– Skolemiljøet kjenner på det meningsløse i at en ung gutt blir revet bort på denne måten, heter det i en uttalelse fra skolen.

Fiskå ungdomsskole opplyser videre at det blir en annerledes skoledag tirsdag. Fra klokken klokken halv ti var hele skole samlet for å minnes den avdøde 14-åringen.

Politiet i Kristiansand opplyste på en pressekonferanse tirsdag formiddag at man foreløpig ikke har pågrepet noen i saken. Det pågikk gjennom natten et storstilt søk etter gjerningsmann, og Kripos er nå på plass for å bistå med taktisk og teknisk etterforskning.

De drepte var Tone Ilebekk og Jacob Abdullahi Hassan.

Politiet holdt pressekonferanse mandag forrmiddag.