NRK Meny
Normal

Snøfall skaper nytt snøkaos

Torsdag ettermiddag ble det meld om en rekke trafikkuhell på Agder-veiene. Vogntog stod fast flere steder på E39 i Vest-Agder, og bilkøen fra danskeferga kom ikke ut på hovedveien.

Created by InfoDispatcher

To vogntog sørger for full stans i tragikken på E39 i Farvannsbakken i Songdalen. Litt over klokken seks står trafikken mot Kristiansand helt stille.

I Fardalsbakken på E39, hovedinnfartsåren til Kristiansand gjennom Songdalen, stod to vogntog fast og sørget for full stans i trafikken i østgående retning. Vegtrafikksentralen måtte sende mannskaper for å hjelpe til å få bort vogntog både her og lenger vest i Vatnebakken.

Ved 20-tiden opplyser Vegtrafikksentralen at problemene disse stedene er løst.

Flere ulykker på glatt føre

Ved 15.30-tiden ble politiet varslet om en trafikkulykke i Frolandsveien i Arendal. Tre biler skal ha kollidert ved Kiwi-butikken på stedet. Ifølge politiet er skadeomfanget foreløpig ukjent.

Langsækrysset

Biler har krasjet ved Langsækrysset i Arendal.

Foto: Erik Wiig Andersen / NRK

Like etter klokken 15.00 ble det meldt om en bil i autovernet i Steinsåstunnelen på E18 i Lillesand. Det var nedsatt hastighet på strekningen etter uhellet.

I samme tidsrom skapte en trailer problemer i Flekkefjord etter å ha satt seg fast i Nulandsbakken. En tipser informerte NRK om at trafikken ble dirigert manuelt på stedet.

Kaos ved havna

En liten bakke fra havna i Kristiansand opp til E39 og E18 skapte trøbbel for vogntog som kom i land fra danskeferga Superspeed. Det førte til at køen ut av båten ble stående bom fast.

Også trafikken på E18 gjennom Kristiansand ble påvirket. Innringere fortalte om køer fra Bjørndalssletta.

– Det er en del som ikke kommer opp ifra havna. Slik situasjonen er nå var det i grunn greit, så kan de hvile litt her nå til rushet har lagt seg, sier Tor Inge Kostøl i Statens vegvesen.

Artikkelen fortsetter under videoen.

Det oppstod kø på havna i Kristiansand da biler og vogntog fikk problemer opp bakken til Samsen. Også på E18 og E39 er det store trafikale problemer.

Vanskelig kjøreforhold

Generelt skal det være vanskelige kjøreforhold på E39.

Mellom Kristiansand og Søgne er veien slapsete med våt snø og vann. En tipser forteller om glatt veibane og vanskelige kjøreforhold.

– Dette er et resultat av været. Nå står det også personbiler over alt. Det var litt is på asfalten så kom snøen oppå, det har gjort det vanskelig. Jeg har selv kjørt E39 og der står mange personbiler med problemer, sier Kostøl.

Saken oppdateres.

Tre biler i trafikkuhell i Arendal

Tre biler var involvert i trafikkuhell ved Langsækrysset i Arendal.

Trafikkulykke Steinsåstunnelen2

En bil kjørte i autovernet i Steinsåstunnelen på E18 mellom Lillesand og Kristiansand.

Foto: Hans Erik Weiby / NRK

Trailer ved Osestad

Vogntog hindret trafikken ved Osestad i Lindesnes.

Foto: Jan Ivar Rafoss