Tommy Sharif etterforskes for hets mot Stormberg-gründer

Tommy Sharif etterforskes av politiet for hensynsløs adferd mot Stormberg-gründer Steinar Olsen. Neste uke må den kjente dekkforhandleren møte til avhør.

Tommy Sharif

Neste uke må dekk-gründer Tommy Sharif møte opp på Lørenskog politistasjon for å avgi forklaring. Det skriver han på sin egen Facebook-side. ARKIVBILDE

Foto: Falch, Knut / NTB scanpix

– Tommy Sharif er anmeldt for hensynsløs adferd. Det er ikke tatt ut noen siktelse i saken ennå, opplyser politiadvokat Torjus Muri Lundevall i Øst politidistrikt.

Han bekrefter at de fikk anmeldelsen fra Steinar Olsen på bordet i desember, og at den er under etterforskning.

– Vi er fortsatt i en tidlig fase. Derfor vil vi foreløpig ikke si noe om hvilke etterforskningsskritt vi tar videre, sier Muri Lundevall.

Det var Fædrelandsvennen som omtalte saken først.

Steinar Olsen er glad for at politiet velger å etterforske saken.

– Det skal ikke være slik at noen måned etter måned kan sjikanere og spre løgner om andre mennesker i sosiale medier, uten at de må stå til ansvar for den skaden de har påført andre, skriver Olsen i en e-post til NRK.

Tommy Sharif oppsøker Stormberg i Sørlandsparken.

I september 2019 dro Tommy Sharif til Sørlandet for å møte Steinar Olsen personlig. Han dokumenterte reisen på Facebook.

Foto: Facebook

Oppsøkte Olsen på jobb

Bakgrunnen for politianmeldelsen er at Tommy Sharif 13. september oppsøkte Stormberg-sjefen i bedriftens lokaler i Sørlandsparken.

Dette til tross for at Olsen hadde gitt klar beskjed om at et møte ikke var ønskelig.

I anmeldelsen fra Steinar Olsens advokat, Jon Wessel-Aas, heter det at denne hendelsen er et brudd på straffelovens paragraf 266.

Denne omhandler forhold der man «ved skremmende eller plagsom opptreden eller annen hensynsløs atferd forfølger en person eller på annen måte krenker en annens fred».

Steinar J. Olsen

Stormberg-gründer Steinar Olsen mener det er viktig å ta kampen mot netthets fordi vi som voksne har et ansvar for dem som kommer etter oss – også i kommentarfeltene.

Foto: Per-Kåre Sandbakk / NRK

Svertekampanje

Feiden mellom de to startet etter at Stormberg-gründeren tok et oppgjør med den anonyme Facebook-siden Sørlandsnyhetene tidlig i september.

I etterkant skrev Sharif flere innlegg hvor han blant annet anklaget Stormberg for å «være en merkevare bygget på hets og løgn». Olsen selv skal ha «ha syltet penger ned i Kina». Han omtales videre som korrupt, kjip og kynisk.

Ifølge Steinar Olsen har Sharif bedrevet en svertekampanje mot han og virksomheten han eier.

Tommy Sharif omtaler Stormberg-gründer Steinar Olsen på sin egen Facebook-side.

Dette er et av innleggene Sharif publiserte om Olsen på sin egen Facebook-side.

Må møte til avhør

Dekkgründer Tommy Sharif skriver i dag følgende på sin egen Facebook-side:

«I forgårs fikk jeg en uventet telefon.

Lørenskog Politistasjon ringte meg.

Jeg er vist også nå politianmeldt av Steinar Olsen for sjikane ...

Til onsdag neste uke må jeg da møte opp i avhør hos politiet. Jeg er usikker på om jeg kan risikere lang fengselsstraff eller hva som møter meg».

NRK har vært i kontakt med Tommy Sharif. Han viser til sin advokat.

Tommy Sharif

Tommy Sharif skal ha skrevet flere krenkende uttalelser om Stormberg-gründer Steinar Olsen på sin egen Facebook-side.

Foto: Dang Trinh / NRK

Har beklaget

Tommy Sharif har i ettertid beklaget uttalelsene og innrømmet at han gikk for langt da han oppsøkte Olsen på arbeidsplassen.

Stormberg-gründeren mener han likevel må ta konsekvensene av det han har gjort.

– Jeg er glad for at Sharif etter fire måneder og 70 Facebook-poster med hets og løgn, velger å beklage. Nå gjenstår det for Sharif å ta konsekvensene av sine lovstridige handlinger, både overfor politiet og ved å forklare seg for retten, skriver Olsen.

Advokat Elden: – Unødig ressursbruk

NRK har vært i kontakt med Tommy Sharifs advokat John Christian Elden. Han skriver følgende i en tekstmelding:

«Jeg er ukjent med noen politianmeldelse, men det er en menneskerett å inngi slike hvis man mener seg krenket. Anmelderen kan få så mye oppmerksomhet som han ønsker om saken uten at det behøver å bekymre Sharif. Jeg er engasjert av han i den sivile tvisten der han har lagt seg flat og slettet innlegg motparten ikke likte, men der de bruker økonomiske muskler på å føre rettsak. Jeg er engasjert for å prøve å unngå slik unødig ressursbruk».