NRK Meny
Normal

Han gir klimaministeren sin fulle støtte

Fylkesleder i Høyre i Aust-Agder, Arne Thomassen, støtter klima- og miljøminister Tine Sundtoft etter at hun har fått kraftig miljøkritikk fra Venstre og KrF.

Arne Thomassen

Fylkesleder i Høyre i Aust-Agder, Arne Thomassen, støtter Tine Sundtoft etter massiv kritikk.

Foto: Odd Rømteland / NRK

Trine Skei Grande

Venstre-leder Trine Skei Grande var tydelig misfornøyd med klimabudsjettet da statsbudsjettet ble lagt frem.

Foto: Bøe, Torstein / NTB scanpix
Tine Sundtoft på Tangen videregående skole

Klima- og miljøminister Tine Sundtoft avviser kritikken om manglende miljøsatsing i statsbudsjettet.

Foto: NRK

Klima- og miljøminister Tine Sundtoft (H) fikk så ørene flagret etter at regjeringen presenterte sitt forslag til statsbudsjett onsdag.

Venstre-leder Trine Skei Grande var tydelig irritert på en manglende klimasatsing i statsbudsjettet og ga uttrykk for at miljøstatsråd Tine Sundtoft fra Lillesand ikke har gjort jobben sin innad i regjeringen i kampen for økt satsing på klimatiltak.

– Dette er en miljøvernminister som etterlater jobben til oss i Venstre når det gjelder klimapolitikken, sier Skei Grande til VG.

Tine Sundtoft avviser at hun er statsbudsjettets taper og hun ber kritikerne løfte blikket.

– Det er mye svartmaling. Kritikken er ikke til å forstå, sier Sundtoft til NTB.

Får støtte av sine egne

Men nå får Tine Sundtoft støtte fra sine egne partifeller.

Høyre-ordfører i Lillesand og fylkesleder i partiet i Aust-Agder, Arne Thomassen, mener den brede kritikken mot miljøministeren er urimelig.

– Jeg synes det er helt urimelig å henge ut Tine på denne måten. Kritikken av henne er veldig massiv, sier Thomassen til NRK.

Han har en viss forståelse for at det kan være misnøye med det politiske innholdet i kllimabudsjettet i forslaget til statsbudsjett, men han reagerer på den massive og brede kritikken av Tine Sundtoft og fremstillingene av henne som en svekket statsråd.

– Jeg reagerer veldig på hvordan Tine Sundtoft har blitt behandlet av mediene her på Sørlandet og også nasjonalt i forhold til hennes vanskelige jobb. Når hun reiser rundt som statsråd så er det for å presentere regjeringens samlede budsjettforslag, og hun har med seg det som handler om klima og miljø. Jeg har forståelse for at enkelte samarbeidspartnere i Venstre og KrF kan være misfornøyd med innholdet i budsjettet. Men å gå ut og si at hun er svekket som statsråd og at hun er en svak statsråd er jeg helt uenig i, sier Thomassen.

Created by InfoDispatcher
Tine Sundtoft og Ola Elvestuen debatterer regjeringens miljøsatsing i forslag til statsbudsjett 2015.