Nå skal disse pakkes av roboter

Hennig-Olsen Is i Kristiansand skal investere i roboter som kan pakke kroneis automatisk.

Krone-is fra Hennig Olsen

Lønnskostnadene i Hennig-Olsen Is må ned om konkurransekraften skal bli bedre, ifølge selskapet. Derfor skal isen fra høsten av pakkes av roboter.

Foto: Terje Sellevold / NRK

Det betyr jobb til færre, men det er helt nødvending å gjøre dette, sier administrerende direktør Paal Hennig-Olsen.

Paal Otto Hennig-Olsen

Administrerende direktør Paal Hennig-Olsen i Hennig-Olsen Is.

Foto: Svein Sundsdal / NRK

– Roboter er etter hvert blitt rimelige investeringer og de er dyktige og kan gjøre mye. Dette brer seg veldig fort og vi er nødt til å følge med i utviklingen.

I dag er det 250 årsverk i bedriften. Dette kan bli redusert når robotene settes inn i pakkingen til høsten.

– Vi ser at lønnskostnadene er store, og skal vi opprettholde og forsterke konkurransekraften er vi nødt til å begynne å bruke roboter, spesielt til pakking av iskremprodukter.

Vurderer nye produkter

Hennig-Olsen vurderer nå også å starte produksjon av yoghurt og andre produkter som ligger nær opp til isproduksjonen. Samtidig vurderer iskrembedriften å starte eksport.

– Vi er veldig kjent i Norge, men helt ukjent i utlandet. Eksport kan være interessant, vi får stadig vekk en del henvendelser om dette, men da må vi bestemme oss for hva vi skal gjøre.

– Det krever en god del satsing hvis vi skal eksportere. Det er alltid fristende å tenke på, men nå skal vi utrede dette og se på hva vi kan få til, sier administrerende direktør Paal Otto Hennig-Olsen.