Smertehelvete venter Hushovd

Hadde Thor Hushovd fått velge fritt, ville
det gått minst en uke til før neste rittstart. Men Tour de France-håpet har intet valg.

Thor Hushovd

Thor Hushovd trosser smertene.

Foto: PASCAL PAVANI / AFP

Det kan bli tøft for Hushovd som for bare en måned og tre dager siden brakk kragebeinet etter kollisjon med ei liten jente på treningstur i Italia.

–Det beste for skadesituasjonen ville vært å vente minst en uke til. Men med tanke på Tour de France er det på høy tid å komme i gang igjen etter to måneder siden forrige ritt, sier Thor Hushovd til NTB.

Ingen suksess


Tour de Suisse ville uansett ikke lokket fram seiersgliset hos den norske sprinteren. Rittet består av fjell så langt øyet kan se. Og for kragebeinet vil lørdagens prolog på temposykkel kreve sin mann.

–I utgangspunktet sykler jeg prologen på temposykkelen, men da jeg prøvde sykkelen forleden, var det uten noen som helst suksess. Viser det seg vanskelig, vil jeg vurdere å sykle prologen på min vanlige sykkel. Den framoverlente stillingen på temposykkel fører til langt større belastning på skulderpartiet enn stillingen på landeveissykkelen.

Også i fjor ble manndomsprøven i Sveits brukt som Tour-oppkjøring for 32-åringen. Det utløste en form i fjellene han knapt har opplevd maken til og som til slutt avgjorde seieren i Tourens poengkonkurranse. Etter Tour de Suisse gjenstår kun fellesstarten i NM i Trondheim 27. juni før Tour de France-starten i Rotterdam 3. juli.

Les også: Hushovd dropper tempo-NM