Stortalent signerte for Start

Fotballtalentet Adnan Hadzic (18) har signert en treårskontrakt med Start.

1. divisjon fotball 2017: Start-Kongsvinger.

Adnan Hadzic forlater Ørn-Horten og blir en del av Start.

Foto: Tor Erik Schrøder / NTB scanpix

Adnan Hadzic ble presentert for Start-fansen i pausen i 1. divisjonskampen mot Kongsvinger søndag.

– Det føles veldig godt. Jeg er klar til å ta nye utfordringer og gleder meg veldig masse til å komme i gang og bidra så mye jeg kan, sa Hadzic til NRK etter presentasjonen.

18-åringen forlater Ørn-Horten til fordel for sørlandslaget.

Kontrakt ut 2020

Hadzic er enig med Start om sine personlige betingelser og er nå klar til å spille ut 2020, skriver klubben på sine nettsider.

– Jeg valgte Start fordi de har vært veldig flinke til å utvikle andre unge talenter som har slått gjennom i utlandet. Å utvikle meg er veldig viktig for meg i den fasen jeg er i nå, så jeg føler at jeg har best utbytte av å være her i Start, sier han.

Hadzic har spilt fem kamper for det norske G18-landslaget.

– Mitt kortsiktige mål er å etablere meg så godt som mulig, å prøve å få spilt fast så fort som mulig. Det er å bare å jobbe på, konstaterer han.

Det unge talentet har tidligere vært på besøk i Kristiansand og ble imponert.

– Da jeg besøkte byen og klubben, fikk jeg et meget godt inntrykk av det sportslige og omgivelsene. Jeg er overbevist om at Start er det rette valget, sier Hadzic.

– Spennende

Start-trener Steinar Pedersen er fornøyd med å ha hanket inn den unge spilleren.

– Adnan er en av de heteste unge spillerne i Norge for øyeblikket og er en av dem som ligger lengst fremme på landslaget som han er en del av.

Det er en fordel for Hadzic at laget har flere unge spillere på laget, mener Pedersen.

– Han er en spennende ung spiller som kommer inn i et miljø med andre spennende unge spillere, som gjør at vi kan utvikle han i lugn og ro og sørge for at han kan ta de stega han skal ta, sammen med oss.

Det er godt mulig at den unge fotballspilleren får prøvd seg på banen i høst.

– Han er en moden 18-åring. Han er god med ball, bra rekkevidde i pasningsspillet sitt, og robust. Vi skal bli litt bedre kjent med han og han med oss, så får vi helt sikkert se han på banen i løpet av høsten, avslutter Pedersen.